De bästa alternativen för Cognito Forms

0
17

Cognito Forms är ett populärt onlineformulär som företag använder för att samla in data, spåra prestanda och sömlöst hantera allt. Det är dock inte perfekt för alla tillfällen, och du kanske letar efter alternativ som fungerar för dig. Den här artikeln kommer att lista de bästa Cognito Forms-alternativen som är värda att prova.

De bästa alternativen för Cognito Forms

1. Jotform

Jotform-gränssnittet

Jotform är ett av de bästa alternativen till Cognito Forms. Det ger många kvalitetsfunktioner för ett smidigare arbetsflöde, vilket gör det lämpligt för nybörjare, proffs och små och stora företag. Jotform har både gratis- och betalversioner. Använd den kostnadsfria nivån för testning, men välj den betalda planen om du redan förstår världen av onlineformulärbyggare.

Jotforms användargränssnitt är enkelt. Alla navigeringsfält har placerats snyggt och är lättillgängliga. Den innehåller mallar kategoriserade utifrån deras optimala användning. Om du till exempel behöver en intervju, samtycke, anställning eller feedbackformulär måste du välja en mall för ett av dessa alternativ.

Dessa mallar är också mycket anpassningsbara. Du kan göra grundläggande redigering genom att byta färgschema, storlek och teckensnitt. Om du vill ha mer kan du gå till den avancerade designerfältet, ändra din layout, logotyp och etikettstil, och till och med göra lite kodning med CSS.

När du har avslutat ditt formulär låter Jotform dig dela det på flera sätt. Du kan bädda in den på din webbplats, lägga till den på din Facebook-sida, skicka den via e-post, lägga till den som en feedbackknapp eller dela den som en PDF.

Jotform har flera betalningsalternativ, inklusive PayPal, Apple Pay, Google Pay, Skrill och Stripe. Du kan också integrera den med andra jobbappar som Slack, Google Drive, MailChimp eller Gmail.

Prissättning:

Om du väljer en betalversion är det så här mycket du kommer att spendera:

 • Nybörjaranvändare: Gratis med begränsningar.
 • Bronsanvändare: $34 per månad, faktureras årligen.
 • Silveranvändare: $39 per månad, faktureras årligen.
 • Guldanvändare: $99 per månad, faktureras årligen.

Gratis provperiod: Startplanen är den kostnadsfria provperioden.

Ladda ner: Jotform finns tillgängligt för webb, Androidoch iOS.

2. Zoho Forms

Gränssnitt för Zoho Forms

Zoho Forms låter dig samarbeta med dina kollegor under hela din arbetsprocess. Om du är i en stor organisation och behöver gå igenom flera personer, är Zoho Forms din bästa insats. Det låter dig göra förfrågningar och få godkännanden i realtid från respektive individer, vilket gör uppgiftshanteringen enklare.

Zoho har många mallar; du kan anpassa produktionen så att den passar ditt varumärke. När du är klar kan du dela ditt formulär på olika sätt. Du kan bädda in den på din webbplats, generera en QR-kod och dela den i e-postkampanjer.

Om du är intresserad av din webbplats prestanda låter Zoho dig hålla reda på dina analysdata, som trafik och kampanjer, genom UTM-parametrar, Google Analytics eller Facebook-pixlar.

Zoho har integrerat appar som Zoho CRM i Zoho Campaigns, Zoho Sales, Zoho Recruit, Zoho Signs och Zoho Sheets för att arbeta med formulär. Du kan också använda appar utanför dess svit. Dessa inkluderar Microsoft Teams, G Suite, Google Sheets och Zapier.

Prissättning:

Zoho erbjuder gratis och betalda planer. Nedan är en uppdelning av de betalda planerna:

 • Grundläggande: $10 per månad, faktureras årligen.
 • Standard: $25 per månad, faktureras årligen.
 • Professionell: $50 per månad, faktureras årligen.
 • Premium: $90 per månad, faktureras årligen.

Gratis provperiod: Den kostnadsfria planen är provperioden.

Ladda ner: Zoho Forms är tillgänglig för webben, Androidoch iOS.

3. Google Formulär

Använda Google Forms-mallar

Google är det bästa ekosystemet för många människor globalt. Den är så dominerande att det inte borde vara en överraskning att den innehåller en dedikerad formsvit. Google Forms är lätta att använda och låter dig skapa ett formulär utan att ha tekniska kunskaper. Dessutom är det gratis.

Allt du behöver göra är att öppna ett formulär, fylla i en rubrik, ge en beskrivning och börja fylla i dina frågor. Du kan ändra formuläret efter eget tycke. Du har alternativ för korta svar eller svar av stycketyp, flerval och kryssrutor. Du kan markera frågor efter behov så att dina respondenter måste svara på specifika frågor.

