Hur man använder ChatGPT på Mac: 2 sätt förklarade!

0
113
Hur man enkelt använder ChatGPT på Mac

ChatGPT, det imponerande verktyget för artificiell intelligens (AI), har chockat världen på grund av dess mänskliga svar. Vissa teknikjättar inser dess potential och har redan integrerat programvaran i sina produkter, vilket gör det lättare för användare att få tillgång till dess funktioner och möjligheter. Det verkar dock osannolikt att Apple kommer att tillhandahålla inbyggt stöd för ChatGPT på macOS.

Lyckligtvis finns det en lösning. Om du är en Mac-användare kan du fortfarande använda ChatGPT på din enhet. I det här inlägget kommer vi att diskutera hur du enkelt kan använda ChatGPT på Mac.

Vad kan du göra med ChatGPT på Mac?

Tänk på ChatGPT som en coolare version av din favoritsökmotor. Här är några av de många saker du kan göra med ChatGPT på din Mac:

 • Hjälp till att brainstorma och generera idéer
 • Erbjud personliga rekommendationer
 • Fördelning av komplicerade ämnen
 • Skriv originallåtar
 • Utveckla en app
 • Skriv kod på valfritt programmeringsspråk
 • Extrahera data från texten
 • Lös mattefrågor och andra läxor
 • Skapa CV och personliga brev
 • Sammanfatta den senaste forskningen och artiklarna
 • Kompletta uppsatser
 • Översätt text
 • Gör frågesporter
 • Skapa inlägg och bildtexter för konton i sociala medier
 • Hjälp till att göra en resplan
 • Hitta datamängder
 • Hjälp med jobbsökande

Hur man använder ChatGPT på Mac från webbläsaren

Ingen officiell ChatGPT-app är tillgänglig för Mac – åtminstone inte när den här artikeln publicerades. Om du äger en iPhone eller en Apple Watch kanske du också är intresserad av hur du använder ChatGPT på iPhone eller Apple Watch.

Även om det finns vissa spekulationer om att OpenAI är på väg att utveckla och släppa en ChatGPT-app snart, är det ursprungliga och traditionella sättet att komma åt ChatGPT via dess webbplats. Så här kan du använda den:

 1. Öppna Safari eller valfri webbläsare.
 2. Gå till openai.com → klicka på Prova ChatGPT.

  Klicka på Prova ChatGPT från Open AI på Mac

 3. Välj Logga in om du redan har ett konto. Om du inte har en, klicka på Registrera dig.
 4. Ange din e-postadress eller använd ditt Google- eller Microsoft-konto för att skapa ett konto. Du kommer att uppmanas att klicka på en captcha för att verifiera att du är en människa. Klicka på Nästa.
 5. OpenAI kommer att be dig att verifiera din e-post. Klicka bara på knappen för att omdirigeras till din e-post, eller logga in på din e-post och verifiera.

  Verifiera din Mail för ChatGPT på Mac

 6. Därefter kommer du att bli ombedd att ange ditt namn och verifiera ditt telefonnummer. Ange ditt telefonnummer och välj Skicka kod. Kontrollera din telefon och ange koden du fick i fältet i din webbläsare.

  Verifiera ditt telefonnummer för ChatGPT på Mac Browser

 7. Du kommer att se en välkomstskärm med ett Detta är en gratis förhandsgranskning. Följ instruktionerna på skärmen och klicka på Klar.

Det är allt! Du kan nu använda ChatGPT på din Mac med den webbläsare du föredrar.

Översikt över ChatGPT på Mac Browser

Hur man kommer åt ChatGPT från Macs menyrad

Om du alltid behöver ChatGPT kan det vara krångligt att fortsätta öppna din webbläsare för att logga in på ChatGPT. Det finns faktiskt ett mer intuitivt och enkelt sätt att komma åt ChatGPT: via MacGPT-appen.

Vad är MacGPT för Mac?

MacGPT är en app utvecklad av Jordi Bruin. Den återger alla alternativ på ChatGPT-webbplatsen så att du kan konversera med chatboten direkt från ett chattfönster på din Mac utan att logga in på ChatGPT via en webbläsare.

