Categories
IT-tutorials

Hur man DM någon i TikTok

Hur man DM någon i TikTok

Framväxten av TikTok är en syn att se. När du lär dig om TikTok finns det flera funktioner tillgängliga. Visst, du kan lägga upp en video, dela någon annans video, skapa en duettvideo med din favoritskapare och mer. Men en av de enklare förväntningarna på sociala medieplattformar ligger i din förmåga att kommunicera med andra.

Om du undrar hur du kan skicka meddelanden till en annan TikTok-användare, kommer den här artikeln att berätta och lära dig några andra snygga knep som TikTok har att erbjuda.

Direktmeddelanden

Direktmeddelanden är en privat form av kommunikation mellan två användare. Den “direkta” delen innebär att den inte är tillgänglig för andra att se, i motsats till kommentarer, till exempel. När det kommer till direktmeddelanden på sociala medier kan du bestämma om det är något för dig. Vissa människor föredrar att inte inaktivera det helt – du kan alltid ignorera vem som helst, eller hur?

TikTok, precis som alla andra, har detta alternativ. Så om du vill veta hur man skickar ett DM till någon på TikTok, så gör du det så här.

Saker att veta

Innan du dyker in i våra tutorials om att skicka DM på TikTok finns det några saker du behöver veta. TikTok har några unika regler för att skicka DM som tillåter användare att bättre kontrollera vem som kan och inte kan skicka meddelanden till dem.

Det första att notera om TikTok DM:s är att för att skicka meddelanden måste du vara vän med din mottagare och registrera ditt telefonnummer i appen. Tanken bakom denna till synes udda policy är att den minskar på spam. Till skillnad från Facebook och Instagram, där du kan skicka ett meddelande till en person som inte är din vän (men det går till en inkorg för “meddelandeförfrågningar”), låter TikTok dig inte alltid skicka meddelanden.

Den andra saken att notera är att TikTok förbjöd meddelanden för användare under 16 år (även om detta kan variera beroende på region). För att skydda yngre användare och undvika potentiella stämningar vidtog företaget åtgärder för att förhindra problem med minderåriga.

Så om du får ett felmeddelande, se till att du har använt ditt telefonnummer när du konfigurerade appen. Du kan få ett tillfälligt telefonnummermen du kan ha problem med att komma åt ditt TikTok-konto senare.

Kontrollera sedan din internetanslutning. En svag internetanslutning kan orsaka problem med att skicka meddelanden på TikTok. Om du använder wifi kan du prova att byta till mobildata.

Dessutom, med TikToks anti-spam-funktioner, kan du inte skicka för många meddelanden till för många människor på kort tid. Även om meddelandebegränsningar aldrig har bekräftats, kan du inte följa för många personer åt gången utan att få ett felmeddelande. Så, baserat på det, skulle vi anta att vissa användare skickar för många slumpmässiga DM:n på kort tid.

Det finns några sätt du kan skicka ett DM på TikTok. Låt oss granska båda.

Skicka ett DM med inkorgsikonen

 1. När du öppnar TikTok-appen ser du en inkorgsikon längst ner. Tryck på den så kommer du till aktivitetssidan.
 2. I det övre högra hörnet ser du ikonen för direktmeddelanden. Tryck på ikonen.
 3. Nu kommer du att se en lista över personer du kan skicka meddelanden till. Välj det du vill skicka ett meddelande till eller använd sökfältet högst upp för att prata med en användare som inte finns med i listan.
 4. Skriv ditt meddelande. Tryck sedan på pilikonen i det nedre högra hörnet.

När mottagaren svarar får du ett meddelande. Eller så kan du trycka på ikonen Inkorg längst ned på TikTok för att söka efter nya meddelanden.

Skicka ett DM via en användarprofil

Det finns två sätt att skicka ett DM genom att navigera till användarens profil. Först, om ni följer varandra, kommer det att finnas en meddelandeknapp. Om användaren följer dig, men du inte följer dem tillbaka, måste du följa några extra steg.

För att skicka ett DM till någon på TikTok som du följer (och följer dig), gör så här:

 1. Tryck på ikonen Vänner längst ner på TikTok och skriv in din väns namn i sökfältet högst upp.
 2. Tryck på din väns profil. Tryck sedan på Meddelande.
 3. Skriv ditt meddelande och klicka på ikonen Skicka i det nedre högra hörnet.

