Hur man uppdaterar apparna på en LG Smart TV

0
145

Smart TV har förändrat spelet och är nu en oumbärlig del av många av våra vardagsrum. De visar inte bara TV i högupplöst eller Ultra HD utan kan komma åt internet, surfa på webben, använda appar som Netflix och Hulu, och vissa kan till och med spela spel. Liksom de flesta smarta enheter behöver smarta TV-apparater regelbundna uppdateringar, vilket är vad den här handledningen handlar om.

Hur man uppdaterar apparna på en LG Smart TV

LG använder plattformen webOS eller Netcast, som båda gör det korta arbetet med att utveckla appar och hålla dem uppdaterade. Det är en pålitlig plattform som fungerar över flera TV-typer och är kompatibel med ett stort utbud av appar. LG App Store är ett bevis på hur många utvecklare som vill arbeta med LG!

För att uppdatera appar på en LG smart TV vill du först leta efter ny firmware eftersom appar kanske inte fungerar korrekt om de är uppdaterade för den nya firmwaren, men du har inte fått den ännu.

Uppdatera firmware på en LG Smart TV

Smart TV-firmware släpps med jämna mellanrum för att lägga till nya funktioner, skärpa befintlig kod, fixa buggar eller göra den mer stabil eller säker. De släpps inte lika ofta som telefonens firmware, till exempel, utan enligt ett schema som bara LG känner till.

På samma sätt som att uppdatera din telefon kan appar behöva uppdateras efter en firmwareuppdatering. Mycket beror på vad som ändrades i firmware. Om det var en betydande förändring kommer LG-appar sannolikt att behöva uppdateras för att förbli kompatibla. Eftersom apparna sitter inne i den fasta programvaran är det logiskt att uppdatera den först och apparna efter.

Det finns två sätt att uppdatera firmware på din LG Smart TV. Först kan du använda en internetanslutning eller använda en USB med nödvändiga filer för att tvinga fram uppdateringen. Mer vanligt använt är internetalternativet, så vi går med det.

Du måste också veta om din TV kör webOS eller Netcast. Netcast lanserades ursprungligen 2011, följt av webOS 2014. Tyvärr varierar instruktionerna beroende på vilken programvaruversion du kör, men vi kommer att täcka dem båda i avsnitten nedan:

Uppdatera firmware – Netcast

Om din TV kör Netcast, följ dessa steg:

 1. Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen och välj Inställningar i det nedre vänstra hörnet.
 2. Använd fjärrkontrollen för att scrolla ner i menyn till vänster och klicka på ? ikon. Välj sedan Programuppdatering.
 3. Se till att programuppdateringar är aktiverade och klicka sedan på Kontrollera uppdateringsversion.
 4. Om en uppdatering visas som tillgänglig, följ instruktionerna på skärmen för att initiera den.

Uppdatera firmware – webOS

Som nämnts kan instruktionerna variera beroende på din TVs operativsystem. Här är stegen att följa om du använder webOS:

 1. Tryck på hemknappen på din fjärrkontroll och klicka på kugghjulet Inställningar i det övre högra hörnet.
 2. Längst ner till höger ser du Alla inställningar. Klicka på det.
 3. Använd pilknapparna på fjärrkontrollen för att markera Allmänt på vänster sida. Klicka sedan på Om den här TV:n till höger.
 4. Klicka för att tillåta automatiska uppdateringar och klicka sedan på alternativet Sök efter uppdateringar.
 5. När en uppdatering visas kan du följa instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den.

Det är allt som finns för att slutföra en uppdatering av firmware på din LG Smart TV via internet.

Uppdatera firmware – USB

Om det inte fungerar, men en nyare firmwareversion finns tillgänglig, kan du ladda ner den till din dator och ladda den från en USB-enhet.

