Hur man ändrar plats på Nintendo Switch

0
16

Med distinktionerna mellan PAL, NTSC och NTSC-J i huvudsak borta, verkar regionala skillnader mellan spel bli allt mindre. Ändå är vissa spel fortfarande regionspecifika eller skiljer sig något beroende på var du bor. Det är inte ovanligt att spelare ändrar sin Steam-plats för att få tillgång till annat innehåll. Dessutom, om du är en spelare på globetrott, kanske du vill att din konsol ska återspegla det. Så om du har en Nintendo Switch kanske du vill ändra dess plats för att få tillgång till nya spel som inte är tillgängliga i din region. Så låt oss titta på hur du kan göra detta och varför du kanske vill göra det.

Hur man ändrar plats på Nintendo Switch

Hur du ändrar din plats i Nintendo Switch

Låt oss få din Nintendo Switch att tro att den är på en annan plats. Så här kan du göra det från dina konsolinställningar:

 1. Tryck på Inställningar på din Nintendo Switchs huvudmeny.
  Åtkomst till systeminställningarna på Nintendo Switch
 2. Scrolla ner till System och tryck sedan på Region.
  Välj System och region i systeminställningarna på Nintendo Switch
 3. Du kan välja mellan flera regioner: Japan, Amerika, Europa, Australien/Nya Zeeland och Hong Kong/Taiwan/Sydkorea.

Varje region öppnar dörrar till olika spel och innehåll. Men här är ett tips att komma ihåg: när du har valt ditt nya område måste du godkänna ett nytt slutanvändarlicensavtal (EULA). Med tanke på att varje region har olika lagar kommer EULA att ha små variationer. De flesta kanske hoppar igenom den juridiska jargongen, men ifall du någon gång skulle behöva ta en titt på den är det värt att veta.

Landsfrågan för eShop

När du ändrar region på din Nintendo Switch, på vissa sätt, omdirigerar du din konsols online shoppingdestination. Innan du byter, kontrollera ditt Nintendo-kontosaldo. Valutan du använder för tillfället är regionsspecifik. Se till att befintliga medel används innan du gör ändringen eftersom de inte kommer att överföras till den nya regionen.

Kom också ihåg att ditt kreditkort och din eShop-region måste matcha. Så om ditt kort är från USA kommer det bara att fungera i den nordamerikanska eShopen. Detta är viktigt för att köpa spel och DLC och ladda ner ditt köpta innehåll, så din betalningsmetod och det nya eShop-landet bör passa ihop.

Du kan alltid köpa presentkort i en lokal butik om du vill kringgå kreditkortet från de nya regionkraven. Nintendo eShop-presentkort är tillgängliga i många regioner över hela världen och kräver ingen adressverifiering. Detta är särskilt praktiskt om du är ute och reser och inte kommer att stanna tillräckligt länge för att få ett lokalt kort.

Så här ändrar du ditt Nintendo-kontoland

Att ändra landet som är kopplat till ditt Nintendo-konto är lika enkelt som att uppdatera din profil på en social mediasida.

 1. Logga in på Nintendo-konto webbplats och gå till Användarinformation.
  Klicka på fliken Användarinformation på Nintendo Account-webbsidan
 2. Klicka på Redigera bredvid Profil, som är ditt nav för personlig information.
  Klicka på knappen Redigera på Nintendo Account-webbsidan
 3. Välj ditt nya land i rullgardinsmenyn Land/region där du bor.
  Markera rullgardinsmenyn Land/region på Nintendo Account-webbsidan

För de i Kanada har du ett extra steg för att ange om du är i Quebec eller någon annanstans. Det här kan verka som en liten detalj, men det är vad du måste göra för att få rätt innehåll och tjänster för din region.

Varför ändra din plats på Nintendo Switch?

