iPadOS 16.2-funktioner för att göra din iPad (Pro) mycket bättre

0
93
NextPit Apple iPad Pro 2022-skärm
© NextPit

Apple har släppt iOS 16.2 och iPadOS 16.2 till allmänheten idag. Den senaste iPad-uppdateringen är inte lika stor som iPadOS 16 som skickades i oktober. Icke desto mindre inkluderade det några anmärkningsvärda tillägg inklusive Freeform-appen och stöd för externa skärmar med Stage Manager för att göra din iPad ännu bättre.

I likhet med iPadOS 16 är den här nya uppdateringen kompatibel med iPad 5:e gen, iPad mini 5:e gen, iPad Air 3:e gen och deras senare modeller. iPadOS 16.2 stöder också alla iPad Pro-modeller. Om du äger en av de nämnda iPads kan du kontrollera tillgängligheten för uppdateringar genom att gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Helt ny Freeform-app

Freeform tillkännagavs först i iPad OS 16, men det är först idag som det har kommit på kompatibel hårdvara. Appen är mer än bara för att ta anteckningar med en Apple Pencil eller tjäna som en digital duk för dina ritningar, den tillåter många funktioner för att göra din iPad mer produktiv.

Till att börja med kan användare ladda upp ett brett utbud av filer, allt från ljud, video, dokument, PDF-filer och foton. Det finns också ett bibliotek med former med mer än 700 val du kan anpassa. Dessutom kommer appen med dra-och-släpp-funktion för andra appar som Finder och Camera.

Apple Freeform samarbetsapp

Apple Freeform för iPhones, iPads och Macs / © Apple

Freeform har stöd för korssamarbete i realtid mellan iPhone, iPad och Mac-enheter. Apple säger att upp till 100 medarbetare kan arbeta med samma projekt. Dessutom synkroniseras dessa kort i iCloud så att du inte riskerar att förlora dina ändringar.

Karaoke för iPad-surfplattor

Apple har lanserat sin karaokeversion kallad Apple Music Sing. Den har realtidstexter och justerbar sång. Företaget gav också Apple Music Sing en duett och funktioner för flera sångare.

Det är gratis för Apple Music-prenumeranter och tillsammans med releasen finns nya spellistor utvalda av Apple. Men funktionen är bara kompatibel med iPad 9:e gen, iPad Air 4:e gen, 11-tums iPad Pro 3:e gen, 12,9-tums iPad Pro 5:e gen och deras senare modeller. Dessutom är den tillgänglig för den senaste iPad Mini också.

Apple Music Sing karaokefunktion

Apple Music Sing stöder iPhone, iPad och nya Apple TV 4K / © Apple

Stage Manager får extern visningsförmåga

Apple lägger nu bara till externt skärmstöd för Stage Manager trots att multitasking-verktyget redan är tillgängligt i oktober. Detta fungerar på iPad Pro-modeller med M1-chipset eller senare där användare kan använda bildskärmar som en extra eller sekundär skärm.

Anti-tracking AirTag för iPads

Först debuterade med iPhones, gör antispårningsfunktionen det möjligt att upptäcka oönskade Apple AirTags i närheten innan du meddelar användaren. Den fasta programvaran för iPadOS 16.2 gör detta även aktiverat på iPads där användare kan varnas om upptäckta okända AirTags.

Andra ändringar på iPadOS 16.2

Utöver de nya apparna och funktionerna fixar Apple flera säkerhetsbrister med tidigare programvaruversioner. Ännu viktigare är att Advanced Data Protection nu levereras i USA och planeras för andra regioner i början av 2023. Slutligen finns det också förbättringar i driften och hanteringen av Home-appen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here