Hur man hittar en borttappad Samsung-telefon

0
61

Mobiltelefoner är ofta våra mest värdefulla bärbara prylar. De är dyra och innehåller mycket av våra viktiga data och minnen. Men olyckor inträffar och dessa enheter blir stulna eller förlorade.

Hur man hittar en borttappad Samsung-telefon

Samsung är vida känt för att tillhandahålla topp mobil säkerhet. Så det kanske inte är en överraskning att Samsung-telefoner har utmärkta återställningssystem om du tappar koll på din telefon. Det finns flera sätt att säkra din saknade Samsung-telefon, när det gäller att spåra dess plats eller hantera data på den på distans.

Här är några sätt du kan hitta din Samsung-telefon ifall du tappar bort den.

Hitta Samsung-telefon med en PC

Medan många tredjepartsappar för PC hjälper dig att hitta din Samsung-mobilenhet, kräver många att rota. Av denna anledning kan de vara opraktiska. Det bästa alternativet för att komma åt din borttappade Samsung-telefons plats är dock att använda Samsungs ursprungliga app som heter Hitta min mobil.

Hitta min mobil är Samsungs autentiska säkerhetsfunktion, som tillhandahåller ett brett utbud av säkerhetshjälpmedel och försiktighetsåtgärder. Det här verktyget låter dig låsa eller låsa upp skärmar, spåra geolokaliseringen och radera all data från enheten som en sista utväg. Dessutom ger den dig behörighet att säkerhetskopiera data till Samsung Cloud eller blockera åtkomst till Samsung Pay. Hitta min mobil låter dig hantera din Samsung-telefon på distans, även om den inte använder Wi-Fi.

Kraven för att använda detta verktyg är följande:

 • Ha ett Samsung-konto konfigurerat och ge Google åtkomst till dina data.
 • Du måste vara inloggad med samma konto som den saknade telefonen och till appen Hitta min telefon.
 • Telefonen måste vara påslagen.
 • Fjärrkontrollen måste vara aktiverad på enheten. När du loggar in med ett Samsung-konto slår Samsung-telefoner på den här funktionen automatiskt.
 • Fjärrupplåsning måste vara aktiverad.

I det här fallet kommer vi att diskutera åtkomst till Samsung-telefonen via PC-versionen av verktyget.

Att spåra den saknade enhetens plats är bara ett alternativ som detta verktyg ger. Hitta min telefon erbjuder dig några olika sätt att ta reda på var din telefon är.

Spåra platsen för telefonen

Hitta min telefon är ett enkelt sätt att nå platsen för din borttappade Samsung-telefon. När du har konfigurerat ditt Samsung-konto, gå till Samsungs webbplats Hitta min mobil. Se till att du loggar in på kontot som är kopplat till din borttappade telefon.

Du kan komma åt verktyget Hitta min telefon på en dator via en webbläsare. När du har loggat in, gå till välkomstskärmen och följ stegen för att hitta din saknade enhet.

 1. Välj den telefon du vill hitta från menyn “Mina enheter” till vänster. Menyn ger en lista över alla Samsung-enheter som du använder med samma konto.
 2. Välj “Lås min enhet” till höger.
 3. Skriv ett tillfälligt lösenord för din telefon i den medföljande rutan.
 4. Klicka på “Lås igen.”
 5. Vänta tills din telefon går offline.
 6. Klicka på “Hitta min enhet.” Din telefon är nu låst och du kan se enhetens plats på en karta längst ned på sidan.

Alternativet “Spåra plats” i enhetsmenyn låter dig se var din telefon är var 15:e minut.

Ringfunktion

Med Hitta min telefon kan du hitta din telefon om du misstänker att den är någonstans i din närhet. Du kan använda Ring-funktionen, som också tillhandahålls av portalen. Allt du behöver göra är att ringa din telefon för att ta reda på var den är genom ljudet av ringsignalen. Den här funktionen fungerar även om telefonen var avstängd innan du tappade bort den.

Hitta Samsung-telefon med en iPhone

Det är möjligt att komma åt din borttappade Samsung-enhet även från andra mobila enheter. Om du använder en iPhone finns det några sätt att hitta din Samsung-telefon.

