Plex Faced Data Breach & Nu vill att du byter lösenord

0
44
Plex Faced Data Breach & Nu vill att du byter lösenord

Den välkända streamingplattformen Plex har bekräftat att den stod inför ett dataintrång, och företaget fick reda på det tisdagen den 23 augusti.

Även om du använder ett gratiskonto eller ett betalkonto har företaget föreslagit aktiviteter för att hålla ditt konto säkert för framtiden via e-post.

Plex dataintrång inkluderar exponering av lösenord och e-postmeddelanden

Plex Faced Data Breach & Nu vill att du byter lösenord

Plex är inte någon ny strömmande mediatjänst. Den har funnits på marknaden de senaste 12 åren, vilket betyder att den har miljontals användare, och nu, för första på många år, har den råkat ut för ett dataintrång.

Företaget har officiellt bekräftat att de har äventyrat många användarkontons e-postadresser, lösenord och användarnamn i detta dataintrång.

Dessutom började den på morgonen att skicka e-postmeddelanden till alla användare om detta dataintrång där den nämnde alla detaljer, så låt oss diskutera.

För det första har företaget starkt rekommenderat att ändra ditt kontos lösenord så att du inte kommer att möta några problem angående det i framtiden, och du kan kolla in detta officiell instruktion.

Enligt företaget har de hittat otillåten aktivitet i en av dess egna databaser, och efter att ha tagit reda på det har teamet hittat “misstänkt åtkomst från tredje part”.

Och för mer har det klargjorts att denna åtkomst innehåller begränsad data och under en begränsad tid. Det finns heller inga tecken på att någon annan personlig kontoinformation eller privata mediebibliotek har äventyrats.

Det finns också en avkopplande detalj för premiumprenumeranterna att Plex bekräftade att ingen finansiell information, såsom kreditkorts- och andra betalningsdata har brutits eftersom den inte lagrades på deras servrar.

Plexs forskargrupp arbetar fortfarande med att identifiera hur detta säkerhetsintrång gjordes, och från och med nu har företaget gjort några bästa praxis och tagit övergripande säker kontroll.

För närvarande finns ingen information tillgänglig om hackarna som gjorde detta, och inga anspråk har gjorts av någon hackergrupp ännu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here