Hur man stänger av eller startar om Samsung Galaxy S24

0
25

Om du precis har köpt Samsung Galaxy S24 och kämpar för att stänga av den eller starta om den, har vi dig täckt. Nedan finns flera sätt att säkert stänga av och starta om din Samsung Galaxy S24. Följ den här guiden för att lära dig hur.

Hur man stänger av eller startar om Samsung Galaxy S24

Hur du stänger av eller startar om din Samsung Galaxy S24

Att stänga av eller starta om Android-telefoner är vanligtvis enkelt men så är inte fallet med Samsung-enheter. Följaktligen kan det sluta med att du triggar Samsungs virtuella assistent Bixby på Galaxy S24, medan du försöker stänga av eller starta om telefonen med ström-/sidoknappen.

Använd fysiska knappar

Precis som andra Android-smarttelefoner erbjuder Samsung en dedikerad strömmeny som hjälper dig att stänga av eller starta om enheten. Du kan komma åt den genom att trycka på en kombination av fysiska knappar på sidan av din enhet. Här är vad du behöver följa:

 1. Tryck på volymen ned och ström/sidoknapparna samtidigt i några sekunder på din Galaxy S24 för att få fram strömmenyn.
  Öppna Power Menu på S24
 2. Tryck på Stäng av från menyn som visas för att stänga av din Galaxy S24.
  Stänger av Samsung-enheten
 3. Bekräfta din åtgärd genom att trycka på strömbrytaren igen. Du kan också trycka länge på alternativet Stäng av för att starta om enheten i felsäkert läge.
 4. När du har stängt av, tryck länge på strömknappen igen för att starta enheten.
 5. Alternativt, tryck på Starta om-knappen för att snabbt starta om din Galaxy S24 från strömmenyn.
  Starta om din Samsung-enhet

Mappa om strömbrytaren

Ett långt tryck på den fysiska strömknappen på Galaxy S24 kommer att utlösa Bixby. Detta är konfigurerat som standard på de flesta Samsung-enheter och kan lätt gå dig på nerverna. Lyckligtvis kan du mappa om sidoknappen för att komma åt strömmenyn som på andra Android-telefoner.

 1. Tryck länge på volymen ned och sidoknapparna samtidigt i några sekunder för att få fram Power Menu.
 2. Tryck på sidoknappen Inställningar. Du kan också komma åt den här menyn från Inställningar > Avancerade funktioner > Sidoknapp.
  Konfigurera sidoknappsinställningar på Samsung S24
 3. Växla sedan Tryck och håll ned för att visa menyn Power off.
  Ställ in Power-knappen för att stänga av Samsung-telefonen
 4. När du har konfigurerat, tryck länge på den fysiska sidoknappen för att ta fram strömmenyn där du kan stänga av eller starta om din Galaxy S24.
  Stäng av eller starta om S24

Om du har bestämt dig för att skilja dig från Samsungs assistent kan du inaktivera Bixby på din Samsung-telefon för gott.

Från snabbinställningspanelen

Förutom den fysiska sidoknappen kan du öppna strömmenyn från snabbpanelen för att enkelt stänga av eller starta om din Galaxy S24.

 1. Svep nedåt på aviseringspanelen för att ta fram snabbpanelen.
 2. Tryck på strömknappen uppe till höger (till vänster om ikonen Inställningar) för att komma åt strömmenyn.
  Stäng av från meddelandepanelen
 3. Tryck på knappen Stäng av eller Starta om för att stänga av eller starta om enheten.
  Stäng av eller starta om S24

Fråga Bixby

Det kan komma som en överraskning men med hjälp av Bixby kan du stänga av eller starta om Galaxy S24 med röstkommandon. Ställ först in Bixby på din telefon. Ring sedan röstassistenten genom att trycka länge på eller genom att säga “Hej Bixby”, följt av “stäng av telefonen” eller “starta om min telefon” för att stänga av eller starta om din Galaxy S24.

Hur man tvingar omstart av Samsung Galaxy S24

Det kan finnas tillfällen när din Galaxy S24 fryser och inte svarar på knappingångar. I sådana fall är tvångsstart av telefonen ditt enda alternativ. Efter den tvingade omstarten bör din Galaxy S24 fungera normalt.

 1. Tryck och håll ned volymen och ström-/sidoknapparna samtidigt på din Galaxy S24 i 20-30 sekunder.
 2. Telefonens skärm ska bli svart och Samsung-logotypen visas. Släpp knapparna nu.
 3. Vänta några sekunder tills din Galaxy S24 startar om. Ange din enhets lösenord för att låsa upp den.

Slutord

Att stänga av eller starta om din Galaxy S24 är ingen raketvetenskap. Med de olika metoderna som anges i den här förklaringen kan du enkelt stänga av, starta om eller tvinga omstart av din telefon.

Om du är ny på Android-ekosystemet kanske du vill lära dig hur du återställer raderade meddelanden på din Samsung-telefon.

Vanliga frågor

Hur stänger jag av eller startar om min Samsung Galaxy S24?

Tryck länge på volymen ned och de fysiska strömknapparna på sidan av din S24 för att komma åt strömmenyn. Tryck på Stäng av eller Starta om för att stänga av eller starta om den.

Var är avstängningsknappen på min Samsung-telefon?

Strömknappen finns på höger sida av din Samsung-enhet och väcker Bixby Assistant som standard. Du kan dock mappa om den för att visa strömmenyn med de metoder som diskuteras i den här guiden.

Hur stoppar jag Bixby från att öppna med strömknappen på S24?

Öppna appen Inställningar, tryck på Avancerade funktioner och tryck på sidoknapparnas inställningar. Ställ in funktionen Tryck och håll på Power Off Menu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here