iPhone svart skärm av döden? 7 sätt att fixa det!

0
68
Fix iPhone black screen of death

Varför blir din iPhone-skärm svart?

  • Programvaruproblem:
    • Om du använder en betaversion kan dödsfelens svarta skärm påverka din iPhone.
    • Oavslutad installation av iOS-uppdateringar.
  • Hårdvaruproblem: Fysisk skada på din iPhone-skärm eller andra interna delar kan också orsaka problemet med svart skärm.

Har du någonsin upplevt frustrationen av att slå på din iPhone bara för att mötas av en svart skärm och inget svar? Tyvärr är detta ett vanligt problem som många användare möter över hela världen. Oavsett om det beror på ett hårdvaru- eller mjukvarufel, kan det vara en frustrerande och stressande upplevelse. I det här inlägget kommer vi att diskutera några snabba lösningar för iPhone black screen of death-problemet.

1. Kontrollera om din iPhones batteri har tagit slut

Problemet kanske inte är så allvarligt som du tror. Skärmen kan ha blivit tom på grund av vissa batteriladdningar, och din iPhone kan ha dött så småningom. Som en lösning, ladda den och se om du fortfarande står inför problemet. Om problemet kvarstår, följ dessa steg för att spara din iPhone från problemet med svart skärm.

Kontrollera om ditt iPhone-batteri har tagit slut

2. Kontrollera om problemet orsakas av appkrascher

Vissa appar som ofta kraschar kan också orsaka problemet med iPhones svarta skärm. Om en app inte är optimerad på rätt sätt kommer du bara att se den svarta skärmen på din iPhone när du öppnar den.

När något sådant här händer, kontrollera om du kan anropa appväxeln. Tvångsavsluta sedan apparna på din iPhone som du tror kan orsaka problemet.

Tvinga stäng WhatsApp på iPhone

3. Tvinga omstart av iPhone

Om inget av stegen som nämns ovan fungerar måste du försöka tvinga omstart av din iPhone. Genom att göra detta kan du rensa bort alla cachefiler som påverkar programvaran från att fungera korrekt.

Tryck och släpp snabbt volymknapparna på iPhone
Tryck och håll ned sidoknappen på iPhone 11

4. Fabriksåterställning av iPhone med Mac eller PC

Det här kan låta smärtsamt, men du kanske måste återställa din iPhone för att återhämta dig från problemet med den svarta skärmen. Vi har en guide om hur du fabriksåterställer din iPhone med Mac eller PC. Detta kommer att helt ta bort all korrupt data som påverkar din iPhones skärm.

Gå till Allmänt och klicka på Återställ iPhone på Mac

5. Uppdatera iPhone via Mac eller PC

Det finns fortfarande hopp. Oavsett problemet kan du återhämta dig från iPhones svarta dödsskärm genom att gå till återställningsläge. För referens, här är vår detaljerade guide för att återställa eller uppdatera din iPhone från återställningsläge.

Kom ihåg att den här processen kan radera all data på din iPhone, men det är fortfarande bättre än att hålla en tom enhet.

6. Använd en tredjepartsapp för att återställa iPhone

För många användare kan iTunes vara förvirrande, och de kanske inte vill göra det hårda arbetet. Lösningen på detta är att använda vilken annan återställningsapp som helst. Vi föreslår att du använder FoneGeek iOS-systemåterställningsverktyget för att återuppliva din iPhone.

klicka på Fix Now i prompten i FoneGeek iOS systemåterställning

7. Kontakta Apples support

Om inget av dessa problem fungerar är den enda lösningen att få hjälp från Apple Support. Med detta kommer du att kunna hitta en lösning på dina problem, och om du har Apple Care Plus behöver du inte ens oroa dig för utgifterna eftersom det hjälper dig att få utbyte eller reparationer till låg kostnad eller till och med gratis .

FAQ

Hur lång tid tar det för en död iPhone att slås på?

Detta beror på problemen din iPhone står inför. Om den stängs av på grund av lågt batteri, kommer den att slås på snabbt. När det gäller övriga resten så handlar det om frågorna.

Ta med färger till din iPhone-skärm igen!

Din iPhone har en fantastisk skärm och bör inte lämnas med en svart skärm av döden. Därför har jag tagit med dig dessa korrigeringar. Om du fortfarande har förslag eller frågor, skriv dem i kommentarerna.

Mer intressant läsning att kolla in:

  • iPhone låsskärm tapet försvann? 7 fixar
  • 10 sätt att fixa problem med inbränning av iPhone-skärm
  • iPhone-skärmen roterar inte? Hur man fixar det

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here