Vilket är det bästa materialet för smartphones och surfplattor?

0
104
samsung galaxy note 8 note 7 fram
© NextPit

Den ödmjuka mobiltelefonen har utvecklats på så många sätt att även valet av material har blivit en “funktion” som tillverkarna presenterar. Medan kisel leder plasten en smula i skapandet av en smartphone, är järn inte alltför långt efter, och håller tredjeplatsen på 20,47 procent enligt Statista. Här är en närmare titt på vad som är de vanligaste materialen som används för att göra smartphones och surfplattor, förutom en översikt över vad som används i de olika flaggskeppsmodellerna idag. Om du har ett föredraget material för smartphone-kroppar, var noga med att meddela oss i vår omröstning!

  • Vad är Gorilla Glass?
  • 5 skäl att missa Galaxy S8 eller Galaxy S8+

Blandning av aluminium och glas

En kombination av aluminium och glas har blivit ganska trenden på senare tid, och många olika smartphonetillverkare har införlivat det i sina flaggskeppstelefoner. Även om vi inte förnekar att dessa material får någon handenhet att sticka ut och vippa av klass, finns det den olyckliga nackdelen att förvandla din enhet till en fingeravtryckssamlare alltför lätt. Oavsett hur segt glas kan bli, välkomnar det inte fall och knackningar för vänligt, så sprickor kommer säkert att vara en vanlig företeelse för dem med svettiga handflator eller klumpiga fingrar. Det ligger i ditt (och din smartphones) intresse att investera i ett bra skyddsfodral för din smartphone om dess kropp är gjord av aluminium och glas.

CNC aluminium/aluminium

Aluminium erbjuder ett förstklassigt utseende och känsla, och fungerar utmärkt för det mesta eftersom det är ett av de bättre materialen där ute som kan leda värme, vilket hjälper till att hålla telefonen svalare när processorn arbetar hårt. Detta förutsätter att det finns en ordentlig mängd isolering eller luftflöde som är utformat i aluminiumkroppen. Det är också mycket mer hållbart jämfört med plast, så att ha en spricka i smarttelefonens kropp skulle ta ett ganska allvarligt missbruk.

ABS plast

ABS, eller akrylnitrilbutadienstyren i sin helhet, är en mycket billig och extremt lätt plast, men den klarar sig dåligt när det gäller att leda värme. Du kommer att hitta smarttelefoner på ingångsnivå som använder ABS-plast, vilket hjälper till att sänka den totala tillverkningskostnaden.

Kolfiber

Kolfiber är inte bara lätt och flexibel, den är också mycket stark jämfört med plast. Även om det gör att man kan njuta av en lägre vikt utan att offra strukturell integritet i händelse av en knackning eller ett fall, är det en dålig värmeledare. Smartphones som har en kolfiberkropp skulle behöva en bra värmespridning eller kylsystem för att hålla inälvorna trevliga och välventilerade när processorn uppmanas att arbeta hårdare än normalt.

Flaggskeppets tillstånd

Vi ska nu titta på Samsung, LG, HTC, Google, Motorola och Apple med sina respektive flaggskepp och material som används för smartphonechassit, där kombinationen av aluminium och glas verkar vara en stor trend för tillfället.

Samsung

Samsungs Galaxy S8 och Galaxy S8+ kommer att ha Gorilla Glass 5 fram och bak, medan kamerans glas skyddas av Gorilla Glass 3. Länge borta är de dagar då Samsung A300 (känd som Blue I) flip-telefonen hade en fantastisk sekundär display som glödde i en blå färg. Strunt i att det kändes som återvunnen plast, det var en överväldigande coolhet över det. Galaxy S8 och Galaxy S8+ använder båda en blandning av glas och aluminiumlegering som utstrålar elegans, även om det automatiskt kvalificerar den som en fingeravtrycksmagnet. Galaxy Note 8 phablet följer också en liknande väg.

