Honor Magic AI Hands-on: Sök, chatt och ögonspårning

0
18
nextpit honor magic 6 pro ai-funktioner
© nextpit

Honor hoppar också på hypetåget kring artificiell intelligens – den nya toppsmarttelefonen Honor Magic 6 Pro får en färgstark bukett av AI-funktioner. nextpit har testat tre AI-funktioner åt dig.

  • Relaterat: Honor Magic V2 i testet – den tunnaste hopfällbara är så här bra!

Visserligen: Min kollega Camila Rinaldi hade det inte lätt med sitt första korta test av Honor Magic 6 Pro. Många av de utlovade AI-funktionerna är ännu inte tillgängliga på vår testenhet och kommer bara att rullas ut under de kommande veckorna via en OTA-uppdatering. Vi kommer då även att uppdatera vår första hands-on av smartphonen, och självklart kommer det också att finnas ett slutgiltigt testresultat.

Men fram till dess kunde vi ta en titt på två av de nya AI-funktionerna på MWC. Här är våra första intryck.

Honor Portal: Dela på steroider

Min personliga favorit bland Honors AI-funktioner heter “Portal”. Detta är en sidofält där du kan dra och släppa nästan vilket innehåll som helst. Beroende på innehållet visar smartphonen sedan olika alternativ.

Om du till exempel drar ett produktfoto från en WhatsApp-historik till sidofältet kommer du att se eBay och Instagram som alternativ om du vill köpa produkten eller lägga upp bilden. För en adress kommer å andra sidan Google Maps, Gmail och olika meddelanden att dyka upp så att du kan dela en specifik plats om det behövs.

Så fort du har tippat informationen i portalfältet tar respektive leverantör över informationen och eBays egen omvänd bildsökning tar till exempel hand om att hitta önskad produkt.

I slutändan är funktionen praktisk, men inte en revolution. Att markera adresser och starta navigering direkt har redan fungerat i flera generationer av Android och iOS, och omvända sökningar med Google Lens eller dela bilder är inte särskilt komplexa uppgifter.

Ändå är grundidén med sidofältet trevlig, och vidare utveckling är tänkbar i framtiden. Till exempel kan smarttelefonen känna igen vem som visas på ett markerat foto och direkt visa lämplig kontakt, inklusive den föredragna kommunikationskanalen. Den första versionen av Portal bör vara tillgänglig på Honor Magic 6 Pro i mitten av mars 2024.

Lokal LLM som drivs av Llama 2

Den andra AI-funktionen vid MWC 2024 körde under arbetstiteln “AI Demo” på Honor Magic 6 Pro. Du gissade rätt: det kommer att ta lite längre tid än med Portal innan den här funktionen kommer till smartphonen. Trots det var demon intressant eftersom Llama 2 användes som en lokal löpande text-till-text-modell.

Du har med andra ord en universell chatbot på din smartphone som svarar på alla tänkbara frågor utan att skicka din privata information genom molnet. Detta är viktigt om du till exempel vill ha en text skriven utifrån känsligt innehåll.

På MWC svarade AI-modellen på olika frågor på engelska, inklusive en schnitzel recept. Om du frågar efter mycket specifika saker som Llama 2 inte kan svara på, kommer LLM att tippa över i text-till-text-modellernas välbekanta hallucinationer och fantisera. nextpit, till exempel, listades som en leverantör av AI-lösningar för företag. Men som tidigare nämnt: detta problem finns även med ChatGPT & Co. Honor har ännu inte kunnat ge oss ett specifikt lanseringsdatum.

  • Mer om ämnet: De bästa AI-funktionerna på smartphones

Eyetracking bonusfunktion: ett ögonblick?

Även om det inte direkt är en AI-funktion så kunde vi även testa eyetracking i Honor-montern. Honor Magic 6 Pro observerar dig genom den främre kameran, och du kan utlösa en specifik åtgärd genom att fokusera blicken. I demon kan till exempel en notifiering utökas för att läsa hela texten. Att besvara samtal fungerar också på detta sätt. Detta är till exempel användbart om du har båda händerna i degen och inte vill förstöra din telefon.

Eye-tracking-demonstration på Honor Magic 6 Pro-smarttelefonen

Eye tracking på Honor Magic 6 Pro låter dig utföra vissa åtgärder, som att stoppa timern. För att göra detta måste du stirra uppmärksamt på skärmens överkant i cirka tre sekunder tills den lilla cirkeln (se pilen) har fyllts. / © nextpit

I praktiken faller den här funktionen förmodligen i samma kategori som “DoubleTap” på Apple Watch Series 9 och Watch Ultra 2. Det kommer förmodligen att finnas några speciella fall eller användare för vilka funktionen regelbundet är viktig i vardagen. Men jag tvivlar på att massorna regelbundet kommer att använda en ögonspårningsfunktion – åtminstone i sin nuvarande konfiguration.

  • Också intressant: 2024 års bästa smartphones jämfört

Vad tycker du om de tre funktionerna – vilken är din favorit? Och använder du redan liknande AI-funktioner på din nuvarande smartphone?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here