MWC 2016-priser: här är vinnarna

0
44
© NextPit

Efter spännande presentationer med massor av specialeffekter närmar sig årets Mobile World Congress sitt slut. AndroidPIT var där och tittade outtröttligt igenom montrarna på denna internationella utställning. Vi testade enheter, upptäckte nya prylar och frågade efter rykten i PR-rummet, och nu är det dags att reflektera över våra fynd. Så whatten var de mest intressanta enheterna som avslöjades i år?

  • Hands on: Xiaomi Mi 5 recension
  • Hands on: Samsung Galaxy S7 recension

AndroidPIT-teamet samlades och diskuterade våra favoriter och vi har en lista över vinnarna. Läs vidare för att ta reda på vad som enligt vår samlade uppfattning var den bästa smartphonen någonsin, den med det bästa förhållandet mellan kvalitet och pris, den bästa innovationen och den mest intressanta bärbara som avslöjades under Mobile World Congress 2016.

Androidpit award HERO 2

Här är det bästa från MWC 2016! / © ANDROIDPIT

Bästa smartphone från MWC 2016

Nominerade: LG G5, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Xiaomi Mi 5 och Alcatel Idol 4S

Vinnare: Samsung Galaxy S7

Fem konkurrenter kom till listan i denna kategori och de var: LG G5, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Xiaomi Mi 5 och Alcatels Idol 4S. Vi blev alla förvånade över de förändringar som LG introducerade i design, de nya kurvorna som Mi 5 har och det premiumutseende som den första Alcatel-smarttelefonen visar. Men i slutändan kom vi alla fram till samma slutsats: Galaxy S7 demonstrerade otroligt smartphone innovation.

Samsung hällde inte för mycket på sin design, bara något som ändrar det vinnande utseendet som den tidigare generationen hade. Den lyssnade på sina användare och introducerade små innovationer i hårdvaran och mjukvaran som ger den en så funktionell upplevelse. Så varför Galaxy S7 och inte S7 Edge? För mellan de två erbjuder Galaxy S7 fördelen att vara mer kompakt och tillgänglig.

Androidpit award Samsung

På bilden från vänster till höger: Tobias Apel (VD för AndroidPIT), Jessica Murgia (redaktör för AndroidPIT.it), Winston Eavis (kommunikationschef, Samsung Europe), Kike Santamaria (redaktör för AndroidPIT.es) och Shu On Kwok (redaktör). för AndroidPIT.de). / © ANDROIDPIT

Bästa prisvärda smartphone från MWC 2016

Nominerade: Sony Xperia XA, LG X cam, LG X-skärm, HTC Desire 530 och Alcatel Idol 4

Vinnare: Alcatel Idol 4

De nominerade för bästa prisvärda smartphone från MWC 2016 var utmärkta och inkluderar: Sony Xperia XA, LG X-cam, LG X-skärmen, HTC Desire 530 och Alcatels Idol 4. Var och en av dessa enheter erbjuder intressanta specifikationer till överkomliga priser för alla och alla har en premiumdesign.

Alcatel har lyckats överträffa konkurrenterna och tjänat vårt pris för den bästa budgetsmarttelefonen med Idol 4. Det var ett enkelt val när vi tänkte på dess Snapdragon 617-processor, 2 GB RAM, 5,2 tum Full HD-skärm, 13 MP främre och 8 MP bakre kameror och en ljudupplevelse som möjliggörs av två främre stereohögtalare.

utmärkelser 2016

På bilden från vänster till höger: Tobias Apel (VD för AndroidPIT), Cécile Duriez (Marknads- och kommunikationschef, Alcatel Europe) och Pierre Vitré (redaktör för AndroidPIT.fr). / © ANDROIDPIT

Bästa innovationen från MWC 2016

Nominerade: VR-tittare, 360-kameror, bildstabilisering, LG G5-design och många fler

Vinnare: LG G5 design

Som varje år avslöjades det intressanta nyheter om innovationer vid Mobile World Congress 2016. Det fanns smartphones anslutna prylar som VR-tittare, 360-graderskameror och många fler. Men när det kom till att välja den bästa innovationen i år var valet enkelt, och vårt enhälliga beslut är: LG:s design.

Tack vare denna innovation erbjuder det sydkoreanska varumärket maximal funktionalitet till framtida användare av nya LG G5, utan att offra design. Med tLG har introducerat två tillbehör för att förbättra användarupplevelsen för foton och musik. Vem vet, kanske kommer andra märken i framtiden att utnyttja denna teknik och använda universella tillbehör som är kompatibla med olika smartphones.

Androidpit award HERO LG

På bilden från vänster till höger: Jan Karnath (VD för AppMedia), Tobias Apel (VD för AndroidPIT), Kenneth Hong (Global Communications Director för LG), Jaime de Jaraiz (President för LG Iberia) och Kike Santamaria (Redaktör för AndroidPIT. es). / © ANDROIDPIT

Bästa bärbara MWC 2016

Nominerade: Sony Xperia Ear, Sony Xperia Eye, LG 360 VR

Vinnare: Sony Xperia Ear

Varumärken visade inte lika många smartklockor 2016 som de gjorde 2015 när det var en flod av smartklockor som presenterades på MWC. Det beror kanske på att de fortfarande är inställda på att studera smartwatch-funktionalitet och försöker erbjuda något annat än vad vi redan har i smartphones. När det kom till att välja hade vi vissa svårigheter, bland annat för att många av de prylar som presenteras på MWC är svåra att definiera som “bärbara” eftersom de inte är designade för att bäras konsekvent, bara sporadiskt, som VR-spelare.

Den enhet som har mest vardagsfunktionalitet är Sony Xperia Ear och är den klara vinnaren av det bästa bärbara av MWC 2016. Denna Bluetooth-enhet skapades av Sony för att ge oss möjligheten att återgå till livet istället för att ständigt få vår uppmärksamhet riktad mot vår smartphone-skärm.

Xperia Ear är designad för att bäras hela dagen tack vare en ergonomisk design. Den viskar nödvändiga meddelanden, möten, meddelanden och inkommande samtal. Och det är en fantastisk virtuell assistent som svarar på alla våra förfrågningar via röstkommando.

Androidpit award HERO SONY

Presenterade: Tobias Apel (VD för AndroidPIT), Augusto Zumbo (chef för Sony SEM Mediterranean) och Susanne Burgdorf (Pr-chef, Sony Tyskland). / © ANDROIDPIT

Håller du med AndroidPIT:s MWC 2016 vinnare? Låt oss veta i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here