Att ändra din plats kan verka lite överflödigt till en början. Men det finns fördelar med att göra det eftersom varje regions eShop har något annat – olika spel, demos, kampanjer och mer. Kanske vill du köpa ett spel som bara släpps i Europa eller skaffa en specialutgåva som bara kom ut i Japan.

Det ger dig en titt in i andra regioners spelkulturer och trender. Till exempel kan du upptäcka indiespel som är populära i Europa eller få några av de många exklusiva japanska RPG-spelen (om du kan läsa dem eller inte har något emot att gissa – de kommer inte att översättas).

Europeiska e-butiker får ibland spel tidigare än andra regioner. Att kolla in den här versionen kan ge dig en titt före resten av världen. Och låt oss inte glömma särskilda regionala evenemang och försäljning.

Dessutom, om du reser ofta, planerar att flytta till en annan del av världen eller till och med bor i andra regioner under längre perioder, vill du att din konsol ska återspegla det. Du kanske till exempel bor i USA men åker på studentutbyte i Japan under ett år. Du kan hålla din konsol inställd på USA för det mesta, men en dag, bestäm dig för att skaffa lokala presentkort – det finns en perfekt anledning att tillfälligt ändra din konsolplats.

Vad man ska tänka på

Att ägna sig åt spel från andra regioner är definitivt roligt, men du bör närma dig det med försiktighet. Kom ihåg att inte alla spel och DLC (nedladdningsbart innehåll) är lika mellan olika regioner. Vissa är regionlåsta, vilket innebär att de bara fungerar om din konsols region matchar spelets region. Dessutom kan byte av region tillfälligt påverka din tillgång till onlinetjänster, som spel för flera spelare eller topplistor. Var försiktig med att köpa från en annan region; detta är inte alltid uppmuntrat eller säkert för ditt konto. Dessutom, om din Nintendo Switch är moddable, bör du undvika att ändra dess plats, eftersom du riskerar att få konsolen eller ditt Nintendo-konto förbjudna.

Tänk på dessa begränsningar och väg dem mot spänningen i att få tillgång till nytt innehåll. Det är en balans mellan att utforska nya spelgränser och att upprätthålla ett sken av enhetlighet på ditt konto.

Hantera flera konton för olika regioner

Ett bra tips för angelägna spelare som vill utforska olika regionala innehåll är att överväga att skapa flera Nintendo-konton och länka var och en till en annan region. På detta sätt, istället för att upprepade gånger byta ditt standardkonto, kan du växla mellan konton för att komma åt specifika regionala e-butiker utan att ändra din konsols region.

Regionbrytaren är avstängd

Många människor tänker inte på att byta sin Nintendo Switch-konsolregion, men det finns några giltiga skäl att göra det. De flesta spel är desamma eller åtminstone likartade över hela linjen, men det finns också exklusiva evenemang och regionlåsta spel som du kanske aldrig vet om om du inte ställer in din Nintendo Switch-konsol till en annan region. Kom ihåg att hålla ett öga på kompatibilitet och tillgång till onlinetjänster när du byter region.

Förutom att ändra din Nintendo Switchs plats, bör du lära dig hur du slår på eller av 2FA för ditt Nintendo-konto.

Vanliga frågor

Kan jag använda en betalningsmetod som inte matchar min konsolregion?

Nej. Valuta och betalningsmetoder skiljer sig för varje region när du använder en annan regions Nintendo eShops. Som ett exempel, om du använder ett USA-baserat kreditkort, fungerar det inte i den japanska eShopen. Faktureringslandet för ditt kreditkort och den regionala e-butik du besöker måste matcha.

Kan jag få någon annan att köpa presentkort åt mig om jag är i en annan region?

Ja, du kan låta en vän köpa presentkort åt dig och dela dem. Detta uppmuntras dock inte, och du bör göra det med försiktighet. Många länder erbjuder digitala presentkort för Nintendo eShop, men kom ihåg att vara noga med att du bara köper från välrenommerade eller officiella återförsäljare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here