Googles AI Chatbot ‘Bard’ delade felaktig information i annonsen

0
87

I måndags tillkännagav Google sin egen AI-chatbot vid namn Bard för att konkurrera med Open AI:s ChatGPT, men det gick inte bra eftersom ett resultat som visades i sin första kampanjdemo hittades fel, vilket också har orsakat företaget.

Tidigare lanserade Microsoft sin “nya Bing”, som har en ny chattfunktion som drivs av Öppna AI:s ChatGPT med GPT 3.5 språkmodell, och du kan också prova den gratis.

Google AI Chatbot, Bards misstag påverkade Googles marknadsrikedom

Google AI Chatbot, Bards misstag påverkade dess marknadsrikedom

Låt oss först diskutera lite bakgrund om denna Google Bard. Bolagets VD Sunder Pichai avslöjade denna AI-chatbot med en tjänsteman bloggdär han också dess demo och många detaljer.

Denna chatbot sägs köra på Googles interna språkmodell, LaMDA, som sägs vara mycket bättre än andra AI-chatbotar, med sina samtalsmetoder och Googles enorma databränsle.

Men ändå lyckades den inte få första uppmärksamhet på rätt marknadsföringssätt, eftersom folk märkte felaktig information som den tillhandahållit i en PR-GIF som har delats av Google på dess officiella Twitter-konto.

Som du kan se, bilden ovan som visar frågan och svaret från Bard. Medan frågan var “Vilka nya upptäckter från rymdteleskopet James Webb kan jag berätta för min 9-åring om?

I tre punkter svarade Bard, och en av punkterna säger att “James Webb rymdteleskop tog de allra första bilderna av en planet utanför vårt eget solsystem,” och efter det markerade flera astronomer på Twitter detta som fel och felaktigt.

Och en välkänd webbplats, Ny vetenskapsmanbekräftade alla dessa påståenden och uttryckte att den första bilden av en exoplanet togs 2004 (14 år före JWSTs uppskjutning), och som bevis delade de till och med en artikel från NASA:s hemsida på det.

Google har inte svarat på något om det ännu, men de kan ta det här felet som en sak att förbättra i Bards språkmodell.

Separat är denna AI-chattbot, Bard, för närvarande otillgänglig för alla eftersom företaget har markerat den som en “experimentell konversations-AI-tjänst” och sagt att den kommer att bli “mer allmänt tillgänglig för allmänheten under de kommande veckorna.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here