Hur man visar dolda chattar i Viber

0
33

Även om meddelandeappar är enkla att använda och har många användbara funktioner, är de inte så väl skyddade som du kanske vill att de ska vara. När du till exempel vill öppna Viber behöver du bara klicka på ikonen på din mobila enhet. Detta är bra om bara en person använder telefonen, men problem kan uppstå när någon annan invaderar din integritet.

Hur man visar dolda chattar i Viber

Om du inte vill att någon ska se dina meddelanden på Viber är det en bra lösning att dölja chatten. Men vad händer när du döljer specifika meddelanden eller chattar och glömmer eller inte vet hur man hittar dem?

Läs vidare för att lära dig hur du ser dolda chattar i Viber, hur du döljer eller visar meddelanden och mer.

Hur kan jag hitta dolda chattar i Viber

Att dölja chatt och meddelanden på Viber är nödvändigt för att skydda din integritet från andra människor. När du döljer ett meddelande eller en chatt kan den andra personen inte hitta det i din chattlogg. Dolda konversationer kan endast ses genom att skriva in namnet på personen i den dolda chatten eller ange en PIN-kod.

Hitta dolda konversationer med namn

Om du vill hitta en specifik chatt med någon, är detta vad du behöver göra:

 1. Öppna Viber på din mobiltelefon.
 2. Navigera till sökikonen i det högra hörnet av skärmen och tryck på den.
 3. Skriv in personens namn i sökfältet.
 4. Klicka på personen.
 5. Skriv in PIN-koden.
 6. Se de dolda meddelandena.

Hitta dolda konversationer med PIN

När du döljer meddelanden på Viber måste du använda PIN-koder. Koderna kan skilja sig från en kontakt till en annan för enklare navigering, eller så kan du använda samma kod för alla dina konversationer. Koden innehåller fyra siffror som du måste ange för att se dessa meddelanden.

Så här kan du hitta de dolda chattarna med PIN:

 1. Öppna Viber på din mobila enhet.
 2. Navigera till sökknappen och tryck på den.
 3. Ange PIN-koden i sökfältet.
 4. Klicka på meddelandet du vill öppna.

Efter steg 3 kommer du att se alla dolda meddelanden och konversationer som du gömde med PIN-koden du angav. Därifrån kan du välja vilken du vill öppna, se, chatta eller ta bort.

Återställa PIN-koden

Att ställa in för många olika koder för meddelanden och kontakter i Viber kan bli förvirrande. Om du inte kommer åt dem ofta eller inte skriver ner koderna någonstans kan du lätt glömma dem. Om du har glömt koderna kan du dock återställa dem. Men detta kommer automatiskt att radera de dolda konversationerna och alla foton eller videor du hade i nämnda chatt.

Så här kan du återställa din PIN-kod:

 1. Öppna Viber.
 2. Gå till alternativet “Inställningar”.
 3. Klicka på “Sekretess”.
 4. Öppna alternativet “Dolda chattar”.
 5. Tryck på “Återställ PIN”.

Hur man ser dolda chattar med säkerhetskopior

Att glömma din PIN-kod behöver inte vara en stor sak om du har gjort en säkerhetskopia av dina meddelanden på Viber någon gång. Med säkerhetskopiering kan du återställa de dolda filerna på en annan enhet om du har nödvändig information om deras konto på Viber.

Så här kan du komma åt chattarna med den här metoden:

 1. Öppna Viber på din mobila enhet.
 2. Klicka på tre horisontella punkter.
 3. Gå till Inställningar.”
 4. Öppet konto.”
 5. Klicka på alternativet “Viber Backup”.
 6. Tryck på knappen “Återställ”.
 7. Klicka på “Återställ nu” för att bekräfta.

Döljer chattar i Viber

Den döljande chattfunktionen i Viber kommer väl till pass när din chattlogg blir överväldigad och du inte vill radera sällan öppnade konversationer. En annan anledning till att dölja meddelanden är att skydda och skydda dina meddelanden från andra människor.

Denna process skiljer sig något för Android- och iOS-enheter. Så här kan du dölja dina chattar och meddelanden på Android:

 1. Öppna Viber.
 2. Navigera till dina chattar.
 3. Tryck på chatten du vill dölja.
 4. Håll i konversationen och välj alternativet “Dölj den här chatten.”
 5. Ange PIN-koden med fyra siffror.

Vissa åtgärder kommer att begränsas när du döljer dina meddelanden. Du kommer inte att kunna se dessa meddelanden i chattsektionen. Du kan inte heller se de dolda meddelandena alls om du använder skrivbordsappen Viber på din PC. Dessutom, om någon från den dolda konversationen skickar dig en video eller ett foto, kommer det inte att laddas ner som i vanliga chattar.

Döljer chattar i Viber

Om du av misstag har gömt fel konversation eller om du bara vill få en viss chatt från att döljas, kan du visa den genom att följa stegen nedan:

 1. Öppna Viber på din mobila enhet (denna process fungerar inte på ett skrivbord).
 2. Navigera till önskad dolda konversation.
 3. Klicka på de tre horisontella prickarna för fler alternativ (iOS-användare måste klicka på kontaktens namn).
 4. Tryck på alternativet “Visa denna chatt” och ange PIN-koden.

Vanliga frågor

Får jag aviseringar från dolda konversationer på Viber?

Ja det gör du. När någon skickar ett meddelande till dig från den dolda konversationen får du ett standardmeddelande på din enhet, förutom att innehållet i meddelandet inte är synligt. För att se meddelandet måste du gå till den dolda chattsektionen och hitta chatten med meddelandetecknet. Du måste också ange PIN-koden när du vill öppna den önskade hemliga konversationen.

Vad är den försvinnande chattfunktionen på Viber, och hur använder jag den?

Den försvinnande chattfunktionen introducerades till Viber redan 2021 för extra skydd. Eftersom du kan spåra meddelanden och konversationer med övervakningsappar blev en försvinnande chattfunktion nödvändig. När du aktiverar den här funktionen försvinner meddelandena du skickar efter en viss tid. Du kan ställa in en timer för detta. Meddelanden försvinner för båda parter och om du försöker skärmdumpa konversationen kommer den andra personen att meddelas.

Dölja meddelanden för säkerhet

Alternativet för dolda konversationer gör att du känner dig säkrare när du chattar privat med en annan användare. Det hindrar också andra från att snoka runt på din telefon. Det finns några sätt att se de dolda meddelandena, så att du aldrig behöver äventyra din integritet igen.

Döljer du ofta dina meddelanden på Viber? Om så är fallet, hur har dina erfarenheter varit? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here