Snapchat-vänner försvinner – tar de bort dig?

0
8

Snapchat håller din vänlista uppdaterad regelbundet och listan över bästa vänner baserat på din aktivitet.

Snapchat-vänner försvinner – tar de bort dig?

När folk hoppar av din lista över bästa vänner har det vanligtvis att göra med vem du kommunicerar med oftast. Men om du bläddrar igenom din lista över vänner och inser att några namn saknas kan du vara orolig.

Vad hände och varför försvann dessa personer från din lista? Har de tagit bort dig?

Låt oss ta en titt på hur Snapchat hanterar din vänlista och varför vissa namn kanske saknas i din vänlista.

Hur Snapchat-vänner fungerar

Olika sociala medieplattformar har olika tillvägagångssätt för att modellera dina mellanmänskliga relationer.

Tänk till exempel på Facebook-vänförfrågningar. Du kan bara lägga till en vän på Facebook om de anser att du också är deras vän. Om någon tar bort dig från sin Facebook-vänlista kommer du inte att se dem på din egen lista heller.

Å andra sidan behöver du bara klicka på följ på Snapchat för att följa någon. Det behöver inte heller vara ömsesidigt inom Snapchat, eftersom du kan lägga till användare utan att de lägger till dig igen.

Här är några viktiga anteckningar om hur dina vänskaper fungerar i Snapchat.

Lägg till en vän utan att skicka en förfrågan

På Snapchat kan du lägga till en vän utan att skicka en vänförfrågan. De behöver inte ens lägga till dig igen.

Hitta helt enkelt din vän från din kontaktlista eller genom att använda deras användarnamn eller e-post och lägg sedan till dem i din vänlista. Din vän kommer att få ett meddelande och kan bestämma om du vill lägga till dig i sin vänlista eller inte. De kommer att stanna på din lista över vänner även om de aldrig lägger till dig som vän.

Genom att göra detta kan du se deras berättelser även om de inte lägger till dig igen. Men om de har ändrat sina sekretessinställningar för att hindra vissa personer från att följa dem kanske du inte kan lägga till dem och se deras innehåll. Du kommer inte heller att kunna skicka Snaps eller meddelanden till dem beroende på deras sekretessinställningar.

Dina vänner kan se mer av ditt innehåll

När någon finns på din lista över vänner kan de se de berättelser som du har ställt in som privata. De kanske kan se din Snap Map-plats, beroende på dina preferenser. Du kan välja att ta emot meddelanden från vem som helst eller bara från personer som du har lagt till som vänner. Personen som skickar en Snap till dig behöver inte nödvändigtvis lägga till dig som vän.

För att ändra din integritet, gå till inställningsskärmen på din profilskärm, välj kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och scrolla sedan ned till Vem kan…-delen av menyn. Det är här du kan välja vem som kan se dina berättelser, din plats och vem som kan kontakta dig på Snap. Du kan också bestämma vem som kan se dig i Quick Add, som är Snapchats funktion för att rekommendera nya vänner.

Härifrån trycker du på den kategori du vill ändra. När det gäller din plats och dina berättelser kan du också ge åtkomst eller ta bort åtkomst från specifika vänner när som helst genom att använda det anpassade menyalternativet.

Hur vet du när någon tar bort dig på Snapchat?

Det här är vad du kan förvänta dig när någon tar bort dig från sin vänlista:

  • Beroende på deras sekretessinställningar kanske du inte kan skicka en Snap eller Chat till dem.
  • Du kommer inte att se deras privata berättelser längre.
  • De kommer inte att se ditt innehåll i Utforska längre.
  • Du kan inte se deras Snap-poäng längre.

Detta kommer dock inte att ta bort personen från din lista över vänner. Så när du bläddrar igenom din lista vet du inte om någon har tagit bort dig.

Du kan kontrollera genom att öppna din vänlista från snapskärmen och sedan trycka på den vän som du misstänker har tagit bort dig. Kontrollera om du kan se deras snappoäng.

Om du inte längre kan se deras poäng kan de ha tagit bort dig från sin vänlista. Men om du kan se deras fullständiga namn, användarnamn och snappoäng bekräftar du att personen fortfarande finns på din vänlista.

Så bara att ta bort dig kommer inte att få personen att försvinna från din vänlista. Vad mer kan vara orsaken bakom en försvunnen vän?

Vad händer när någon blockerar dig på Snapchat?

På Snapchat får blockering fler konsekvenser än att radera. När en person blockerar dig kommer du inte att kunna skicka Snaps eller Chatt till honom eller henne. De kommer inte heller att kunna se dina berättelser eller din plats. Men viktigast av allt, det kommer att ändra din vänlista.

Efter att någon har blockerat dig försvinner deras namn från din lista. De kommer inte heller att visas i dina senaste konversationer. Om du vill försöka söka efter deras namn för att lägga till dem igen, kommer du inte att kunna hitta dem.

Vad händer när någon tar bort sitt Snapchat-konto?

Om en vän tar bort sitt konto försvinner deras namn från din lista över vänner. Du kommer inte heller att kunna hitta dem om du söker efter dem.

Så hur vet du om du blivit blockerad eller om personen i fråga raderade sitt Snapchat-konto?

Börja med att logga ut från Snapchat och skapa sedan ett nytt konto på Snap. Du kan använda en tillfällig e-postadresstjänst för att göra detta, som t.ex Guerilla Mail.

Med ditt nya konto, sök efter din tidigare kontakt med namn eller Snap-användarnamn. Om de lämnade Snapchat kommer du inte att kunna hitta dem. Men om de har blockerat dig kommer du att kunna hitta dem från detta nya konto. Så om deras namn fortfarande dyker upp, är chansen stor att de har blockerat ditt konto.

Min Snapchat-vänlista försvann

Vissa användare har rapporterat att hela deras vänlista försvann. Det kan finnas flera anledningar till detta, men troligen är det inte för att alla dina vänner inte gillar dig längre. Många gånger kommer användare att få en ny telefon eller ta bort och ladda ner appen igen. Se till att du loggar in med rätt konto. Om du av misstag har loggat in på fel konto kommer din vänlista inte att visas korrekt.

Om du är säker på att du har loggat in med rätt konto, försök att rensa Snapchats cache. Du kan göra detta från inställningarna i appen. När du är klar, stäng appen och öppna den igen. Din vänlista och dina vänner bör dyka upp igen.

Slutgiltiga tankar

Det kan vara förvirrande och upprörande att upptäcka att någons namn saknas i din lista över vänner. En kort utredning kan låta dig veta om personen i fråga blockerade dig eller lämnade Snapchat helt.

Har du några andra användbara Snapchat-tips eller tricks? Dela dem i kommentarerna nedan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here