Hur man tar skärmdump på Samsung-telefon utan ström- eller volymknapp

0
14

Är din Samsung-telefons volym- eller strömknapp (sido) trasig? Eller hittar du det traditionella sättet att ta skärmdumpar genom att samtidigt trycka på volym- och strömknappen? Tack och lov finns det flera andra sätt att ta skärmdumpar på en Samsung-telefon. Låt oss lära oss hur du tar skärmdumpar på Samsung Galaxy-telefoner utan att använda ström- (sidan) eller volymknapparna.

Hur man tar skärmdump på Samsung-telefon utan ström- eller volymknapp

1. Använda snabbinställningar

Ett av de enklaste sätten att ta skärmdumpar på en Samsung Galaxy-telefon utan att använda någon knapp – ström eller volym är från panelen Snabbinställningar. Svep nedåt två gånger från toppen av din telefon för att få upp panelen Snabbinställningar. Tryck på rutan Ta skärmdump för att ta en skärmdump.

Kontrollpanelen på Samsung.

Om du inte hittar rutan Ta skärmdump eller om du vill flytta den till början av panelen Snabbinställningar för snabbare åtkomst, kan du enkelt göra det också, som visas nedan:

 1. Öppna Snabbinställningar på din telefon.
 2. På One UI 6+, tryck på penna (Redigera)-ikonen för att redigera panelen, följt av Top eller Full, baserat på vilken panel du vill redigera. På äldre One UI-versioner, tryck på ikonen med tre punkter och välj Redigera från menyn.
  Knappen Redigera kontrollpanel på Samsung.
 3. Flytta knappen Ta skärmdump från avsnittet Tillgängliga knappar till toppen genom att dra den. Alternativt, om du vill ändra brickans position, dra och och flytta den till önskad position.
 4. Tryck på Klar efter att du har gjort önskade ändringar.
Kontrollpanelens inställningar på en Samsung.

Vissa appar, som Netflix, tillåter inte skärmdumpning. Om det är det du försöker göra, följ vår guide om hur du tar skärmdumpar på Netflix.

2. Använd handflatan för att fånga gester

Om du föredrar att använda gester erbjuder Samsung ett inbyggt sätt att ta skärmdumpar med en gest. Detta är praktiskt om du vill ta skärmdumpar på din Samsung Galaxy-telefon med felaktiga sido-/volymknappar.

 1. Gå till Inställningar på din Samsung Galaxy-telefon.
 2. Tryck på Avancerade funktioner följt av Rörelser och gester.
 3. Aktivera reglaget bredvid handflatan för att fånga.
  Inställningarna för avancerade funktioner på en Samsung.
 4. Med inställningen aktiverad, svep på skärmen med sidan av handflatan från vänster till höger eller vice versa. Det vill säga, placera kanten av din högra hand (lillfinger på telefonens sida) på antingen vänster eller sida av din telefon och sedan bara skjuta den till andra sidan.

  Det är allt. Din Samsung-telefon tar en skärmdump och skärmen blinkar när det händer.

  3. Använda Bixby eller Google Assistant

  Om du gillar att använda röstassistenter som Bixby eller Google Assistant på din Samsung Galaxy-telefon kan du använda dem för att ta en skärmdump också. Aktivera först din föredragna assistent och använd sedan kommandot “Ta en skärmdump” för att ta en skärmdump av den aktiva skärmen.

  Om du föredrar att använda Google Assistant framför Samsungs röstassistent kan du inaktivera Bixby på din Samsung-telefon för gott.

  4. Använda uppgifter i Edge Panel

  Edge Panel i Samsung Galaxy-telefoner är som en hemlig skattlåda där du kan hitta alla möjliga användbara saker, även möjligheten att ta skärmdumpar. I grund och botten måste du aktivera panelen Tasks i Edge Panel. Den erbjuder en snabb genväg för att fånga din Galaxy-telefons skärm genom att bara trycka på en knapp på skärmen utan att använda den fysiska sidoknappen (ström) eller volymknapparna.

