Apples Spatial Headset kan vara halva Vision Pros pris

0
32
Skärmdump 2023 06 05 kl. 20.37.03
© Apple

Förutom premium Vision Pro som är planerad att lanseras 2024, ryktas Apple också utveckla en billigare version av sitt utökade/mixed reality-headset. Nu har en rapport kastat mer ljus över det möjliga priset och lanseringsschemat för den bärbara huvudmonterade displayen.

  • Missa inte: De bästa fristående virtuella glasögonen du kan köpa 2023

Enligt informationen som delas av den taiwanesiska butiken DigiTimes arbetar Apple för närvarande med fyra rumsliga headset som inkluderar 2:a generationens Vision Pro och en mer prisvärd modell. Förutom förekomsten av de andra två headseten är inget annat känt om dessa modeller.

När det gäller standardversionen eller den billigare versionen av Vision-headsetet uppgav källan att det redan finns en leverantörsstycklista eller materialförteckning för enheten. Det tippas att materialen som används för headsetet kostar hälften så mycket som Vision Pro. Med andra ord, det finns en ganska stor chans att det faktiska priset på enheten kan kosta norr om 1 700 $, vilket är ungefär hälften av beloppet för premiumheadsetet som säljs för hela 3 500 $.

Apple Vision Pro-skärmdumpar från WWDC 23

Apple Vision Pro har 2x Ultra högupplösta mikro-OLED-skärmar, Apple M2 och Apple R2 chipset. / © Apple, redigera av nextpit

Tidpunkten för lanseringen av det icke-professionella Vision-headsetet kan också bidra till att sänka det slutliga klistermärkepriset i sinom tid. Detta förväntas eftersom kostnaden för komponenter tenderar att minska med tiden.

Naturligtvis skulle prissänkningen sannolikt leda till att Apple släpper några avancerade funktioner i lågprisheadsetet. Vi kommer med största sannolikhet att se ett mindre kapabelt chipset och spårningsteknik som driver enheten och även en annan typ av skärm, bland andra kostnadsbesparande åtgärder.

Publikationen tillade att Apple planerar att påbörja produktionen av det oanmälda Vision-headsetet i slutet av 2024. Samtidigt är det först under andra halvan av 2025 som de ser att enheten äntligen kommer att bli officiell.

Hur mycket är du villig att betala för denna billiga Apple Vision-bärbar med blandad verklighet? Skulle det vara logiskt för Apple att erbjuda ett headset på under 1 000 USD? Vi vill gärna höra dina tankar i kommentarerna.

Via: MacRumors
Källa:
DigiTimes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here