Att spåra en Samsung från en iOS-enhet kräver vissa lösningar eftersom endast Samsung-enheter kan köra FindMyPhone. Här är några tips om hur du hittar din Samsung-telefon med en iPhone.

Använd en chattapp

De flesta smartphoneägare använder chattappar som ett kommunikationsmedel. Appar som WhatsApp, Facebook Messenger och Skype kan användas på olika operativsystem och enheter och är ofta tillgängliga från webbläsare. Eftersom många har inbyggda platsdelningsfunktioner kan du rikta in dig på din Samsung-telefon via den här funktionen.

Till exempel, här är en snabb genomgång för att dela platsen med WhatsApp.

 1. Öppna WhatsApp på din iPhone.
 2. Öppna chattfönstret med den kontakten.
 3. Tryck på symbolen “bifoga fil”.
 4. Tryck på “Plats”.
 5. En “Skicka plats”-meny öppnas. Tryck på “Dela liveplats.”
 6. Välj delningslängd. WhatsApp låter dig dela liveplatser från 15 minuter upp till 8 timmar.

Kom ihåg att om du använder den här WhatsApp-funktionen kan alla som använder din telefon se din plats. Om du misstänker att någon har stulit din telefon kan det vara bäst att hoppa över det här alternativet och prova olika metoder.

Dela Live Location

Alternativt kan du försöka dela liveplatsfunktioner i andra appar. Google Maps aktiverar även detta alternativ på iPhones och andra mobila enheter. Stegen för att hitta en saknad Samsung-telefon med det här alternativet är som WhatsApp-stegen. Du behöver bara använda ett annat Google-konto än det som tilldelats den borttappade telefonen för att dela din plats.

Tredjepartsappar

Många tredjepartsappar kan hjälpa dig att hitta en saknad telefon. FamiSafe och Familjesökare är GPS-baserade spårningsverktyg med miljontals användare. De är plattformsoberoende och körs över olika system och enheter, inklusive Samsung-telefoner.

När du använder appar med platsdelningsfunktioner, se till att samma konton ansluter telefonen och enheten från vilken du kommer åt den.

Hitta Samsung-telefon med en smartklocka

Samsung låter dig också hitta din telefon med hjälp av en smartklocka. Hitta min telefon är förinstallerat på Samsung Watches, vilket gör att du kan använda den utan ytterligare konfiguration.

Du behöver bara se till att du ansluter de två framgångsrikt, och sedan kan du använda appen Hitta min telefon för att hitta den. Om din smartklocka och telefon är ihopparade via Bluetooth måste du vara inom Bluetooth-räckvidden för att kunna använda lokaliseringsfunktionerna. Alternativt behöver du en stark internetanslutning för att lyckas rikta in den förlorade enheten.

Så här hittar du din Samsung-telefon via alternativet Ring med en Samsung-klocka.

 1. Gå till appfältet på din smartklocka.
 2. Tryck på knappen “Sök” och leta efter appen Hitta min telefon.
 3. Tryck på Start-knappen för att ringa din telefon. Samsung-telefonen börjar ringa på den högsta volymen.
 4. När du har hittat din telefon sveper du på “Avvisa”-knappen på din telefon för att sluta ringa.

Att hitta din Samsung-telefon via smartwatch kräver också att du aktiverar platstjänster på din mobila enhet. Den här funktionen slås ofta på automatiskt när du loggar in på ditt Samsung-konto.

Hitta din telefons vistelseort

Eftersom många av dagens mobila enheter möjliggör GPS-lokalisering är det ofta inte svårt att hitta en borttappad mobil enhet. Samsung-telefoner har ett utmärkt rykte för stark säkerhet. Hitta min telefon är en av de mest prisade funktionerna i Samsungs säkerhetsfunktioner, som möjliggör olika alternativ för att skydda och lokalisera din telefon.

Dessutom kan du använda alternativa sätt att hitta din saknade Samsung-mobilenhet. Se bara till att de skyddar din nuvarande plats.

Vilken metod fungerade bäst för dig när du försökte hitta din saknade Samsung-telefon? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here