 1. Gå till LG supportwebbplats.
 2. Ange din TV-modell i rutan Model Number.
 3. Välj den firmwareversion du vill ladda ner och välj Ladda ner den här filen.
 4. Kopiera filen till din USB-enhet utan att göra några ändringar.
 5. Sätt i USB-enheten i din TV och låt den känna av enheten.
 6. Navigera till Inställningar och support med fjärrkontrollen.
 7. Välj installera från fil och rikta TV:n mot USB-enheten.
 8. Låt TV:n uppdatera.

Det tar några minuter att läsa från USB, men din TV bör installera den nya firmware, starta om ett par gånger och sedan ladda med den nya installationen.

Uppdatera appar på en LG Smart TV

Nu är din firmware uppdaterad; du kan säkert uppdatera dina appar. Du måste ladda LG Content Store för att detta ska hända. Om du använder en nyare smart-TV bör apparna uppdateras automatiskt och du behöver inte göra någonting.

Om apparna inte uppdateras öppnar du var och en för att begära en kontroll, och du kanske inte ser ett uppdateringsmeddelande.

Lyckligtvis är processen med att uppdatera appar på din LG Smart TV ganska enkel. Men du behöver en stabil internetanslutning för att slutföra processen.

Så här kan du uppdatera appar på din LG Smart TV:

 1. Slå på din Smart TV och klicka på hemknappen på fjärrkontrollen. Klicka sedan på LG Content Store.
 2. Klicka på Appar. Klicka sedan på Mina appar.
 3. Apparna på din TV bör visas. Klicka på var och en och klicka på Uppdatera om tillgängligt. Eller klicka på Alla för att se alla dina appar och klicka på Uppdatera alla.

Processen kan ta lite tid, men det här är en utmärkt lösning om dina appar inte uppdateras automatiskt. Tänk på att LG Smart TV-appar i allmänhet sköter sig själva. De uppdaterar sig själva och kommer automatiskt att upptäcka en ändring av firmware när du uppdaterar själva TV:n. Det är ett väldigt enkelt system som kräver minimal hantering. Det kan finnas tillfällen då en app inte uppdateras men allt du behöver göra då är att avinstallera den och installera om den igen.

Ställ in automatiska uppdateringar på en LG smart TV

Medan vissa användare är emot automatiska uppdateringar, tjänar de syftet att ge dig en sömlös, praktisk upplevelse. Det är förmodligen en bra idé att hålla automatiska uppdateringar på. Så här sätter du på dem om de inte redan är det.

 1. Slå på TV:n och välj Hem på fjärrkontrollen.
 2. Välj Inställningar och Alla inställningar.
 3. Välj Allmänt och Om denna TV.
 4. Markera rutan bredvid Tillåt automatiska uppdateringar.
 5. Du kan söka efter uppdateringar medan du är där om du inte precis har uppdaterat allt med den här handledningen.

När du har ställt in automatiska uppdateringar sköter TV:n sig själv. Varje gång du slår på den och den har en trådlös anslutning kommer den att söka efter firmware och appuppdateringar. Nu behöver du inte göra någonting för att hålla den uppdaterad!

Vanliga frågor

Om du har fler frågor om hur du håller din LG Smart TV uppdaterad, fortsätt läsa.

Vad gör jag om jag inte kan uppdatera en app?

Om du har problem med en viss app på din TV och du har provat stegen ovan för att rätta till det, är det enda återstående alternativet att ta bort appen och installera om den. Förutsatt att du har följt stegen ovan för att uppdatera dina TV-apparaters firmware, bör den senaste versionen av programmet laddas ned automatiskt till din TV och korrigera eventuella problem du har.

Är det nödvändigt att uppdatera apparna på min TV?

Som nämnts ovan gör LG ett ganska bra jobb med att uppdatera appar åt dig. Så det här är inte något du ska behöva göra hela tiden. Men när apparnas utvecklare släpper en ny uppdatering, fixar de buggar och säkerhetsproblem. Det är av dessa skäl som du bör hålla dina appar (och firmware) uppdaterade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here