De 10 bästa Android-funktionerna du inte kan leva utan

0
189
test komplett zte blade s6 plus bild tony balt 04 hero
© NextPit

Om du någonsin har hittat dig själv med att försöka svepa en tidningssida vet du hur snabbt du kommer att bli beroende av särskilda tekniska funktioner – och i Android finns det massor av saker du snart kommer att lita på varje dag. Vi tror att det här är de 10 bästa Android-funktionerna du inte kan leva utan.

  • De bästa Android-apparna vi inte kan leva utan
  • Android-tillgänglighet: 5 dolda alternativ som alla borde använda
lanseringsdatum för samsung galaxy s6

Trådlös laddning blir mer användbar för varje dag. / © Samsung

1. OK Google

Kommer du ihåg när vi brukade använda våra telefoner med fingrarna? Galna tider. Nuförtiden handlar det förstås om röststyrning och det alltid uppmärksamma Google Nu. Ett enda “OK Google” är det första steget i en upptäcktsresa, eller åtminstone att ställa in en påminnelse om att få lite mjölk på vägen hem.

2. Googla nu

Apple försöker fortfarande kopiera den här. Google Now, och det inkommande Google Now on Tap, som kommer att få funktionen att fungera i appar i Android M, är ett under. Det finns ett pris att betala för dess användbarhet, och det priset ger Google tillgång till din e-post, din kalender, dina privata tankar och dina mörkaste önskningar, men det är ett litet pris att betala för ett system som gör att informationen visas när du behöver det, även om du inte visste att du behövde det. Det är mobil magi!

androidpit google nu kortteaser

Kombinationen av OK Google och Google Now är bra. / © ANDROIDPIT

3. Användarkonton

Vi använder inte så mycket på våra telefoner, men om din surfplatta, precis som vi, inte är din surfplatta utan alla i byggnadens surfplatta, är att ha flera användarkonton en funktion som du verkligen inte skulle klara dig utan. Det är också praktiskt att ha ett gästläge när folk är över: det betyder att de kan komma online och kolla saker utan att se dina privata e-postmeddelanden eller hemliga planer på världsherravälde. Och naturligtvis är det bra för att hindra barn från att bråka med dina saker.

4. Aktiv/Ambient Display

Det är inte tillgängligt på alla enheter – du behöver officiellt en enhet med en OLED-skärm, även om tredjepartsappar kan lägga till liknande funktioner till andra enheter – men Active/Ambient Display är både enkelt och användbart. När ett nytt meddelande kommer, visar skärmen det kort så att du antingen kan göra något åt ​​det eller ignorera det utan att behöva sträcka dig efter och väcka din telefon. Den väcker också skärmen när du lyfter upp enheten, vilket sparar dig ett svep.

AndroidPIT Nexus 5 Ambient Display-avisering

Active Display visar viktig information utan att väcka din telefon helt. / © ANDROIDPIT

5. Snabbinställningar

Androids panel för snabbinställningar visas i många skepnader, ofta med omformningar med tillstånd av telefonföretag, men oavsett hur den ser ut är den otroligt användbar. Snabbinställningar ger dig omedelbar tillgång till de vanligaste funktionerna och inställningarna på din telefon, och meddelar dig även om det finns problem med någon av dem. Apple gillade snabbinställningar mycket, men det kopierade det definitivt inte: medan Androids snabbinställningar glider från toppen, Apples motsvarande bilder från botten. Se det? Det är innovation.

6. Prioritetsläge

Om du alltid har din enhet med dig är det en väldigt användbar funktion att kunna ställa in olika prioritetsnivåer för olika saker. Det betyder att du kan se till att du inte blir besvärad med personliga saker när du är på jobbet, eller att du inte kommer att besväras med jobbsaker när du försöker ta en tupplur. Det här är en annan sak som Apple har kopierat, men Androids version är mer nyanserad: vi gillar särskilt möjligheten att ställa in driftstopp, en period då avbrotten blockeras och efter vilken avbrotten automatiskt sätts på igen. Det är verkligen praktiskt.

androidpit nexus 6-aviseringar

Prioritetsläge är ett av de mest användbara anpassningsalternativen som Android erbjuder. / © NextPit

7. Fäst app

Möjligheten att fästa en app – att göra den i helskärm och behålla den där tills du anger ett lösenord – är inte bara för att hålla barnen i spel. Det är också användbart när du visar någon en rolig text och de omedelbart börjar försöka titta på dina andra meddelanden eller ditt fotoalbum.

8. Trådlös laddning

Alla Android-telefoner tillhör inte den trådlösa laddningsklubben, men de som gör det är lite mindre krävande än de som inte gör det. Med trådlösa laddningsmattor som börjar dyka upp överallt från kaféer till IKEA-möbler, är det en funktion som vi snart kommer att kunna dra nytta av oftare.

9. Snabbladdning

Om din enhet stöder det (och tillverkaren inkluderar en snabbladdare i kartongen – inte alla gör det), är snabbladdning fantastisk: den förstärker strömmen till att börja med, för att få in så mycket juice i batteriet så snabbt som möjligt, och sedan lugnar sig lite för att fylla på laddningen färdigt. Vad det betyder i praktiken är att du kan gå från batteri utan batteri till woah-batteri mycket snabbt, vilket är en riktig välsignelse för alla som verkligen hamrar batteriet på sin telefon och behöver ladda det under dagen.

AndroidPIT LG G4 lågt batteri hero 3

Snabbladdning gör detta mycket mindre katastrofalt än det annars skulle kunna vara. / © ANDROIDPIT

10. Val

Inte strikt en funktion, men det är en av anledningarna till att så många människor gillar Android. Till skillnad från vissa andra plattformar finns det ett enormt urval av telefoner att välja mellan till alla möjliga priser – och även de riktigt billiga är riktigt bra.

Har du en favoritfunktion för Android som vi har missat? Låt oss veta nedan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here