Categories
Informationsteknologinyheter

Apple avslöjar sitt första “Vision Pro” AR-headset från $3 499

Apple på måndagen förhandsgranskade äntligen sitt efterlängtade mixed-reality-headset, Apple Vision Pro, som tillkännagavs för över ett decennium sedan vid sin årliga programvaruutvecklarkonferens WWDC 2023. AR/VR-headsetet förväntas börja säljas i början av nästa år med en enorm start pris på 3 499 $.

Apple avslöjar sitt första “Vision Pro” AR-headset från $3 499

Apple Vision Pro

Enligt Cupertino-jätten är Apple Vision Pro “en revolutionerande rumslig dator som sömlöst blandar digitalt innehåll med den fysiska världen samtidigt som användarna kan förbli närvarande och anslutna till andra.”

Vision Pro behöver inga kontroller eller hårdvara. AR/VR-headsetet introducerar ett helt tredimensionellt (3D) användargränssnitt som styrs av en användares ögon, händer och röst. Användare kan bläddra igenom appar genom att titta på dem, knacka med fingrarna för att välja, snärta med handleden för att rulla eller använda rösten för att diktera.

Dessutom har Apple-headsetet världens första rumsliga operativsystem, VisionOS, som gör att digitalt innehåll ser ut och känns närvarande i en användares fysiska värld.

Enheten har ett mikro-OLED-displaysystem som kan visa 23 miljoner pixlar i två skärmar, var och en lika stor som ett frimärke, med bred färg och högt dynamiskt omfång. Apple beskriver detta som “mer än en 4K-TV för varje öga”.

Enligt Apple, med två ultrahögupplösta skärmar, kan Apple Vision Pro förvandla vilket utrymme som helst till en personlig biograf med en skärm som känns 100 fot bred och ett avancerat Spatial Audio-system.

När man går vidare, medan Apples M2-processor driver headsetet, innehåller det också det nya R1-chippet uttryckligen designat för Vision Pro som behandlar indata från 12 kameror, fem sensorer och sex mikrofoner.

Ett nytt säkert optiskt ID-autentiseringssystem som kan paras ihop med ett tangentbord skannar användarnas iris för säkerhet på enheten och fungerar med Secure Enclave. Dessutom tillade Apple att Vision Pro kunde gå upp till två timmars användning via ett externt batteri, vilket minskade enhetens vikt på användarens huvud.

Dessutom har headsetet också EyeSight, som använder en frontvänd display för att hjälpa användare att hålla kontakten med dem runt omkring dem och ge visuella ledtrådar till andra om vad användaren är fokuserad på.

En annan funktion i Vision Pro inkluderar Apples första 3D-kamera, som låter användare ta “rumsliga” foton och videor.

Vision Pro har en dedikerad App Store för att ladda ner ny AR- och VR-programvara. Vid lanseringen kommer den att vara kompatibel med 100+ Apple Arcade-spel, och företaget lovar att avslöja mer av sina spelplaner senare.

Förutom TV-innehåll och Arcade kommer Walt Disneys Disney+ streamingtjänst att finnas tillgänglig vid lanseringen på Apple Vision Pro för att fira 100 år av Disney.

Den nya Apple Vision Pro kommer att finnas tillgänglig i början av 2024, från 3 499 $, och lanseras initialt i USA med planer på expansion till andra länder senare nästa år.

För detaljerad information om Apple Vision Pro kan du klicka här.

Leave a Reply