Categories
IT-tutorials

Hur man verifierar WhatsApp utan att använda ditt telefonnummer

Hur man verifierar WhatsApp utan att använda ditt telefonnummer

WhatsApp har funnits i flera år och är fortfarande lika populärt nu som det var när det först lanserades. Även om det ägs av Facebook har det lyckats behålla sitt oberoende och har inte hamnat i samma datainsamlingsvanor som sin ägare.

En sak som är en anledning till oro för nya användare är kravet att använda ditt telefonnummer. Det verkar som att WhatsApp bara använder ditt telefonnummer för verifiering. Om du av någon anledning inte kan använda ditt telefonnummer finns det fortfarande sätt att verifiera appen. Den här handledningen visar dig hur du verifierar WhatsApp utan det telefonnumret.

Använd WhatsApp utan att använda ditt telefonnummer

När du först installerar WhatsApp möts du av en telefonverifieringsskärm. Den här skärmen begär både ditt telefonnummer och land. WhatsApp skickar sedan en kod till din telefon. Om du registrerar dig på enheten med telefonnumret som används för verifiering kommer WhatsApp att hämta det automatiskt och verifiera din telefon.

Om den inte automatiskt tar emot SMS:et kan du helt enkelt ange koden i appen så blir du registrerad. Det är ett enkelt system som fungerar bra, även om det ibland kan vara obekvämt.

Det finns fyra enkla sätt att registrera WhatsApp utan att använda ditt telefonnummer; du kan använda en online-SMS-tjänst, en fast telefon, Google Voice eller Skype, eller en telefonautomat eller någon annans nummer.

Online SMS

Det finns hundratals sms-webbplatser på internet idag. Det är lätt att hitta en SMS-leverantör online och använda det numret för att verifiera WhatsApp. Om du har ett Skype-nummer och Skype-kredit kan du också använda det. Textport är ett bra exempel och tillhandahåller en pålitlig tjänst som låter dig skicka upp till tre sms och ta emot obegränsade sms under varje gratis session. Lägg bara till det angivna numret på WhatsApp-verifieringsskärmen och håll ett öga på webbplatsen. WhatsApp-verifieringskoden bör komma inom en minut eller två. När det gör det anger du koden och appen ska verifieras.

Fast telefon

Om du har en fast telefon och du inte har något emot att ge ut det numret borde det också fungera. Beroende på var du bor bör din telefonleverantör ha ett system som läser upp ett SMS på din vanliga fasta telefon. Denna metod kommer naturligtvis att bero på din operatör, men de flesta kommer att ha det eftersom det är en tillgänglighetsfunktion.

Välj landet i WhatsApp och se till att ta bort den inledande “0” från ditt telefonnummer. WhatsApp kommer automatiskt att lägga till din landskod, och du är igång. Du bör få ett samtal som talar koden. Ange den koden i appen och du är registrerad.

Alternativt kan du använda WhatsApps reservverifiering, som innebär ett telefonsamtal. Detta är ett bra alternativ om du har en fast telefon som inte har de ovan nämnda tillgänglighetsfunktionerna. Låt appen skicka verifieringen till ditt fasta nummer och vänta ett tag. Välj sedan alternativet för att ta emot ett samtal. Ett automatiserat system kommer att ringa dig och säga en kod. Ange koden i appen och verifiera. WhatsApp bör acceptera koden, och sedan är du bra att gå!

Google Voice eller Skype

Både Google Voice och Skype tillhandahåller virtuella nummer som du kan använda online för att ringa inom respektive nätverk och bryta dig ur dem för att ringa en mobil eller fast telefon. Om du redan har det här är det ett snabbt och enkelt sätt att registrera WhatsApp utan ditt telefonnummer.

Processen är densamma som för fasta telefoner ovan. Ställ in din landskod i WhatsApp och ta bort den inledande “0” från ditt Google Voice- eller Skype-nummer. Öppna respektive telefonapp och vänta på att SMS:et kommer. Ange koden i WhatsApp och du är verifierad.

Jag registrerade min kopia av WhatsApp för många år sedan med ett Skype-nummer, och det fungerade perfekt. Ha tålamod, eftersom det tog en minut eller två för numret att komma fram, men när det kom skedde verifieringen nästan omedelbart.

Använd en telefonautomat

Om du fortfarande har telefonautomater där du är kan du använda numret därifrån för att registrera WhatsApp. Med samma reservalternativ som du skulle använda med en fast telefon kan du ange telefonautomatens nummer, vänta på att SMS-verifieringen misslyckas och sedan välja att ta emot ett samtal.

Det skulle inte vara bra att göra detta någonstans upptagen eftersom du kan behöva vänta upp till tio minuter för att SMS-verifieringen ska misslyckas och för att alternativet Ring mig ska visas i WhatsApp. När det gör det anger du telefonnumret, accepterar samtalet, använder den sexsiffriga koden och verifierar. Om det inte finns en telefonautomat kan du använda vilket telefonnummer du har tillgång till med samma resultat.

Det är de sätt jag känner till för att verifiera WhatsApp utan att använda ditt mobiltelefonnummer. Känner du till några andra som fungerar? Berätta om dem nedan om du gör det!

Leave a Reply