Hur man aktiverar nummerpresentation och skräppostskydd på Android

0
106
Hur man aktiverar nummerpresentation och skräppostskydd på Android

Som smartphoneanvändare kanske du får många samtal varje dag. Medan vissa av samtalen kan vara mycket viktiga för dig, kan andra helt enkelt vara avsedda att irritera eller störa dig. Ja, vi pratar om skräppostsamtal/robosamtal som är avsedda att lura eller spamma dig.

Med den ökande användningen av smartphones har robotsamtal också ökat, och det är nu nästan omöjligt att undvika alla robosamtal eller spamsamtal. För att hantera spamsamtal på Android måste vi därför använda tredjepartsappar.

Men om du inte vill använda appar från tredje part eller om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme kan du aktivera enhetens nummerpresentations- och skräppostskyddsfunktion. Android-smarttelefoner kommer nu med Google Phone-appen, som kan användas för att identifiera och blockera skräppostsamtal.

Appen Google Phone eller Phone by Google har en funktion som automatiskt kan identifiera och blockera spamsamtal. Funktionen Nummerpresentation och skräppost i Google Phone-appen var tidigare endast tillgänglig på Google Pixel-enheter, men den är nu tillgänglig för alla användare.

Steg för att aktivera nummerpresentation och skräppostskydd på Android

Så om du letar efter sätt att aktivera funktionen nummerpresentation och skräppostskydd på din Android-enhet, läser du rätt artikel. I den här artikeln kommer vi att dela en steg-för-steg-guide för att blockera oönskade samtal och SMS på Android via Google Phone-appen. Låt oss kolla in.

1. Öppna först Google Play Butik och sök efter Telefonapplikation. Öppna nu Google Phone-appen och installera den tillgängliga uppdateringen.

installera den tillgängliga uppdateringen

2. Öppna nu Google Phone-appen på din Android och tryck på de tre prickarna som visas på skärmdumpen nedan.

tre prickar

3. Från listan med alternativ, tryck på Inställningar.

inställningar

4. På sidan Inställningar trycker du på alternativet Nummerpresentation och skräppost under avsnittet Hjälpmedel.

Nummerpresentation och skräppost

5. Aktivera nu alternativen “Se uppringare och skräppost-ID” och “Filtrera skräppostsamtal” i alternativet Nummerpresentation och skräppost.

Det är allt! Du är färdig. Detta kommer att aktivera funktionen nummerpresentation och skräppostskydd på din Android-smarttelefon.

Även om funktionen nummerpresentation och skräppostskydd i telefonappen är användbar, är den inte särskilt tillförlitlig. Ibland går skräppostsamtal genom försvaret av Google Phone-appar. Så det är alltid bäst att använda appar från tredje part för att blockera samtal på Android-smarttelefoner.

Förutom att blockera skräppostsamtal kan Google Phone-appen göra olika andra saker. Med Google Phone-appen kan du till exempel höra vem som ringer din Android-enhet. Den senaste versionen av Google Phone har en funktion som heter Caller ID-meddelande som meddelar uppringarens namn högt.

Om du vill aktivera funktionen för nummerpresentation på din Android måste du följa vår guide – Hur du hör vem som ringer din Android-enhet.

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here