GPT-4 officiellt lanserad av OpenAI i ChatGPT Plus

0
191

Slutligen lanserade Open AI nästa generations GPT-4 med olika avancerade funktioner, inklusive en ny multimodal modell. Eftersom företaget för artificiell intelligens äger populära ChatGPT så förväntade vi oss att se denna GPT-4 i den först.

Men de introducerade det i Bing Chat först, men oroa dig inte, eftersom det inte var fyllt med alla nya funktioner i GPT-4 utan många funktioner, så låt oss diskutera alla detaljer nedan.

OpenAI:s GPT-4: Alla detaljer

OpenAI:s GPT-4: Alla detaljer

ChatGPT:s framgångar har fått många människor och företagets uppmärksamhet; till och med Microsoft har drivit sitt utvecklarföretag med pengar för att använda deras teknik i deras impopulära sökmotor Bing som nu har passerat 100 miljoner dagliga aktiva användares barriär.

Och dess utvecklarföretag bestämde sig för att arbeta på nästa version av sin autoregressiva språkmodell som heter GPT-4, och nu är den officiellt tillgänglig i ChatGPT, men inte för alla.

Eftersom företaget håller det bakom en betalvägg, och om någon vill använda ChatGPT baserat på GPT-4 så måste de betala, medan den tidigare ChatGPT baserad på GPT-3 fortfarande är gratis för alla.

ChatGPT Plus är prenumerationen som låter dig använda GPT-4, och det kommer att kosta $20 per månad. För att uppgradera och använda ChatGPT kan du gå till chat.openai.comoch eftersom utvecklare vill komma åt GPT-4 API så att de kan registrera sig för detta väntelista.

Dessutom samma dag som den släpptes Yusuf MehdiMicrosofts chef för konsumentmarknadsföring, avslöjat att deras nya Bing redan har använt GPT-4 de senaste fem veckorna.

Och användarna som är en del av den nya Bing-förhandsvisningen har alla upplevt en tidig version av denna kraftfulla modell.

Yusuf gratulerade också Open AI till GPT-4:s lansering och sa, “när OpenAI gör uppdateringar till GPT-4 och senare, drar Bing nytta av dessa förbättringar”.

Vad är nytt i GPT-4

Enligt utvecklarföretaget ägnade de cirka sex månader åt att göra GPT-4 så att det kan generera mer acceptabelt och mer okontroversiellt jämfört med GPT-3.5.

Den delade också en del statistik om dess jämförelse med GPT-3.5. Den nya versionen av GPT förväntas inte generera resultat cirka 82 % gånger för otillåtet innehåll, och den förväntas också generera cirka 40 % fler faktasvar.

Det fick också flera nya funktioner, som att generera resultat på fler språk än bara engelska, eftersom de förbättrades runt 25 språk.

Och GPT-4 är nu mer kapabel att rensa tentor som är designade för människor med sina mer tränade data och mänskliga svar.

Till exempel gav företaget det för att rensa USNCO Local Section Exam 2022, och det gjorde mål 36/60. GPT-3 fick dock 24/60, 10 poäng mindre än GPT-4.

Ett annat framsteg är visuella ingångar som vi redan upptäckte innan den släpptes. Med visuella input kommer användare att kunna ge input som text och bilder. Ändå kommer det att ge utdata i textform.

GPT-4 förklarar MEME från Reddit
Källa: OpenAI

Du kan se det perfekta exemplet på denna nya visuella inmatningsfunktion i bilden ovan, där den förklarar ett meme från Reddit.

Med allt detta har den också liknande begränsningar som GPT-3, som inkluderar “hallucinerande” fakta om ett ämne som kommer under otillåtet innehåll, och det kan visa resonemangsfel. Och dess utbildade data är fortfarande begränsad till september 2021.

En annan bästa del med GPT-4 är att den inkluderar “Styrbarhet”, som kan förklaras som olika personligheter för olika situationer.

Du kan förstå det genom att ta en titt på bilden nedan där GPT-4 är en sokratisk handledare istället för att bara ge svaret.

ChatGPT-styrbarhet i GPT-4
Källa: OpenAI

Nu är Microsofts Bing inte det enda företaget som får fördelar av OpenAIs teknologi, eftersom det också har samarbetat med olika företag för att slå ihop GPT-4 i sina produkter.

Och den här listan innehåller några populära varumärken, till exempel:

  • Duolingo, som är ett språkinlärningsföretag.
  • Stripe, som tillåter elektroniska betalningsgateways.
  • Khan Academy, som är ett populärt utbildningsföretag med tusentals kurser.

För mer information kan du också kolla in hela forskningsrapport från OpenAI som innehåller olika testresultat av den.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here