Hur man får utvecklarläge på en Meta Quest 2

0
107

Virtual reality blir en allt mer populär plattform för utvecklare att skapa nya och spännande upplevelser. Oculus Quest 2 i synnerhet låter dig dra fördel av detta med utvecklarläge. Om du aktiverar det låter dig ladda appar med olika verktyg och testa och distribuera dina egna VR-applikationer och spel på headsetet. Den kommer med olika funktioner som du inte hittar i det vanliga användarläget.

Hur man får utvecklarläge på en Meta Quest 2

Att gå in i utvecklarläge på Oculus Quest 2 är dock inte lika självklart som vissa av de andra lägesinställningarna. Det är avsiktligt. Att gå in i utvecklarläget kan äventyra din Meta Oculus 2:s funktionalitet. Ibland kan oprövade appar störa systemet och orsaka fel.

Men om du är en utvecklare som är redo att testa en ny VR-upplevelse av ditt skapande, läs vidare för att lära dig hur du får utvecklarläge på Oculus Quest 2.

Hur man får åtkomst till utvecklarläge på Oculus Quest 2

Innan du börjar processen att växla din Oculus Quest 2 till utvecklarläge, se till att ha Quest-appen redo och inloggad ditt Oculus-konto. Du kommer att behöva använda det tillsammans med ditt headset också. Se till att båda enheterna är laddade. För att komma åt utvecklarläget måste du också skapa ett utvecklarkonto.

 1. Börja med att gå till Oculus utvecklarwebbplats och logga sedan in på ditt Meta-konto som du skapade när du fick ditt Quest-headset.
 2. På utvecklarens instrumentpanel måste du slutföra en kontoverifiering genom att använda ett kreditkort registrerat i ditt namn eller upprätta autentisering. Ange ditt telefonnummer. Den skickar en kod som du kan skriva in.
 3. När ditt konto har verifierats skapar du en ny organisation med ett valfritt namn på utvecklarens instrumentpanel.
 4. Slå sedan på ditt Oculus Quest 2-headset och gå in i Oculus-appen. Navigera till “menyn” och tryck på “Utvecklare”. Ditt headset bör dyka upp.
 5. Från menyn nedan ser du alternativet för utvecklarläge. Tryck på den för att slå på den.
 6. Starta om ditt Oculus Quest 2-headset. När den slås på ska utvecklarläget vara aktiverat.

Utvecklarläget gör att du kan sidladda fan-tillverkade och indie-appar för personligt bruk. Men hur fungerar sidladdning av apparna för utvecklarläge? Läs vidare för att ta reda på det.

Hur man sidladdar appar från SideQuest i utvecklarläge

Sidladdning av appar är den största fördelen med att aktivera utvecklarläge på din Oculus Quest 2. Det finns dock några saker att tänka på innan du börjar göra det. Det första är att notera att aktivering av utvecklarläge och sidladdning kan ogiltigförklara din garanti. Var också försiktig med sidladdning av källor för din Oculus 2. Se till att bara ladda ner dem från betrodda appar som inte har något skadligt innehåll. En sådan app är SideQuest som gör att du kan använda appar som du inte hittar i den officiella Oculus-butiken.

Det finns också några saker du behöver innan du kan börja sidladda appar. Dessa inkluderar

 • Oculus-appen på din smartphone.
 • En PC eller bärbar dator. Du måste ladda ner SideQuest på din valda dator.
 • Ditt Oculus Quest 2 VR-headset.

När du har bestämt att du vill fortsätta med sidladdning av appar kan du börja processen.

 1. Öppna SideQuest och välj sedan fliken “Spel” i mitten av gränssnittet.
 2. Välj ett spel som du vill överföra till ditt Oculus Quest 2-headset.
 3. Leta efter knappen “Ladda ner app” på höger sida av skärmen och klicka på den.
 4. Vänta tills nedladdningen börjar.

Du kommer då att kunna spela spelen och apparna från SideQuest. Det är en pålitlig källa så du behöver inte oroa dig för att filerna du använder innehåller något skadligt.

Men du kanske är mer intresserad av att använda APK-filer för spel som fortfarande är under utveckling. Läs vidare för att lära dig hur du sidladdar APK-filer till din Oculus Quest 2 för den ultimata utvecklarupplevelsen.

Hur man SideLoader .APK-filer på din Oculus Quest 2

Innan du använder .APK-filer på din Oculus Quest 2 finns det några saker att tänka på först. Försök inte använda knäckta appar eller spel. Meta kommer att kunna upptäcka detta och det kommer automatiskt att blockera ditt konto. Lyckligtvis kan SideQuest också hjälpa dig att ladda ner .APK-filerna.

 1. Anslut ditt Oculus Quest 2-headset till din dator och öppna SideQuest-appen.
 2. Leta efter mappikonen i det övre högra hörnet av appen med en nedåtriktad pil kopplad till den.
 3. Klicka på mappikonen så kommer SideQuest att uppmana dig att hitta. APK-fil från ett nytt fönster.
 4. Leta reda på och välj .APK-filen som du vill överföra till ditt Oculus Quest 2-headset och klicka på knappen “Öppna”.

Vanliga frågor

Är sidlastning säker?

Sidladdning kan vara säkert så länge du laddar ner appar från pålitliga källor och vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder som att aktivera utvecklarläge och verifiera appens behörigheter. Men att försöka använda .APK-filer som innehåller knäckta spel kan resultera i ett permanent förbud.

Vad är sidladdning på Oculus Quest 2?

Sideloading hänvisar till processen att installera och köra appar på ditt Oculus Quest 2-headset som inte är tillgängliga via den officiella Oculus-butiken.

Kan jag använda SideQuest för att sidladda appar på min Oculus Quest 2?

Ja, SideQuest är ett populärt verktyg som låter dig ladda appar och spel på ditt Oculus Quest 2-headset. Du bör dock bara ladda ner appar från pålitliga källor och vara försiktig när du beviljar appbehörigheter.

Kan sidoladdningsappar på Oculus Quest 2 skada min enhet?

Sidoladdning av appar på Oculus Quest 2 kommer med vissa risker, inklusive risken för skadlig programvara eller andra säkerhetsproblem. Men så länge du laddar ner appar från pålitliga källor kan du minimera dessa risker.

Kommer sidladdning av appar på min Oculus Quest 2 att ogiltigförklara min garanti?

Sideloading kan ogiltigförklara din garanti, eftersom det innebär modifiering av programvaran på din enhet. Men om du stöter på några problem med din enhet kan du alltid återställa den till dess ursprungliga tillstånd genom att inaktivera utvecklarläget och återställa enheten.

Behöver jag aktivera utvecklarläget för att sidladda appar på min Oculus Quest 2?

Ja, du måste aktivera utvecklarläget på din Oculus Quest 2 för att sidladda appar med SideQuest eller andra liknande verktyg. Genom att aktivera utvecklarläget kan du installera och köra appar som inte är tillgängliga via den officiella Oculus-butiken.

En unik Virtual Reality-upplevelse

Utvecklarläget är ett utmärkt sätt att utforska världen av virtuell verklighet med appar och spel som du inte hittar i den officiella Oculus-butiken. Var bara försiktig när du laddar ner dessa .APK-filer och se till att endast använda betrodda källor. Med det sagt kan du ha kul med ett brett utbud av spel och utveckla virtuella verklighetsprojekt.

Vad tycker du om Oculus Quest 2 utvecklarläge? Är det lätt att komma åt? Vad sägs om spelen på SideQuest? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here