Om du inte ser en meddelandeknapp följer du förmodligen inte tillbaka den andra användaren. Om så är fallet måste du följa dessa steg för att skicka ett DM:

 1. Gå direkt till deras profilsida
 2. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet.
 3. En panel kommer att dyka upp. Välj alternativet “Skicka meddelande”.

Hur man väljer bort DM

TikTok ger dig lite mer kontroll över din inkorg än andra populära sociala medier. Bortsett från att bara blockera oönskade användare kan du faktiskt ställa in dina inställningar bara för att tillåta DM från vissa typer av användare.

Du kan välja att acceptera meddelanden från “Alla”, “Vänner” eller “Ingen”. För att justera dessa inställningar gör du bara så här:

 1. Gå till din profilsida
 2. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet.
 3. Välj “Sekretess”.
 4. Välj “Direktmeddelanden”.
 5. Välj det alternativ från listan som bäst passar dina behov.

Kom ihåg att även om du växlar det här alternativet till “Vänner” eller “Ingen”, kan de du har interagerat med tidigare fortfarande skicka meddelanden till dig.

Vanliga frågor

Vi har inkluderat svaren på fler frågor du har om att skicka meddelanden på TikTok i det här avsnittet.

Kan jag stoppa bara en person från att skicka meddelanden till mig?

Som nämnts tidigare kan du helt stänga av DM-funktionen. Men det begränsar det inte till en eller två störande användare; att stänga av den här funktionen betyder att ingen kan skicka meddelanden till dig. Det är naturligt att undra om du kan stoppa bara en eller två användare från att skicka DM:s.

Det enda sättet att göra detta är att blockera den personens konto helt. Vi har en hela artikeln om det här till dig.

Kan jag skicka DM till någon på TikTok utan ett telefonnummer?

Tyvärr inte. TikTok kräver ett telefonnummer för att komma åt alla apparnas funktioner. Men du kan använda ett Google-nummer eller annan tillfällig telefonnummerresurs för att aktivera funktionen. Tänk bara på att användning av det här alternativet kan leda till svårigheter att logga in och återställa ditt konto senare.

Om du får en felkod när du skickar ett DM till någon som säger att du behöver ett telefonnummer, men du redan har ditt registrerat, kontakta TikTok supportteam för hjälp.

Har TikTok läskvitton?

Nej. Användare kan läsa meddelanden och skriva ett svar utan att avsändaren vet. Det finns ingen feedback på användarens slut som låter dem veta att du har läst eller planerar att svara på deras meddelanden.

Hur skickar jag meddelanden till någon som inte följer mig?

Tyvärr är dina alternativ begränsade. Om du vill skicka ett meddelande till en annan användare kan du kommentera en av deras videor. Att kommentera någons video är det mest effektiva sättet att låta dem veta att du vill kommunicera.

Ett annat alternativ är att kontrollera deras profil för länkar till deras andra sociala medier. De flesta användare länkar till exempel sina Instagram-konton. Om du ser en listad, tryck på den och skicka ett meddelande via Instagram.

Slutligen, kontrollera användarens profil för ett länkträd. Om du försöker kontakta en stor kreatör eller ett stort företag har de sannolikt länkar till externa webbplatser eller sociala medier i sitt Linktree. Om de gör det, skicka ett meddelande på en av dessa plattformar.

Avslutningsvis, TikTok Community Riktlinjer

TikToks astronomiska framgång på senare tid, hur fascinerande den än är, kommer med vissa bekymmer. Eftersom de flesta av appens användare är mycket unga människor, främst minderåriga barn, har företaget omfattande riktlinjer för communityn. Detta inkluderar direktmeddelanden. Förutom att du inte kan skicka DM till någon som inte följer dig, kan du också blockera en användare från att skicka ett olämpligt meddelande.

För att göra det, gå till den konversationen, klicka på de tre prickarna och välj sedan “Rapportera” eller “Blockera”. Detta kommer att skicka meddelandet i fråga till moderatorer för granskning, förutom att hindra personen från att se din profil och kontakta dig på något sätt.

Låt oss veta vad du tycker om direktmeddelanden i kommentarerna nedan.

Leave a Reply