Fortnite kommer inte längre att köras på Windows 7 och Windows 8

0
105

Epic Games släppte nyligen en ny säsong med spännande innehåll i sitt populära battle royale-spel, Fortnite, men i och med det meddelade även utvecklarföretaget att spelet inte längre skulle köras på Windows 7 och Windows 8.

Några av spelarna kanske redan är bekanta med Epic Games tillkännagivande i december förra året, som noterade att det höjer spelets hårdvarukrav för att göra spelets grafik mer uppslukande.

Och nu verkar det som att företaget fokuserar på några mjukvaruförändringar för att göra fler förbättringar i spelet, så fördjupa dig i mer information om dessa förändringar nedan.

PC-spel har också börjat släppa Windows 7 & 8 support

PC-spel har också börjat släppa Windows 7 & 8 support

Förra året meddelade webbläsaren Google Chrome och Microsoft Edge att de skulle släppa stödet för Windows 7 och 8 i februari i år. Och innan dess meddelade till och med Microsoft det.

Vid den tiden fanns det inga spelutvecklare som tillkännagav detsamma för att förbättra deras spels funktionalitet, men Epic Games migrerade deras spel till Unreal Engine 5.1.

På grund av det antydde de att de skulle slopa stödet för äldre PC-operativsystem eftersom de planerade att inkludera Unreal Engine 5.1:s funktioner, som Virtual Shadow Maps, Temporal Super Resolution och mer.

Och nu, efter släppet av kapitel 4 säsong 2, tillämpade de denna gamla versionsvägran. Från och med nu, om du vill spela spelet med den nya säsongens innehåll så bör din dator köras på Windows 10 eller senare.

“När Fortnite fortsätter att utvecklas, måste vi göra supportändringar för att växa vår teknik och utöka spelet för att uppfylla vår vision om Fortnites framtid”, var detta Epic Games uttalande vid den tiden.

Det finns dock också några andra orsaker bakom detta stödfall. Med den senaste versionen av Windows behöver utvecklaren inte bry sig om risken för säkerhetshot eftersom dessa operativsystem får regelbundna uppdateringar.

Dessutom kommer de att kunna lägga mer tid på spelutveckling snarare än lösningar eftersom moderna funktioner kan fixa vissa lösningar på egen hand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here