Ännu inte glömt: Samsung utfärdar mjukvaruuppdatering för Galaxy S7 och S8

0
89
AndroidPIT Samsung Galaxy S8plus 2071
© NextPit

Samsung har fortfarande återstående garantier kvar för sina övergivna Galaxy S7 och Galaxy S8-användare. Som ett överraskande drag rullade den koreanska jätten ut mjukvaruuppdateringar för de utgående modellerna som lanserades 2016 respektive 2017. Även om det inte är den stora Android- eller säkerhetsuppgraderingen som de flesta användare förväntar sig, syftar de senaste versionerna ändå till att fixa och förbättra GPS:en på dessa enheter.

TL;DR

  • Samsung överraskar Galaxy S7 och S8-användare med en ny uppdatering.
  • Den senaste mjukvaruuppdateringen kommer att ta itu med GPS-problem och prestanda.
  • Samsung planerar att släppa samma mjukvaruuppdatering för Galaxy S6.

Ingen förväntade sig att Samsung skulle ge utökat stöd för sina daterade enheter. Galaxy S7 fick sin sista stora uppdatering i november förra året, medan Galaxy S8:s senaste mjukvaruversion var först i april 2021 innan de slutligen tog av sig alla säkerhetskorrigeringar och mjukvarustöd.

De nya mjukvaruversionerna ska lösa GPS-problemen på Galaxy S7 och S8-serierna och inget mer. Användare av Galaxy S7, S7 mini och S7 Edge behandlas med en firmwareversion G93*FXXU8EVG3 som är relativt liten på 31 MB. Å andra sidan har Galaxy S8 och S8 Plus en mycket större G95*FXXUCDVG4 firmware på 420 MB.

Samsung Galaxy S8 vs Galaxy S7 Edge

Jämförelse mellan Galaxy S8 vs S7 Edge / © NextPit

Utgående Galaxy-telefoner som ska få GPS-uppdateringen

Samsung planerar också att släppa samma uppdatering för Galaxy S6. Dessutom har budgeten Galaxy J7 2015 redan fått nämnda GPS-fix. Samsung nämnde inte om det kommer att ge liknande hjälp till de andra äldre telefonerna som den nyligen avvecklade Galaxy Note 9.

När omfattande säkerhets- och mjukvarusupport blir försäljningsargument i iPhones och andra Apple-enheter, börjar tillverkarna introducera fleråriga Android-uppgraderingar och säkerhetskorrigeringar. Till exempel annonseras den nyligen lanserade Nothing Phone 1 för att få tre stora OS-uppgraderingar och för år av uppdateringar. Under tiden utlovas Galaxy S22 med fyra års uppdateringar medan Googles Pixel 6 kommer att få upp till fem.

Är du en av användarna som fortfarande rockar en gammal Galaxy-smartphone? Låt oss veta vilken modell det är i kommentarsfältet.

Via: SamMobile
Källa:
GalaxyClub

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here