Du kan välja mellan en mängd olika mallar. Som sagt, Google Forms faller kort jämfört med andra listade alternativ, och dess mallar och resultat är vanligtvis lite grundläggande. När du är klar skickar du formuläret via e-post, länk, inbäddningskod eller via Facebook eller X till dina respondenter. Om du behöver flera personer för att se svaren som genereras behöver du bara lägga till dem som medarbetare.

Vändpunkten för Forms är kanske att Google-appar fungerar sömlöst i hela ekosystemet. Du kan göra dina Google Formulär offentliga och koppla dem till Google Kalkylark för att dela svaren med personer inom och utanför Googles ekosystem. Se till att lära dig några användbara kortkommandon för Google Formulär för att påskynda ditt arbetsflöde.

Prissättning:

Den här tjänsten är gratis för privatpersoner men är en del av Google Workspace-paketet för organisationer och företag som har följande priser:

 • Business Starter: $6 per månad med ett års åtagande.
 • Business Standard: 12 USD per månad med ett års åtagande.
 • Business Plus: $18 per månad med ett års åtagande.

Gratis provperiod: Du får en 14-dagars gratis provperiod på betalplaner

Ladda ner: Google Formulär finns på webben.

4. Microsoft Forms

Komma igång med Microsoft Forms

Microsoft Forms liknar Google Forms. Om du har använt någondera är den enda skillnaden leverantören. Om du inte har ett Microsoft-konto men behöver göra ett snabbt formulär kan du prova det gratis. Lägg till titeln på ditt formulär, ange en beskrivning och lägg till så många frågor du vill.

Deltagare kan ange svar i flervals-, text- eller klassificeringssystem. Du kan lägga till bilder i din alternativlista och själva frågan, och det är också möjligt att ändra temats form.

Du kan logga in på ditt Microsoft-konto för att njuta av andra funktioner som samarbete och integration med Microsoft-appar, AI-upplevelser, automatisk lagring av ditt arbete eller analys av resultat.

När det är klart kan du dela ditt formulär via en länk eller QR-kod och bädda in det via HTML-kod eller e-post.

Prissättning:

Microsoft Forms är gratis för grundläggande funktionalitet; du behöver en betald Microsoft 365-prenumeration för avancerad funktionalitet.

 • Microsoft 365 Personal: 69,99 USD per år
 • Microsoft 365 Family: $99,99 per år

Gratis provperiod: Du får en 1 månads gratis provperiod på Microsoft 365.

Ladda ner: Mircosoft Forms är tillgänglig för webben.

5. Formstack

Formstack Classic-redigerare

Formstack låter dig enkelt skapa komplexa formulär på nolltid. Det finns också massor av tutorials som hjälper dig att hitta rätt.

Du kan välja förbyggda former eller bygga en från grunden och mixtra med den för att passa dina behov. När du är redo att dela formuläret kan du mejla länkar till din mottagare, dela på sociala medier och bädda in det på din webbplats.

Det inkluderar data och analyser med ett konverteringskit, fältvalidering, filuppladdningar, Forms API och Webhooks. Du får också säkerhetsfunktioner som datakryptering, lösenordsskydd, överensstämmelse, 256-bitars SSL, PGP-e-postkryptering och osynlig reCAPTCHA.

Formstack erbjuder teamfunktioner som användarbehörigheter, arbetsflöde, underkonton, godkännanden och portaler och inkluderar betalningsfunktioner, såsom beräkningsfält, PCI-kompatibla formulär, rabattkoder och betalningsprocessorer. Inte konstigt att Formstack är bland de bästa onlineformulärbyggarna du borde prova.

Prissättning:

Formstack-planer inkluderar:

 • Blanketter: börjar på $50 per månad, faktureras årligen.
 • Dokument: börjar på $92 per månad, faktureras årligen.
 • Sign: börjar på $18 per månad, faktureras årligen.
 • Svit: börjar på $191 per månad, faktureras årligen.
 • Företag: Prissättningen är skräddarsydd.

Gratis provperiod: Du får en 14-dagars gratis provperiod.

Ladda ner: Formstack finns på webben, Androidoch iOS.

Vilket är det bästa alternativet för Cognito Form?

Automatisering är en viktig del för företag idag. Onlineformulärbyggare tillåter företag att effektivisera sina processer, minska onödigt pappersarbete och minska kostnaderna. Det bästa Cognito Form-alternativet beror på dina behov, men vart och ett av ovanstående är värt att kolla in.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here