Hur du aktiverar och använder de nya fokussessionerna i Windows 11

0
119

Aktivera och använd de nya fokussessionerna!

Hur du aktiverar och använder de nya fokussessionerna i Windows 11
Hur du aktiverar och använder de nya fokussessionerna i Windows 11

Även om Microsofts Windows 11 kommer senare i år, kan människor som inte kan vänta så länge prova Insider-förhandsvisningen eller betaversionerna av nästa OS.

Om du har gått med i Windows Insider-programmet och redan använder Windows 11 kanske du känner till den nya klockappen.

Microsoft introducerade en ny Clock-app för Windows 11 för Windows-insiders i Dev Channels. Så, det betyder att om du har gått med i betaversionen, kommer du inte att kunna använda den nya Clock-appen.

Den nya klockappen har nya bilder som ser vackra ut i Windows 11. Den introducerade också en ny funktion som heter “Focus Sessions”.

Vad är fokussessioner?

Focus Sessions är en uppsättning verktyg som är avsedda att hjälpa dig fokusera på din nuvarande uppgift. Med Focus Session får du en Focus Timer, Focus with Spotify-funktion, Microsofts att-göra-listintegrering och mer.

Det fina med Focus Session är att det hjälper dig att leva i byggandet. Du kan sätta upp ett dagligt mål och utmana dig själv att inte bryta din streak. Microsoft arbetar med Focus Session, vilket innebär att det kommer att få fler funktioner i framtiden.

Hur man använder fokussessioner på Windows 11?

Tja, om du har gått med i Windows Insider-programmet med Dev Channel måste du installera den senaste versionen av Windows 11. Efter att du har installerat den senaste förhandsversionen av Windows 11 hittar du Focus Sessions on the Clock-appen.

För att aktivera och använda Focus Sessions måste du öppna Clock-appen på Windows 11. Focus Session har en funktion som replikerar Pomodoro Technique. Det låter dig ställa in en specifik tid du vill arbeta för.

Funktionen lägger automatiskt till 1 paus för varje halvtimme, vilket är inställt på 5 minuter. Kortet uppe till höger visar den dagliga streaken, uppnådda mål och gårdagens resultat.

Integrera Microsofts att göra-lista

Microsofts att göra-listaintegrering är en annan bästa funktion i Windows 11 Focus Sessions. Funktionen låter dig integrera ditt att-göra-konto för att kontrollera aktiviteterna och uppgifterna.

Dessutom kan du redigera uppgifterna från fokussessionerna. Detta är en av de bästa produktivitetsfunktionerna som introducerats i Focus Sessions.

Spotify-integration

Få forskning hävdar att ljud minskar chansen att bli distraherad av andra saker. För att stödja sådan forskning låter Focus Sessions dig också ansluta ditt Spotify-konto.

Det betyder att du kan komma åt dina Spotify-låtar och bibliotek direkt inom Focus Sessions. Funktionen hjälper dig att bli mer produktiv.

Inställningar för fokussessioner

Längst ner på skärmen hittar du Focus Sessions Settings. Du kan till exempel använda inställningarna för fokussessioner för att avsluta sessionslarmet, ljud för slut på paus osv.

Genom Inställningar kan du också anpassa apptema, meddelanden och sekretessalternativ.

Så det här är hur du kan använda Windows 11 Focus Sessions. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here