Hur man tar bort en server i Discord

0
130

Discord-servrar kan bli överflödiga. Kanske är din grupp inte aktiv längre, eller så har du migrerat till en annan server. Om så är fallet kanske du vill ta bort din Discord-server. Se dock till att det är det du vill göra. När det väl har raderats finns det inget sätt att återställa det.

Hur man tar bort en server i Discord

I den här artikeln får du lära dig hur du tar bort din Discord-server.

Hur man tar bort din Discord-server

Endast serverskaparen kan ta bort en server på Discord-plattform. Om du är skaparen av servern du vill ta bort följer du stegen nedan för webbläsar- och skrivbordsappmetoden:

  1. Navigera till serverikonen du vill ta bort. Det bör dyka upp på vänster sida av skärmen.
  2. Välj rullgardinsmenyn efter att ha klickat på servernamnet. I det nedre vänstra hörnet väljer du alternativet “ta bort server”.
  3. En textruta visas. Ange namnet på servern i textrutan och välj sedan alternativet som säger “ta bort server.”

Det är allt som finns! Du kan ta bort din server med bara några enkla steg. Tänk på att om du har en dubbelfaktorautentiseringskod på din server måste du skriva in kodsiffrorna innan du slutför raderingen.

Om du använder mobilversionen följer du stegen nedan:

  1. Öppna Discord-applikationen och navigera till servern du vill ta bort.
  2. Tryck sedan på och håll ner serverikonen för att välja Fler alternativ.
  3. Välj “Inställningar”. Efter det, gå till de tre prickarna i det övre vänstra hörnet och välj “Ta bort server.”

  4. Välj alternativet “Radera” igen för att bekräfta.

Detta är ett bra alternativ för att frigöra utrymme. Gratisversionen av Discord låter dig bara använda 100 servrar. Om du vill lägga till fler måste du betala ett månatligt abonnemang på Discord Nitro. Att ta bort servrar är ett gratis, bekvämt alternativ. Det finns dock andra sätt att göra det på.

Hur man lämnar en Discord-server

Som nämnts kan du inte ta bort en Discord-server om du inte skapat den. Men du kan fortfarande lämna själva servern om du inte vill ta emot aviseringar eller engagera dig med andra medlemmar. Servern kommer att fortsätta att existera och du kan alltid få en inbjudan eller skicka en förfrågan om du ändrar dig.

Så här gör du det i skrivbordsappen eller webbläsaren:

  1. Börja med att högerklicka på serverikonen du vill lämna.
  2. Välj “Lämna server” bland alternativen. Och bekräfta sedan genom att välja “Lämna server” igen.

Så här lämnar du en server på mobilappen:

  1. Gå in i appen, tryck på och håll kvar Discord-serverikonen på vänster sida av appen.
  2. Välj sedan “Fler alternativ”.
  3. En meny bör visas. Välj “Leave Server” och välj sedan “Leave Server” igen för att bekräfta.

Hur man överför äganderätten till en Discord-server

I vissa fall kanske det inte är ett alternativ att lämna en server eller ta bort den. Du har till exempel skapat en Discord-server som du inte vill ta bort, men du vill lämna. Plattformen erbjuder möjligheten att överföra äganderätten till en annan användare.

Så här går det till:

  1. När du har öppnat serverinställningarna, navigera till “Medlemmar” till vänster och välj den.
  2. Härifrån har du en lista över alla medlemmar som finns på din server. Hitta användarnamnet för den användare du vill överföra ditt ägande.
  3. Välj hamburgermenyn till höger. Välj det sista alternativet som lyder “Överför äganderätt.”


Följ dessa steg för att överföra äganderätten till mobilversionen:

  1. Tryck och håll på serverikonen du vill överföra äganderätten och välj sedan “Severs Settings”
  2. Gå till “Medlemmar” och välj den användare du vill ha för ägandeöverföringen.
  3. Istället för hamburgermenyn öppnas en mindre meny efter att du har tryckt på medlemmen. Välj alternativet “Överför äganderätt”.
  4. Du växlar sedan växeln som bekräftar överföring av ägande.
  5. Under omkopplaren klickar du på “överföringsalternativet”.

