Tim Cook intensifierar ansträngningarna: Apples Mixed Reality-headset är planerat att släppas 2023

0
7
apple reality pro och one ian zelbo mockup 01
© Ian Zelbo

Vi på NextPit har redan rapporterat några gånger om den planerade Apple Reality One och Apple Reality Pro — baserad på den nya XR-plattformen. Fram till nu var planerna för en eventuell release planerade till 2024. Men efter att konkurrenter, produkter som Meta Quest Pro och Vive XR Elite redan har presenterats, sätter nu Apples vd Tim Cook påtryckningar. Apples fristående VR-glasögon måste fortfarande presenteras 2023, kräver han.

Apple Reality One och/eller Apple Reality Pro är fortfarande planerade att släppas 2023

Tim Cook verkar ha spruckit kragen med tanke på den rådande marknadssituationen Ekonomiska tider (FT) rapporter från ospecificerade insiderkällor. I synnerhet sägs det handla om headsetprojektet Mixed Reality som varit ambitiöst sedan 2016. Vi har redan flera gånger rapporterat om de fristående VR/XR-glasögonen skyddade under namnet Apple Reality One och Apple Reality Pro. Ett specialutvecklat operativsystem kallat “rOS” eller “realityOS” sägs också vara på gång. Likaså är det osannolikt att Apple missar chansen att lansera sin egen VR/XR-appbutik.

  • Läs också: Vilka är de bästa fristående VR-glasögonen för 2023?

NextPit har också tidigare antagit att den tidigaste presentationen av mixed reality-glasögon kommer att vara under det kommande året 2024. Men nu ska Apples vd och COO Tim Cook och Jeff Williams, enligt FT:s mediarapport, ha drivit på för en tidig lansering i konkurrensen. Förutom Mark Zuckerbergs nyligen avtäckta (nyss anlänt till NextPits redaktion) har HTC nu även avslöjat sitt första allt-i-ett MR-headset med Vive XR Elite.

Tävlingen har redan kommit mycket längre

NextPit-redigeraren leker med Pico 4

MaTT testar de prisvärda fristående VR-glasögonen Pico 4. / © NextPit

Andra tillverkare, som TikToks dotterbolag Pico, har mycket billiga VR-glasögon på marknaden med ByteDance Pico 4. Google vill tillsammans med Samsung och Qualcomm också presentera sina egna fristående VR-glasögon inom kort. Lenovo har även redan sådana VR-glasögon med ThinkReality VRX, om än bara i hemlandet Kina. För att inte tala om att Metas grundare och VD Mark Zuckerberg har varit marknadsledare inom VR-branschen i många år med förvärvet av Oculus och Meta Quest 2.

Naturligtvis kommer Apple inte att börja med priser på $429. Det talas om priser runt 3 000 dollar. Designen på glasögonen ska påminna om en typ av skidglasögon och placera det “irriterande” batteriet separat kopplat till en kabel utanför. Apples designteam är ännu inte nöjda med den nuvarande formfaktorn och hade inte planerat lanseringen förrän 2024. Tim Cook och Jeff Williams sägs nu ha åsidosatt designteamet för första gången. Enligt insiderrapporter var detta inte möjligt under ikonen Jony Ives tid.

Vad tycker du om den “återigen” framväxande trenden med VR/MR allt-i-ett-headset? Är det hela fortfarande för dyrt, för klumpigt för dig? Väntar du på tekniken med AR-färdiga glasögon som visuellt liknar ett vanligt visuellt hjälpmedel eller är du redan fullt utrustad? Berätta om det i kommentarerna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here