Hur du säkrar din dator från identitetstjuvar

0
107
Hur du säkrar din dator från identitetstjuvar
Hur du säkrar din dator från identitetstjuvar

Hur man säkrar din dator från identitetstjuvar: Identitetstjuvar är de personer eller hackare som vanligtvis hackar kontoidentiteter, personliga onlineidentiteter för offren från hårdvaran som hårddisk eller minneskort etc för att stjäla kontopengar eller data genom att använda upp dessa identiteter. Så ta en titt på metoden för att säkra din dator från identitetstjuvar.

De kan använda olika tekniker för att få tillgång till referenserna och sedan komma åt dem för att stjäla kontona. Detta kan inkludera din kreditkortsinformation, bankkontoinformation online etc som dessa tjuvar kan få tag på och sedan använda dem mot dig. Eftersom dessa hackare eller black hat hackers använder vissa tekniker för att stjäla konton, kan det därför finnas några av säkerhetsåtgärderna som användare kan tillämpa på sin hårdvara och mjukvara för att förhindra dessa hackattacker. Här i den här artikeln har vi listat de bästa säkerhetsåtgärderna som kan användas för att skydda datorn från identitetstjuvar och därmed skydda dina konton. Gå bara och kolla in de skyddssätten från artikeln nedan!

Hur du säkrar din dator från identitetstjuvar

Nedan är några av de sätt som du bör följa för att skydda din dator från identitetstjuvar som kan vara var som helst från din dator och dess anslutna nätverk.

#1 hårddisk/mappkryptering

Skydda din dator från identitetstjuvar
Skydda din dator från identitetstjuvar

Det finns en sådan metod som är mycket använd i olika implementeringar av den digitala världen när det gäller skydd eller säkrande av personuppgifter eller viktiga uppgifter och det är lösenordsskyddet. Genom att använda lösenorden kan man enkelt kryptera mapparna eller hela hårddisken så att ingen annan kan komma åt data inuti dem. Därför blir det svårt att få ut någon information från dem. Om någon i ett fall skulle stjäla din hårddisk kan du känna dig trygg eftersom det kommer att finnas ett lösenordskrav för att få tillgång till den, därför kan du vara säker på att dina kontodata om någon finns inuti den inte är tillgänglig för tjuven.

#2 Lösenordsautentisering

Lösenordsautentisering
Lösenordsautentisering

Det finns en bra funktion som trendar nuförtiden som hjälper till att skydda de krypterade filerna eller mapparna eller kontona i stor utsträckning, dvs lösenordsautentisering. Genom att använda tvåfaktorsautentiseringen av lösenorden kommer det att finnas ett behov av att fylla i den unika koden efter lösenordet som finns på det registrerade mobilnumret (du angav det tidigare) vid varje ny inloggning. Du kan autentisera dina fil- och mapplösenord med hjälp av de olika onlineverktygen som endast är gjorda för sådana ändamål, så se till att du har applicerat det på dina viktiga filer/mappar med sådan kontorelaterad information.

#3 Webbläsarändringar

Skydda din dator från identitetstjuvar
Skydda din dator från identitetstjuvar

De flesta webbläsare använder för att spara lösenorden för dina konton om du inte har inaktiverat det, så du bör inaktivera det säkert så att det kanske inte lagrar uppgifterna om kontouppgifterna. Du bör också föredra att använda webbläsarna i inkognitoläge så att det inte kan finnas någon cache sparad för dina konton eller andra besökta viktiga webbplatser.

#4 Säkra ditt nätverk

Säkra ditt nätverk
Säkra ditt nätverk

Detta är en av de första sakerna som användare bör göra för att säkra sin dator från identitetstjuvar. Titta, en person som har tillgång till ditt WiFi-nätverk kan avlyssna din internettrafik. Inte bara det, utan personen som har åtkomsten kan också ändra standardinloggningssidan för din router och kan också blockera din internetanslutning. Så se till att ändra standardinloggningslösenordet för routersidan för att vara på den säkra sidan. Se också till att tilldela ett starkt lösenord till ditt WiFi-nätverk.

