Hur man använder Circle för att söka på Samsung Galaxy S24 och Google Pixel 8

0
9

Har du någonsin drömt om att söka efter något på telefonens skärm genom att bara rita en gest? Googles Circle to Search-gest ger exakt det, så att du snabbt kan söka efter objekt på skärmen med en gest. Läs nedan för att lära dig mer om Circle to Search och hur du använder det.

Hur man använder Circle för att söka på Samsung Galaxy S24 och Google Pixel 8

Vad är Googles cirkel för att söka gest?

Som namnet indikerar är Circle to Search ett nytt sätt att söka efter allt som visas på telefonens skärm med en enkel gest: att skapa en cirkel, klottra eller markera.

Med Circle to Search kan du snabbt identifiera objekt i ett foto eller en video, söka efter text eller få relevanta svar för ett objekt av intresse. Du kan till exempel ringa in eller markera en sko i en YouTube-video för att känna till dess varumärke eller klottra en okänd text för att lära dig dess betydelse.

Dessutom kan du zooma in på din nuvarande skärm med en gest med två fingrar för att omringa exakt det du behöver söka. Detta kan vara mycket användbart för att markera små sökobjekt för att generera korrekta sökresultat.

På många sätt är Circle to Search ett nytt sätt att aktivera en förbättrad version av Google Lens för att söka efter objekt på din skärm. Det är också ett bra sätt att göra omvända bildsökningar på Instagram.

För nu är Circle to Search tillgängligt på Google Pixel 8 Pro och Samsung Galaxy S24-serien. På Galaxy S24 är alternativet relaterat till sökgesten under Display > Navigationsfält > Cirkel för att söka.

Hur man använder Circle för att söka på Android

Att anropa Circle to Search-funktionen är en ganska enkel process. Här är vad du behöver följa:

 1. Tryck länge på navigeringsgestfältet eller hemknappen för att aktivera Circle till Sök.
 2. Din skärm kommer att visa en glittrande animation följt av ett förslag att ringa in, markera eller trycka på skärmen för att söka.
  Aktivera cirkel för att söka
 3. Ringa in eller markera ditt intresse.
  cirkla objektet på Samsung
 4. Om du inte lyckas omsluta ett objekt i cirkeln kan du dra i hörnen på den markerade rektangeln för att inkludera ämnet och generera sökresultat. Om sökobjektet är litet, zooma in med en gest med två fingrar.
 5. Dra upp sökresultatfliken för att se/inspektera dina sökresultat.
  sökresultat för cirkel att söka
 6. Tryck på X i det övre vänstra hörnet för att stänga Circle to Search-fönstret när du har slutfört sökningen.

Du kan justera det markerade sökområdet och få uppdaterade sökresultat i realtid.

För att se din Circle to Searchs sökhistorik, tryck på trepunktsmenyn uppe till höger och välj alternativet Sökhistorik. Du kan också rensa din senaste 15-minuters sökhistorik genom att trycka på alternativet Ta bort senaste 15 minuter.

cirkel för att söka efter ytterligare alternativ

Om du raderar din Google-sökhistorik på Android eller Chrome rensas din cirkel till sökhistorik.

Hur skiljer sig Circle to Search från Google Assistant?

Till skillnad från Google Assistant ger Circle to Search en uppslukande sökupplevelse utan att tvinga dig att byta till en annan app. Den använder kraften i Google Lens för att tillhandahålla skräddarsydda sökresultat. Förutom att söka kan du använda Circle to Search för att handla direkt från sökresultaten genom att ringa in föremålet av intresse.

Funktionen är också en gudagåva för att hitta innebörden av svåra ord. Dessutom kan du lägga till dina frågor med det inringade objektet för att få mer specifika sökresultat som drivs av Generativ AI. Du kan till exempel markera en matvara eller en byggnad på skärmen för att fråga varför det är så populärt att få korrekta svar direkt. Detta hjälper dig att snabbt koka ner komplexa frågor till enkla, lättförståeliga lösningar.

Med Circle to Search kan du enkelt jämföra två alternativ utan att lämna skärmen eller byta till en annan sökapp. Du kan till exempel snabbt markera/ringa in två hotell på skärmen för att lära dig och jämföra deras betyg, foton och recensioner utan att behöva lämna appen.

När du är klar med sökningen kan du återgå till där du började.

Circle to Search Förbättrar sökupplevelsen på Android

Circle to Search är ett innovativt sätt att söka efter objekt på telefonens skärm. Även om funktionen för närvarande är tillgänglig på utvalda premium Android-telefoner som Galaxy S24 och Pixel 8, kan den rullas ut till fler enheter i framtiden.

För närvarande kan du använda Google Lens för att söka eller identifiera hundar och kattraser eller människor.

Vanliga frågor

Vilka telefonmodeller kommer att ha funktionen Circle to Search?

Hittills är det bara Samsung Galaxy S24 och Pixel 8 som kommer att ha funktionen.

Varför fungerar inte Circle to Search?

Det finns två huvudorsaker till att funktionen kanske inte fungerar för dig. Först kan du behöva aktivera det i inställningarna (som förklarats ovan), eller så håller du inte länge på navigeringsfältet (vitt fält längst ner på skärmen).

Se till att funktionen är aktiverad i inställningarna. Tryck sedan länge på fältet längst ner på telefonen för att säkerställa att den fungerar korrekt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here