WhatsApp kan blockeras i Storbritannien, säger WhatsApps vd

0
9

Det kan vara en dålig nyhet för WhatsApp-användare i Storbritannien som företagets VD, Will Cathcartavslöjade officiellt att deras app kan bli förbjuden i landet på grund av några skäl.

Metaägda WhatsApp har faktiskt valet att behålla sin plattform i Storbritannien, men de tror att de måste försvaga sin plattforms säkerhet för det. Låt oss diskutera alla detaljer nedan.

WhatsApp är redo att blockeras i Storbritannien snarare än att försvaga säkerheten

WhatsApp är redo att blockeras i Storbritannien snarare än att försvaga säkerheten

Det råder ingen tvekan om att WhatsApp är den mest populära meddelandeplattformen i Storbritannien, och som företaget hävdar är dess plattform säkrare än någon annan meddelandeplattform med end-to-end krypteringschattar.

Trots detta införde landets regering “The Online Safety Bill”, som togs upp av Boris Johnsonmen detta lagförslag är för närvarande i sin godkännandefas av parlamentet.

Med detta lagförslag kräver regeringen att företaget ska skanna meddelanden efter barnmisshandel eller något terroristmaterial.

För att uppfylla detta krav måste plattformar som WhatsApp sänka meddelandesäkerheten och dra tillbaka kryptering för chattar.

WhatsApp end-to-end krypteringschattar innebär att företaget inte kan granska eller kontrollera innehållet mellan chattarna trots att de kör tjänsten.

Metas populära meddelandeplattforms VD, Will Cathcart, visade oenighet mot detta och uttryckte i ett officiellt uttalande att de inte kommer att följa detta lagförslag om det går igenom.

Eftersom han tror att genomsökning av användarnas meddelanden innebär att sekretessen för krypterade meddelanden försvagas, och för det är de till och med redo att blockeras i landet.

Will Cathcart sa, “Vi kommer inte att sänka säkerheten för WhatsApp. Vi har aldrig gjort det – och vi har accepterat att bli blockerade i andra delar av världen.”

Cathcart avslöjade också att omkring 98% av deras användare är utanför Storbritannien, och de krävde aldrig att sänka säkerheten för produkten eftersom de också vill ha säkerhet som andra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here