#5 Använd programvara mot skadlig programvara

Använd programvara mot skadlig programvara
Använd programvara mot skadlig programvara

Tja, hackare kan enkelt komma in i ditt system genom att använda skadlig programvara. Eftersom vi laddar ner de flesta filer och programvara från internet blir det lätt för skadlig programvara att komma in i vårt system. Det värsta är att det finns vissa typer av spionprogram som har möjlighet att köra och installera sig själv. När de väl har installerats fungerar dessa spionprogram eller skadlig programvara tyst i bakgrunden för att utbyta information. Så det bästa sättet att undvika sådana saker är att använda ett lämpligt anti-malware-verktyg. Du kan använda Malwarebytes som är ett av de ledande säkerhetsverktygen för att ta bort skadlig programvara från ditt system.

#6 Antivirusprogram

Antivirusprogram
Antivirusprogram

Du bör föredra att köra antivirusprogrammen live så att de kontinuerligt kan söka efter eventuella skadliga program eller spam-länkar, adresser skyddar dig därför från de troliga nätfiske-attackerna. Du bör se till att dessa program också bör ställas in tidigare för att noggrant skanna de viktiga ställen som behöver mest uppmärksamhet som webbläsare, appar etc och när de körs live bör dessa fungera på dem.

#7 Nätverksskydd

Skydda din dator från identitetstjuvar
Skydda din dator från identitetstjuvar

Om du arbetar med någon delad nätverksanslutning bör du vara mest försiktig, föredra att öka brandväggens försvarsstyrka och även antivirusprogrammen bör alltid köras för att skydda eventuella dataförluster genom det delade nätverket. Data kan nås via den delade nätverksanvändaren om du inte använder en stark kryptering på din anslutning, så se till att säkerhetsstyrkan är ytterst.

#8 Använd brandvägg

Använd brandvägg
Använd brandvägg

Tja, Firewall blockerar i princip obehörig åtkomst till datorn samtidigt som du får tillgång till webben. Brandväggsfunktionen är inbyggd på Windows-datorn. Du måste dock se till att du har aktiverat brandväggsfunktionen genom att gå igenom kontrollpanelen

#9 Använd ett spionprogram som blockerar programvara

Skydda din dator från identitetstjuvar
Skydda din dator från identitetstjuvar

Tja, spionprogram är ett program som samlar in information om dig. Tja, det är värt att notera att spionprogram inte alltid är farliga, men vissa av dem innehåller skadlig programvara. Spionprogram kan ta total information från din dator som kan kosta mycket. Att ha en ordentlig antiviruslösning kommer att blockera spionprogram från din dator.

#10 Använd alltid starka lösenord

Använd alltid starka lösenord
Använd alltid starka lösenord

Skapa ett starkt lösenord är en konst som alla borde behärska. Att skapa starka lösenord för konton i sociala medier, gästkonton, banksektioner etc hjälper till att förhindra tjuvar från att gissa dina lösenord. Se till att inkludera siffror, icke-alfabetiska tecken, stora och små bokstäver i ditt lösenord för att göra det säkrare. Se också till att ändra lösenorden en gång var 120:e dag.

#11 Öppna inte misstänkta eller okända e-postmeddelanden

Skydda din dator från identitetstjuvar
Skydda din dator från identitetstjuvar

Det mesta av identitetsstölden sker på grund av att man öppnar eller svarar på okända e-postmeddelanden. E-postbilagor används ofta för att distribuera virus och trojanska hästar. Vanligtvis går den här typen av e-postmeddelanden till skräppostmapparna, men det finns vissa e-postmeddelanden som hamnar i inkorgen. Så nästa gång du hittar några misstänkta eller e-postmeddelanden från en okänd avsändare, öppna den inte.

#12 Installera uppdateringar när det kommer

Installera uppdateringar när det kommer
Installera uppdateringar när det kommer

Tja, vi vet alla att Microsoft ofta driver uppdateringar. Dessa uppdateringar innehåller vanligtvis korrigeringar eller patchar. Dessa uppdateringar är mycket viktiga eftersom de åtgärdar eventuella säkerhetshål som kan finnas i Windows-operativsystemet. Om du aktiverar de automatiska uppdateringarna ser du till att ditt system är uppdaterat och att alla de senaste buggfixarna och korrigeringarna är installerade.

Så det här var de mest effektiva sakerna som du aldrig bör ignorera när du använder din dator så att du kan hålla din kontoidentitet hemlig och inte tillgänglig för identitetstjuvarna. Dessa metoder är inte särskilt svåra att tillämpa och är också väldigt effektiva mot identitetshackarnas handlingar. Så gå bara och tillämpa dessa saker på din dator också så att dina konton blir ultimata säkra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here