Galaxy A55 och Galaxy A35 kommer att bli billigare och enklare att reparera

0
11
nextpit Samsung Galaxy A54-skärm
© nextpit

Förutom att tillverka fenomenala flaggskeppssmartphones som nya Galaxy S24, fortsätter Samsungs mellanklasssmartphones att vara oerhört populära på grund av deras överkomliga priser. Den sydkoreanska teknikjätten kommer att uppdatera Galaxy A-serien med Galaxy A55 och Galaxy A35. Nu fortsätter dessa två modeller att dyka upp på vår radar, med den senaste uppdateringen som kommer direkt från självaste Samsung France, vilket antyder förbättrade reparerbarhetspoäng för båda enheterna.

  • Missa inte: Bästa smartphones att köpa under $400 pris

Samsung Galaxy A55 och Galaxy A35 är lättare att fixa

Baserat på de officiella listorna för Samsung (via Galaxy Club), kommer Galaxy A55, som är märkt som SM-A556B, att ha en något bättre reparerbarhet på 8,5/10. Detta översätts till en midge 0,2 ökning från Galaxy A54 (recension) på 8,3/10.

När det gäller Galaxy A35 med modellnumret SM-A356B, får den mer prisvärda mellanklassen en poäng på 8,4/10 eller en mycket lägre ökning med 0,1 poäng jämfört med Galaxy A34 (recension). Men det bör noteras att Galaxy A35:s nya design gör demonteringen mer utmanande.

  • Relaterat: Bästa Samsung-telefoner att köpa 2024

De högre poängen på de två kan tillskrivas den bredare och längre tillgängligheten av ersättningskomponenter och reservdelar för dessa enheter. Dessutom sägs dessa delar kosta lägre jämfört med de tidigare modellerna, samtidigt som tillgängligheten för reparationsverktyg också förbättras för självreparation och tredjepartstjänster.

Samsung Galaxy A55 och Galaxy A35 specifikationer och priser

Avrundar de kända specifikationerna för Galaxy A55, den sägs ha en 6,5-tums AMOLED-skärm, vilket är en liten ökning från 6,4-tumspanelen på Galaxy A54. Den bör behålla samma kameramoduler, medan dess styrkrets är planerad att värva Exynos 1480 med förbättrade processorer och grafikenheter. En mer anmärkningsvärd förändring är användningen av en aluminiumram, vilket gör att plasten på sin föregångare tappas.

Samsung Galaxy A55 officiellt utseende bilder och färger

Samsungs Galaxy A55 får en Key Island och nya färger / © Android Headlines

När det gäller Galaxy A35 pekar rykten och läckor på samma 6,6-tums AMOLED-skärm men i en mer elegant design. Enhetens processor planeras också att uppgraderas till Exynos 1380 och kopplas ihop med ett större RAM-minne på 6 GB. Kamerorna är i stort sett oförändrade också, med den välbekanta 50 MP som tar rodret.

Det finns inget officiellt lanseringsdatum för Galaxy A55 och Galaxy A35. Men med den vanliga årliga kadensen, kan Samsung tillkännage de nya mellanklasserna denna månad eller i mars, som kommer att anpassas till förra årets avtäckning av deras föregångare.

Det finns heller inget ord om hur mycket Galaxy A55 och Galaxy A35 kommer att kosta och om de bättre hårdvaruspecifikationerna kommer att resultera i högre prislappar. Vi behöver inte vänta för länge för att ta reda på det.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here