Categories
IT-tutorials

Hur man tar bort din profilbild på Twitter

Hur man tar bort din profilbild på Twitter

Det finns inget sätt att ta bort din profilbild från Twitter. Det vill säga, du kan inte ta bort bilden och gå tillbaka till standardavataren.

Tidigare kunde du klicka eller trycka på bilden, välja Ta bort och bilden skulle försvinna. Twitter bestämde sig dock för att avstå från detta alternativ.

Därför kommer den här artikeln att fokusera på att ändra din profilbild, snarare än att ta bort den. Och det innehåller också några andra anpassningar.

Ändra din Twitter-profilbild

Att byta profilbild är en piece of cake, och det är samma sak på mobil och desktop Twitter. Här är vad du behöver göra.

 1. Starta Twitter och logga in om det behövs.
 2. Klicka eller tryck på profilikonen.
 3. På nästa skärm trycker du på Profil och väljer sedan knappen Redigera profil under rubrikbilden.
 4. Välj den lilla kameraikonen i mitten av profilbilden.
  • Som en sidoanteckning måste du trycka på kameraikonen om du gör ändringar via skrivbordet.
 5. Hur som helst, du kommer att landa på din kamerarulle/galleri eller lokala disk. Välj bilden du vill använda och flytta den så att den passar den lilla cirkeln.

Se till att välja bilden som är korrekt centrerad eftersom Twitter inte erbjuder mycket rörelseutrymme när det gäller att flytta om bilden. Och om du använder din mobila enhet kan du alltid ta en selfie och använda den som profilbild.

Lura systemet att se ut som om du inte har en profilbild

Som sagt, det finns inget sätt att ta bort bilden och gå tillbaka till standardavataren. Men detta betyder inte att du inte kan få det att se ut som om du gjorde det.

Twitters standardavatar är nu en mycket stiliserad mänsklig siluett i två nyanser av grått. Du kan ladda ner den här bilden till din smartphone eller dator och ställa in den som din profilbild.

Och om du älskade Twitter-avatarägget som gick i pension för några år sedan, använd det gärna som din profilbild.

Twitter

Obs: Intressant nog sparar inte Twitter din profil och rubrikbilder under Media. Och dessa bilder finns ingenstans att hitta under Inställningar eller någon annan meny.

Hur man tar bort huvudbilden

Om du ogillar rubrikbilden låter Twitter dig ta bort den.

 1. På mobila enheter och stationära datorer väljer du din profilbild, trycker på Redigera profil.
 2. Om du gör det från en smartphone trycker du på huvudbilden och väljer Ta bort rubrik i popup-menyn. Twitter Redigera profilmeny
 3. Å andra sidan, om du bestämmer dig för att göra det via skrivbordet finns det en stor X-knapp, klicka på den för att ta bort bilden. Twitter Redigera profilmeny - Desktop

Standardhuvudbakgrunden ser lite intetsägande ut. Det är ljusblått på mobila enheter och stationära Twitter. Så du kanske vill ladda upp en livligare bild.

Andra Twitter-anpassningar

Det finns inte mycket du kan göra när det gäller profilanpassningar. Twitter låter dig lägga till en biografi, plats, webbplats och ditt födelsedatum.

 1. Att lägga till en plats är det enklaste eftersom Twitter tar reda på var du befinner dig. Det är om du inte har avmarkerat alternativen under Anpassa din upplevelse när du installerade appen. Twitter - Anpassa dina upplevelsealternativ
  • Så du trycker på platsfältet och väljer den första från rullgardinsmenyn. På ett skrivbord måste du lägga till adressen manuellt.
 2. När det gäller födelsedatum och webbplats, bör du trycka på det tilldelade avsnittet och skriva eller välja dina preferenser där. Men det finns en märklig sak. Twitter låter dig ändra födelsedatumet endast ett fåtal gånger.
 3. Slutligen, bio är där du får uttrycka din kreativitet i 160 tecken. Beroende på vad du använder Twitter till kan du göra bion så rolig eller så seriös som du vill.

Viktig anmärkning: Twitter visar alltid månaden och året du gick med i det sociala nätverket. Det finns inget sätt att ta bort eller ändra denna information.

Extra tips

För att hålla jämna steg med konkurrenterna introducerade Twitter skärmanpassningar. Men det är skillnad på anpassningar. Mobilappen har ljud, medan desktopversionen inte gör det. Efter en liknande typ av logik har desktopversionen sex färgalternativ, men mobilen gör det inte.

 1. För att komma åt den via en mobil enhet, tryck på din profilikon, välj Inställningar och Sekretess > Display och ljud. Twitter-inställningar och sekretessmeny - Display och ljud
 2. På ett skrivbord klickar du på de tre horisontella prickarna och väljer Display.

“Jag är en liten liten fågel. Mitt namn är Tweety Pie”

Även om det finns några konstiga begränsningar är Twitter fortfarande ett av de mest kraftfulla sociala nätverken för att uttrycka dina tankar. Och det spelar ingen roll vilken typ av profilfoto eller header du får. Tricket med Twitter är att ha kvicka inlägg och kommentarer.

Vilken är den bästa tweeten du någonsin sett? Hur ofta twittrar du? Dela dina erfarenheter med resten av TJ-communityt i kommentarsfältet nedan.

Leave a Reply