Google AI: Bard är nu Gemini!

0
15
Google Gemini App pixel 8 pro
© nextpit

Googles lansering av sin AI baserad på LLM (Large Language Model) har inte varit en smidig segling i början, vilket till och med stämmer med hur dess tidiga namnkonventioner. Tidigare har Google kallat sin nya chatbot-assistent på sina Pixel-enheter mestadels som Bard eller Assistant with Bard, medan de med mer kapabla lösningar som en del av Gemini. Men detta börjar nu förändras och blir mer sammanhängande eftersom det fullt ut implementerar sin AI-arsenal i en banner under Gemini.

  • Har du en Galaxy-telefon? Här är de nya AI-funktionerna från Samsung

Gemini-appen och Gemini Advanced

Som bekräftats av Google tillkännager det tillgängligheten av en ny AI-app och Gemini Advanced på sina plattformar, och tillsammans med dessa är den mer uppenbara användningen av Gemini-etiketter. Till exempel har dess webbadress bytt namn till gemini.google.com istället för bard.google.com som vi märkte för bara några dagar sedan, även om du fortfarande kan skriva det senare och omdirigeras till den nya webbadressen efteråt.

Medan Gemini redan är integrerad med Pixel 8 (recension) och Pixel 8 Pro (recension), kallar Google också officiellt sin fristående Android-applikation som Gemini-appen. Detta gäller även iOS-versionen av appen, som nu kan laddas ner från Play Butik i utvalda länder, inklusive USA och med stöd för engelska, japanska och koreanska språk.

På samma sätt, i Googles nya Google One-planer, finns det också omnämnanden av Gemini och Gemini Advanced. Som med fallet i USA, lägger Google One AI Premium-planen som kostar $9,99/månad nu till Gemini Advanced baserat på Ultra 1.0-modellen. Internetsökjätten planerar att inkludera Gemini i sina tjänster som Gmail, Maps och Docs snart även under denna nivå.

Om du inte har laddat ner och provat Gemini än, är den smartare och mer kapabel med användningen av Ultra 1.0-modellen jämfört med den gamla Bard. Bland dessa funktioner kan du göra med appen är text-till-bild generering och fotosökning. Även om det fortfarande är i experimentfasen kan du också ställa in Gemini som din assistent och utföra komplexa och vanliga uppgifter som att skriva e-postmeddelanden.

Med Googles beslut att använda Gemini, är det bara vettigt för dem att förena sitt varumärke trots allt. Detta kommer sannolikt att undvika mer förvirring och göra Gemini mer anmärkningsvärt för många användare.

Vilken skulle du föredra att Googles nya AI hette? Är Gemini ett bättre varumärkesalternativ än Bard? Vi vill gärna höra dina svar.

Källa:
Google

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here