Vilken mobiloperatör har bäst täckning i mitt område

0
26
Smartphone-signal 4
© NextPit

Hur hittar du det bästa mobiltelefonnätet i ditt område? I den här guiden förklarar NextPit hur du kan ta reda på den bästa täckningen av Verizon, AT&T, T-Mobile och andra. Vi förklarar också vad du behöver tänka på när du väljer mellan en mobiltelefonoperatör och en förbetald operatör.

Ett brett utbud av nätverksleverantörer annonserar enorma datahastigheter och fantastiska nätverk. Men kvaliteten på dessa nätverk är inte nödvändigtvis densamma överallt. Här spelar olika faktorer in, som var du bor eller till och med byggandet av ditt eget hus. Du bör också ta hänsyn till vilka hotspots det finns i din vardag förutom ditt hem.

  • Läs också: Så hittar du rätt mobiltelefonkontrakt!

Att välja den bästa nätverksleverantören kan vara svårt. Många tenderar att titta på priset och det tillgängliga datapaketet – och blir då irriterade över att mottagandet i delar av huset eller till och med i vissa kvarter inte är tillfredsställande. Detta betyder dock inte att de dyraste priserna också är de rätta för dig.

Bästa telefonkontrakt
AT&T Verizon Verizon Business
Bästa förbetalda telefonplanerna
Uppriktigt talat Mint Mobil Lyca Mobile
Tello Mobile
Hitta den bästa mobilplanen för dina behov
Hitta den bästa nätverkstäckningen i din region

Kontrollera nätverkstäckningen där du bor

Nästan alla av er har redan hört talas om nätverkstäckning. Detta betyder inte bara att det finns cellulära antenner i ditt område, utan anger också hur många master som är installerade för ett valfritt antal användare. Många nätleverantörer har kartor tillgängliga på sina webbplatser som visar om du befinner dig i ett täckningsområde eller inte. I följande tabell hittar du inte bara direktlänkarna till dem, utan även våra planöversikter, om du är intresserad av en viss leverantör och letar efter erbjudanden!

NextPit-telefonen planerar översikter!

Transportörsplaner Nätverkstäckningskarta
Verizon telefonavtal översikt Klicka här för kartan
AT&T telefonavtal översikt Klicka här för kartan
Straight Talk förbetalda planer översikt Klicka här för kartan
Mint Mobile förbetalda planer översikt Klicka här för kartan
Lyca Mobile förbetalda planer översikt Klicka här för kartan
Tello Mobile förbetalda planer översikt Klicka här för kartan

Utöver sina egna kartor finns det alltid fristående företag som sätter nättäckningen hos mobilleverantörer igenom. Dessutom FCC upprätthåller en täckningskarta jämförelse mellan AT&T, T-Mobile, Verizon och US Cellularmålar en mer realistisk vy, men den uppdaterades senast i maj 2021 och visar bara 4G LTE-täckning.

FCC USA 4G täckningskarta (2021/maj)

De flesta storstadsområden täcks väl av big-4, men Verizon erbjuder vanligtvis bättre täckning i västra stater / © FCC

Dålig mottagning betyder förstås inte direkt att ditt valda nätverk inte omfattas. Störningar i mobilnätet leder också ofta till problem. Operatörens konton för sociala medier kan vanligtvis hjälpa till att felsöka tillfälliga problem i din region.

Skillnad mellan nätoperatörer och förbetalda operatörer

Valet av olika priser kan vara ganska överväldigande. För många av oss är naturligtvis priset vi måste betala de kommande månaderna – och avtalstiden – de viktigaste faktorerna. Särskilt lågprisförbetalda planer driver ibland ner priserna i en sådan utsträckning att man undrar varför någon någonsin skulle sträcka sig efter de stora flygbolagen. Svaret döljs ofta i det finstilta av de låga priserna.

Ibland begränsar lågprisbolagen bandbredderna redan från början av kontraktet. Oavsett hur bra mottagningen är, är hastigheten på det mobila internet helt enkelt inte tillräcklig.

Lågprisleverantörer hyr också de stora operatörernas nät. Till exempel verkar Tello och Mint Mobile i T-Mobiles nätverk. Men under högtrafik kan T-Mobile prioritera sin egen trafik och begränsa tjänster som tillhandahålls för förbetalda operatörer.

NFL:s öppningsceremoni för Super Bowl 50

Händelser med hög uppslutning som Super Bowl leder ofta till trafikstockningar / © Spc. Brandon C. Dyer/USA:s försvarsdepartement (public domain)

Detta innebär att du kommer att uppleva mer frekventa störningar och sämre mottagning än operatörsabonnenter. Så om du är intresserad av ett förbetalt lågpriskontrakt, se till att ta en närmare titt på nättäckning i förväg!

Om du är osäker hittar du även månatliga avbokningsbara priser hos nästan alla lågprisbolag. Detta ger dig möjlighet att testa leverantören först innan du binder dig till 24 månader, och om din telefon är kompatibel med dubbla SIM-kort kan du testa och jämföra täckningsområden i din region.

Du bör definitivt vara uppmärksam på detta!

Naturligtvis uppstår nu frågan om vad du ska vara uppmärksam på om du vill skaffa ett nytt mobilkontrakt. För att vara säker på att du inte har några problem hemma eller på väg till jobbet bör du först kontrollera nätverkstäckningen för din föredragna operatör.

Då bör du överväga andra yttre aspekter. Om du till exempel bor i ett gammalt hus med tjocka väggar kan nätverket också bli lidande. I det här fallet är det lämpligt att placera smarttelefonen nära fönster och dörrar så att du kan ringa i lugn och ro. Om det inte är ett alternativ kan du också använda budbärare som Facebook, WhatsApp eller Telegram för att ringa samtal med din lokala Wi-Fi-anslutning.

Det är också viktigt att du är uppmärksam på var och hur snabbt du rör dig. Jag menar förstås inte att du inte springer ett maraton mellan köket och ditt sovrum, utan snarare att du är säker på att kontrollera din dagliga pendling. Kontrollera nätverkstäckningskartorna för att se om dina mest använda rutter är täckta, och kom ihåg att mottagningen tenderar att drabbas vid högre hastigheter.

Det var NextPit How-To för att hitta operatören med den bästa mobiltelefonmottagningen i ditt område. Har du några andra tips för att förbättra ditt nätverk hemma? Och vad tittar du efter när du väljer leverantör? Låt oss veta i kommentarerna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here