  1. Öppna Inställningar på din Samsung Galaxy-telefon.
  2. Gå till Display och tryck på Kantpaneler.
  3. Slå på den på skärmen som visas. Tryck sedan på Paneler.
   Edge Panels-inställningarna på Samsung.
  4. Välj urvalscirkeln ovanför uppgiftspanelen för att aktivera den och tryck på knappen Redigera under uppgiftspanelen.
  5. Se till att Ta skärmdump visas på höger sida. Om inte, lägg till den i uppgiftspanelen genom att trycka på den från den vänstra panelen.Panelerna och uppgiftsinställningarna på Samsung.
  6. När du har lagt till den, gå till skärmen vars skärmdump du vill ta och svep åt vänster på Edge-handtaget. Svep igen tills du ser panelen Uppgifter.
  7. Tryck på knappen Ta skärmdump i panelen.
    Skärmbildspanelen på Samsung.

    5. Använda Back Tap-gesten

    Ett annat coolt sätt att fånga skärmen på din Samsung Galaxy-telefon är genom att trycka på dess baksida med Back Tap-åtgärden. Den här funktionen är inte tillgänglig på Samsung Galaxy-telefoner; du måste använda Samsungs Good Lock-app för att aktivera detta.

    1. Installera Bra lås-app på din Samsung Galaxy-telefon. Den här appen är endast tillgänglig på Galaxy Store och inte på Play Store.
    2. Öppna Good Lock-appen och gå till fliken Life Up längst ner.
    3. Tryck på nedladdningsikonen bredvid RegiStar-modulen för att installera den.
    4. Öppna RegiStar-modulen och tryck på Back-Tap action.
     GoodLock-menyn på en Samsung.
    5. Aktivera Back-Tap-åtgärden på skärmen som visas.
    6. Nu kan du tilldela skärmbildsfångståtgärden till antingen dubbeltrycknings- eller klumprörelsen. Tryck på det önskade alternativet och välj Ta och dela skärmdump.
     Tillgänglighetsmeny på Samsung.
    7. Nu när du vill ta en skärmdump, tryck helt enkelt två gånger (eller tre gånger baserat på det valda alternativet) i mitten på baksidan av din telefon.

    Du kan anpassa skärmdumpåtgärden genom att trycka på ikonen Inställningar bredvid alternativet Ta och dela skärmdump för att välja om du vill ta en grundläggande skärmdump eller visa en meny också efter att du har tagit skärmen.

    6. Använda tillgänglighetsmenyn

    Om du tar skärmdumpar ofta kan du lägga till en flytande knapp på din Samsung-telefon för att ta skärmdumpar. Detta är möjligt med hjälp av knappen Tillgänglighet.

    Följ dessa steg för att aktivera den flytande assistentknappen för att ta skärmdumpar:

    1. Öppna Inställningar på din telefon.
    2. Gå till Tillgänglighet följt av Interaktion och fingerfärdighet.
    3. Aktivera växeln bredvid assistentmenyn och bekräfta på popup-fönstret som visas genom att trycka på Tillåt.
    4. En flytande knapp kommer att dyka upp på din skärm. Nu måste du se till att alternativet för skärmdump läggs till det.
    5. Tryck på assistentmenytexten och gå till Välj assistentmenyalternativ.
     Samsung tillgänglighetsmeny.
    6. Se till att alternativet Skärmdump visas i den övre panelen. Om det inte finns där, tryck på +-ikonen på skärmbildsknappen i den nedre panelen för att lägga till den i assistentmenyn.
     Inställningar på kontrollpanelen på Samsung.
    7. För att ta en skärmdump, tryck på den flytande assistentmenyikonen och välj Skärmbilder från menyn.
      Skärmbildsmeny på Samsung.

      Du kan trycka länge och dra ikonerna i assistentmenyn för att ordna om dem enligt dina önskemål.

      Styr telefonen utan knappar

      Det var några sätt att ta en skärmdump på Samsung-telefoner utan att använda några knappar. Om telefonens strömknapp (sidoknapp) inte fungerar korrekt, vet hur du stänger av telefonen utan strömbrytaren. Och innan du går, vet hur du spelar in skärmen på din telefon.

      LEAVE A REPLY

      Please enter your comment!
      Please enter your name here