När du väl har överfört äganderätten till servern kommer du att kunna lämna den medan den skyddas av den nya ägaren. Men om du är orolig för att servern ska vara uppe, föreslår vi att du endast överför äganderätten till användare som du litar på helt. Många överför äganderätten till sig själva, bara på ett annat Discord-konto.

Hur man arkiverar en Discord-server

Genom att arkivera en Discord-server kan du tillfälligt inaktivera servern, vilket innebär att alla kanaler och meddelanden kommer att döljas tills du återaktiverar den. Detta är ett användbart alternativ om du vill ta en paus från att hantera en gemenskap, men ändå vill behålla all din information intakt.

Följ bara stegen nedan för att arkivera din discord-server:

  1. Öppna servern du vill arkivera och klicka på ikonen med tre prickar som finns till höger om kanalens namn.
  2. Välj alternativet “Arkiv kanal” och bekräfta åtgärden när du uppmanas av ett bekräftelsemeddelande.
  3. Klicka på “Arkiv” för att slutföra processen.

När du har arkiverat kanalen kommer den inte längre att vara synlig i din kanallista till vänster på skärmen. Själva kanalen kommer dock fortfarande att vara synlig genom tillstånd. Om du bestämmer dig för att du vill ha tillbaka kanalen kan du även avarkivera den.

  1. Gå över kanalerna på vänster sida av din Discord-app.
  2. Längst ner väljer du ikonen med tre prickar.
  3. Därifrån väljer du alternativet “Bläddra bland kanaler och välj sedan “Arkiverad”.
  4. Du kommer sedan till en lista över alla arkiverade kanaler. Välj den du vill ta bort från arkivet.
  5. Detta tar dig till en meny som visar kanalinformation. Välj “Unarchive Channel” längst ner. Bekräfta genom att välja “Unarchive” en gång till.

När du har avarkiverat en kanal bör den dyka upp igen till vänster på skärmen med alla andra bilder och serverinformation. När du avarkiverar en kanal blir den synlig igen i arbetsytan och de meddelanden som tidigare skickats i kanalen kommer också att synas.

Alla medlemmar som var med i kanalen innan den arkiverades kommer också att få tillgång till den igen. Eventuella aviseringar eller omnämnanden som skickades medan kanalen arkiverades kommer dock inte att levereras till medlemmarna.

Vanliga frågor

Vad händer med en Discord-server när ägaren lämnar eller är inaktiv?

Om serverägaren lämnar eller är inaktiv kommer servern fortfarande att finnas, men ingen kommer att kunna hantera den. I sådana fall är det bäst att överföra äganderätten eller arkivera/ta bort servern för att förhindra att den missbrukas.

Kan jag återställa en raderad Discord-server?

Nej, när en Discord-server väl har raderats kan den inte återställas. Se till att exportera viktig data innan du tar bort en server.

Kan jag ta bort en Discord-server om jag inte är ägaren?

Nej, endast serverägaren eller någon med nödvändiga behörigheter kan ta bort en Discord-server.

Vad händer när jag lämnar en Discord-server?

När du lämnar en Discord-server har du inte längre tillgång till dess kanaler, meddelanden eller medlemmar.

Kan jag återställa en Discord-server efter att ha arkiverat den?

Ja, du kan när som helst avarkivera en Discord-server för att återställa den till dess tidigare tillstånd.

Kan jag lämna en Discord-server och fortfarande behålla mitt konto?

Ja, att lämna en Discord-server påverkar inte ditt konto eller andra servrar du tillhör.

Hantera dina servrar på ett klokt sätt

Att ta bort ett Discord-konto är relativt enkelt. Var bara säker på att du vill bli av med det. När du tar bort en server är alla dessa chattar, filer och minnen borta för alltid. Detsamma gäller för överföring av ägande från en användare till en annan. Om du fortfarande vill ha en blomstrande community på servern, se till att överföra äganderätten till någon som du litar på.

Vad tycker du om borttagningsprocessen för Discord-servrar? Tycker du att det är bättre att bara lämna en Discord-server istället för att ta bort den? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here