Saknade Galaxy Watch 4 urtavlor: Vad du kan göra

0
8
NextPit Samsung Galaxy Watch 4 timmar
© NextPit

I vårt forum letar många Galaxy Watch 4-användare för närvarande efter svar på en speciell fråga: Var är urtavlan som du köpte till Samsungs Galaxy Watch-familj? I den här nyhetsbyten går vi till botten med problemet!

TL:DR

  • Galaxy Watch 4-användare sökte förgäves efter köpta urtavlor.
  • Problemet verkar vara relaterat till migreringen från TizenOS till WearOS.
  • Tredjepartsappar verkar fungera som vanligt.

Med Galaxy Watch 4 släppte Samsung en mycket bra smartklocka förra året. I min recension av Galaxy Watch 4 gick jag till och med så långt som att säga att det är den första smartklockan jag skulle köpa. Samsung har bland annat lyckats leverera Watch 4 som överbryggar gapet i Android-operativsystemet genom att få det att köra WearOS istället för TizenOS.

Det verkar dock vara grundorsaken till problem med klockansikten som Samsung-användare har köpt för tidigare Galaxy Watch-modeller. Detta påpekades av en läsare på våra tyska forum.

Vad gör jag om mina urtavlor saknas på Galaxy Watch 4?

I den Engelskspråkigt Samsung-forum, rådde en moderator användare att trycka på de tre prickarna i den övre högra kanten av skärmen i Galaxy App Store och göra en sökning under “Mina appar”. De köpta urtavlarna finns där. Tydligen är detta dock inte längre möjligt efter uppgraderingen till Galaxy Watch 4, eller åtminstone inte hela tiden. Som en annan forumanvändare noterade kan detta vara relaterat till Samsungs byte från TizenOS till WearOS, där de officiella urtavlarna inte längre är kompatibla med det nya operativsystemet.

Om du använde tredjepartsappar för att skapa Galaxy Watch-ansikten, uppstår inte detta problem baserat på vad vi läser på forumet. Uppenbarligen har apputvecklarna säkerställt kompatibilitet med den nya smartklockan.

Därför kan du ha möjlighet att importera de köpta urytorna via tredjepartsappar som Facer, Urmakare och Mr.T ime. Andra Galaxy Watch 4-användare på webben rapporterade också att de måste söka efter andra urtavlor under ett annat namn.

Vilken lösning har du hittat för dina gamla urtavlor? Tyvärr har vi för närvarande ingen Galaxy Watch 4 i nyhetsrummet. Jag väntar dock på att höra från Samsung om problemen via tillverkaren. Så fort de kommer tillbaka till mig kommer jag att uppdatera det här inlägget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here