AndroidPIT glaxy note 8 vs lg v 30 0032

Samsung och LG tävlar om att fullända glas- och aluminiumutseendet. / © NextPit

LG

Allt som Samsung gör, kommer dess bittra rival LG också att försöka tillskansa sig. Ett exempel är LG G6 och LG V30 som också kommer med en kropp som betonar aluminiumlegering och glas för att få jobbet gjort. När allt kommer omkring ligger en hel del framgångar med att sälja en smartphonemodell också i dess design, och vi tycker verkligen att LG har gjort ett mycket bra jobb för båda flaggskeppsmodellerna när det gäller att förena estetik med funktionalitet och använda material.

HTC

HTC:s U11 kan vara din senaste smartphone squeeze, och den följer också i fotspåren av aluminiumlegering och glas. Ingen överraskning där eftersom det taiwanesiska företaget gör ett försök att återvända till sina glansdagar där det var topphunden i världen av Android-smarttelefoner. Vi gillar idén med att införliva en squeeze-funktion för att komma åt olika funktioner på smartphonen, där glas och aluminium har gjort det möjligt.

google pixel 2 sida2

Pixel 2 är snygg men kräver skydd. / © NextPit

Google

Googles Pixel 2 tar en lite annorlunda väg, även om den spelar med samma idé. Med en blandning av metall och glas kommer du att upptäcka att Pixel 2-telefonen har en viss soliditet. Ändå, med glas på utsidan, kvarstår samma nackdelar, inklusive att det är en fingeravtryckssamlare och att det är mer benäget att spricka när det tappas eller slås mot en hård yta. Varför inte kolla in vilka är de bästa Pixel 2-tillbehören som du kan få för att hålla din glänsande nya Pixel 2 skyddad?

Motorola

Motorolas Z2 Force är gräddan av skörden för i år, och den sticker ut från mängden genom att bara ha en aluminiumlegering som utgör chassit. Detta gör den automatiskt mer hållbar (åtminstone det bakre segmentet) eftersom det inte finns något glas att oroa sig för om du råkar stöta in i hörnet av ett bord eller tappa det på golvet. Men som alla metaller finns det en möjlighet att böjas eller bucklas i vissa situationer. Ändå är Z2 Force ett bevis på att en smartphone kan se bra ut med ett fristående fräst aluminiumfodral.

AndroidPIT sony xperia xz1 recension 9241

Polykarbonat och aluminium gör det möjligt att sminka denna vackra Xperia XZ1 från Sony. / © NextPit

Sony

Sonys intåg på smartphone-arenan fortsätter, men deras marknadsandel är långt ifrån tidigare dagar. Xperia XZ1 är flaggskeppsmodellen för i år, där den stoltserar med en kropp som är gjord av en polykarbonat och aluminiumlegering. Sonys estetik har alltid varit dess starka sida, och du kan vara säker på att Xperia XZ1 till och med kan kännas som om du bar en mini-Bravia-TV i fickan. En sak är dock säker, du kommer att spendera mycket mindre tid på att torka fingeravtryck från Xperia XZ1 jämfört med många andra flaggskeppssmartphones från andra tillverkare. Snyggt och funktionellt, detta är ett anständigt köp för alla som vill ha en smartphone på översta hyllan.

Äpple

Apples syn på iPhone 8 och iPhone 8 Plus spelar också till en liknande melodi, där den har en blandning av aluminium med glas fram och bak. Denna trend kommer med största sannolikhet att fortsätta i åtminstone några fler smartphonegenerationer på vägen innan pragmatism eller en ny designidé tar över.

Vilket material gillar du mest?

I slutändan har kunderna inget att säga till om i valet av material som används av smartphonetillverkare, men vi kan rösta med vår plånbok. En del av oss är utan tvekan “tvingade” att anamma aluminium- och glasblandningen helt enkelt på grund av varumärkespreferenser. Vilket speciellt material tycker du fungerar bäst för dig och varför? Låt oss veta din favorit i vår omröstning nedan.

Vilket är ditt föredragna telefonkroppsmaterial?

Se Resultat

Vad är din personliga telefon gjord av? Skulle du ändra det till nästa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here