Du behöver bara installera MacGPT på din Mac och komma åt appen från din menyrad eller skapa en kortkommando för att göra det enklare för dig att använda funktionerna i ChatGPT.

Du måste dock logga in via din webbläsare innan du startar ett chattfönster via MacGPT.

Hur man laddar ner MacGPT på Mac gratis

 1. Besök Bruin’s Gumroad sida.
 2. Ange ett rimligt pris för appen. Du kan få MacGPT gratis genom att placera 0 i rutan för rimligt pris, men du kan alltid skicka donationer till utvecklaren, allt från $1 till $100,000,000,000.
 3. Klicka på Jag vill ha det här.

  Ladda ner MacGPT från Bruins Gumroad-sida på Mac

 4. Ange din e-postadress och välj Hämta. Du får ett kvitto i din e-post.
 5. Kom till din e-postinkorg, klicka på Visa innehåll → Klicka på Ladda ner. Om du får en uppmaning om din tillåtelse att tillåta nedladdningar från app.gumroad.com. Klicka på Tillåt.

  Klicka på Tillåt för att ladda ner MacGPT på Mac

 6. När nedladdningen är klar, välj MacGPT-programmet → klicka på Öppna när en uppmaning visas.
 7. Logga in på ditt OpenAI-konto från MacGPT och börja använda det!

Obs: Du behöver din Mac för att köra macOS Monterey eller macOS Ventura för att starta MacGPT.

Hur man använder MacGPT

Som nämnts ovan speglar MacGPT helt enkelt ChatGPT, så det fungerar på samma sätt som ChatGPT i din webbläsare. Du bör se liknande exempelmeddelanden som du kan använda för att komma igång.

Du har möjlighet att välja mellan Webb eller Native. Webbalternativet liknar hur ChatGPT ser ut på sin webbplats.

MacGPT säger att alternativet Native ger dig en mycket mer flytande upplevelse. För att göra detta måste du ange din OpenAI API-nyckel.

 1. Klicka på Hur får jag en API-nyckel? alternativet, som omdirigerar dig till ChatGPT.
  Vissa användare kan omdirigeras till en sida där de måste klicka på Användarinställningar.
 2. Logga in och klicka på +Skapa ny hemlig nyckel.
 3. Klicka på den gröna knappen för att omedelbart kopiera API:et.
 4. Klistra in den här koden i API-nyckelfältet i MacGPT:s inställningar/inställningar → tryck på Skicka.

Det är allt! Du kan nu använda MacGPT i Native-läge.

Du kan också skriva in din egen fråga i textfältet nedan. När du har tryckt på Skicka bör du se chatboten skriva sitt svar. Om du vill att det ska sluta klicka bara på knappen Stoppa generering. Du kan också välja Återskapa svar om du vill att den ska försöka svara på din fråga annorlunda.

Hur man använder MacGPT på Mac

Funktioner i MacGPT

Även om det mestadels speglar ChatGPT, har det några speciella funktioner som är unika för appen. Till att börja med kan du ställa in en kortkommando för appen att komma åt den med en kombination av tangenter.

 • För att tilldela en kortkommando, öppna MacGPT → Inställningar/Inställningar → klicka på textfältet bredvid Öppna chatt → tryck sedan på tangentkombinationen för genvägen. Observera att genvägen endast fungerar om MacGPT-programmet körs i bakgrunden.
 • Du bör också se dess ikon i menyraden. Nästa gång du vill använda den klickar du bara på MacGPT-ikonen på menyraden och börjar skriva.
 • Du har också möjlighet att behålla MacGPT-fönstret ovanpå så att det flyter över alla dina andra fönster. Öppna bara MacGPT → Inställningar → markera Alltid på topp.
Funktioner i MacGPT

Avslutar…

ChatGPT är redan ett utmärkt verktyg för konversations-AI, men att ha MacGPT gör det mer intuitivt och enklare att använda. Med hjälp av MacGPT behöver du inte längre öppna din webbläsare när du vill chatta med ChatGPT.

Laddade du ner MacGPT? Hur var upplevelsen för dig? Dela den nedan!

Läs mer:

 • Bästa AI-apparna för iPhone och iPad
 • Elephas-appen: En AI-skrivassistent för Mac
 • Uppgradera din videokvalitet med HitPaw AI enhancer-programvara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here