iOS 17.2 Beta låter dig ändra det ikoniska iPhone-ljudet

0
38
nextpit Apple iPhone 15 Display Test Review
© nextpit

Apple fortsätter att se sin senaste iOS 17.2 betauppdatering till testare och utvecklare i skepnad av den fjärde betaversionen. Även om den fasta programvaran är en mindre uppdatering jämfört med tidigare utgåvor, kommer den framför allt med alternativen att ändra standardljudet och haptiken på iOS, som har förblivit desamma sedan iPhones födelse. Så här kommer dessa att fungera.

  • Läs också: Uppgradera din iPhone med dessa bästa iOS-tips och tricks

Funktionen för att anpassa standardljud har länge varit tillgänglig på iOS, men den var bara begränsad till inkommande ringsignaler och varningar för texter, kalendrar och e-postmeddelanden. Intressant nog har aviseringsljudet från appar och andra tjänster förblivit oförändrat (och blivit ikoniskt på vägen). Det ser att detta kommer att ändras i iOS 17.2 beta 4, där Apple lagt till alternativ för att ändra både standardljud och haptik.

Var kan du hitta och ändra standardljudet i iOS 17.2

Användare som installerade den fjärde betaversionen av iOS 17.2, det finns nu en dedikerad sektion som heter “Default Alerts” som låter dig välja ett annat ljud i inställningarna för Sounds & Haptics. Om du granskar avsnittet på en djupare nivå kan du sedan välja en ny ton med identiska alternativ när du ändrar en textton.

iOS 17.2 Beta 4-uppdateringsintrosanpassning för standardljud

iOS 17.2 Beta 4-uppdatering lägger till alternativ för att ändra standardljud och haptik för meddelanden. / © Twitter/u/iSoftwareUpdates redigera av nextpit

Det finns också en anpassningsinställning för att ändra standardhaptik eller vibrationstyp, som finns på fliken Standardvarningar för ljud.

För närvarande finns det ingen garanti för att dessa funktioner kommer att hamna i den slutliga versionen av iOS 17.2 eller speglas i iPadOS 17.2 för iPad-surfplattor. Med tanke på att dessa är bland de mest eftertraktade ändringarna på iOS, finns det en god chans att dessa kommer att behållas i den definitiva versionen som förväntas rulla ut någon gång i december.

Andra iOS 17.2 Beta-funktioner bekräftade

Förutom att ändra standardaviseringsljud och haptik, inkluderar det andra anmärkningsvärda tillägget i den senaste betan ett nytt meddelande för USB-C-kablar som inte stöds vid inspelning av ProRes-videor via extern lagring. Tidigare visas varningsmeddelandet endast när lagringsenheter inte uppfyller minimikraven för hårdvara vid inspelning av ProRes och inte med kablar.

Sammantaget lägger hela iOS 17.2 till många funktioner som Journal-appen, nya låsskärmswidgets, översättning på Action Button för iPhone 15 Pro (recension) och kontaktnyckelverifiering på iMessage, bland annat.

Kör du på iOS 17 Developer Beta? Vilka andra funktioner upptäckte du i den nya uppdateringen? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna. Alternativt kan du hitta vår guide om hur du registrerar dig för och installerar iOS 17 Developer Beta här.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here