iPhone 16 Pro Max kan slå iPhone 15 Pro Max i batteritid

0
12
nextpit iPhone 15 Pro Max kamera
© nextpit

iPhones har mestadels haft förbättrat batteri med varje generation trots minimal nivå. Detta var sant med iPhone 15 Pro Max (recension) som medförde en något försämrad cellkapacitet jämfört med sin föregångare. Det ryktas att Apples kommande iPhone 16 Pro Max till och med kommer med en större batterikapacitet och det kan resultera i den längsta uthålligheten i en iPhone.

Över på en koreansk plattform Naverrapporterad av MacRumors, den frekventa läckaren yeux1122 har tydligen lyft fram de stora förändringarna på iPhone 16 Pro och iPhone 16 Pro Max. Medan de flesta av detaljerna redan nämndes i rykten från tredje part, som tillägget av en ny “Capture”-knapp, verkar det finnas nya poster som relaterar till batteriet i iPhone 16 Pro.

Apples iPhone med den längsta batteritiden

Enligt källan beskrivs Pro-duon ha större batterier än iPhone 15 Pro (recension) duon. Det lades till att iPhone 16 Pro Max vinner mest i storlek och effektivitet, vilket anses översättas till “högsta faktiska batteriklassificering” för handenheten.

Det finns inga konkreta siffror som stöder detta, som hur mycket den totala batterilivslängden Apple kommer att ge till iPhone 16 Pro Max. Men det är säkert att anta att detta kan vara en blygsam ökning från den befintliga iPhone 15 Pro Max som har en 29-timmars rating enligt Apple.

Apple iPhone 16 Pro vs iPhone 15 Pro storlek och invägning

Apple iPhone 16 Pro vs iPhone 15 Pro display, storlek, viktjämförelse / © nextpit

Påståendet om iPhone 16 Pro Maxs bättre batteritid vägs av en annan läckare vid namn Majin Bu Official on X (tidigare Twitter). Det påstods av kontot att den kommande Pro Max kommer att ha en 5 procent större batteristorlek på 4676 mAh jämfört med iPhone 15 Pro Maxs 4422mAh. Även om med en liten ökning kan ett effektivare chip och optimerad mjukvara på enheten också hjälpa till att pressa ut mer juice så småningom.

Andra Apple iPhone 16 Pro (Max) specifikationer

Förutom batteriet gav den koreanska läckaren också annan information om iPhone 16 Pro som tros debutera med AI-funktioner på enheten. Dessutom tipsades det om att båda modellerna skulle ha bredare skärmar på 6,3-tum och 6,9-tum för mindre Pro respektive större Pro Max. Det kan dock ses att ramarna på två fortfarande kan vara tjockare jämfört med Samsung Galaxy S24 (recension).

Intressant nog nämndes det återigen om en möjlig namnändring för iPhone 16 Pro Max, som kan bära modellnamnet iPhone 16 Ultra. Vid det här laget är det vettigt om Apple antar Ultra-monikern med tanke på de mer särskiljbara funktionerna jämfört med den mindre Pro.

Vad tycker du om Apples märkning av iPhone 16 Pro Max som iPhone 16 Ultra? Har Cupertinos teknikjätte tappat på idéer för att göra sin iPhone mer intressant? Vi vill gärna höra din åsikt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here