Microsoft Edge: Hur man ställer in och använder arbetsytor

0
15

Microsoft Edge Workspaces är en samarbetsfokuserad funktion tillgänglig på Windows och macOS. Du kan skapa en arbetsyta och öppna alla nödvändiga webbplatser som du vill att de andra medlemmarna ska besöka i realtid. Dessutom kan du kommunicera med dem genom att använda kommentarer på varje flik.

Microsoft Edge: Hur man ställer in och använder arbetsytor

Så istället för att fjärrdela din dator för några webbläsarflikar, kan du dela ett separat webbläsarfönster med många öppna flikar. Nyfiken på hur man skapar och hanterar Microsoft Edge Workspaces? Låt oss börja.

Vad är arbetsytor i Microsoft Edge?

Microsoft introducerade Edge Workspaces för att hjälpa team att samarbeta mer effektivt. Systemet tillåter sömlöst organisationer att dela flikar, webbläsarhistorik och sto. När du lägger till en flik i dina arbetsytor kan alla andra i teamet komma åt den.

Dessutom kan arrangörer låsa arbetsytor för att säkerställa att ingen annan lägger till eller stänger flikar. Konceptet är ganska briljant. Om du till exempel arbetar med ett projekt och behöver ge uppdateringar till ditt team kan du snabbt dela din arbetsyta istället för att dela flera objekt.

Hur man går med och använder arbetsytor i Microsoft Edge

Andra medarbetare måste också logga in på Microsoft Edge för att använda en arbetsyta. De kan använda inbjudningslänken som mottagits via e-post för att gå med i arbetsytan. Klicka på knappen Gå med i arbetsytan för att öppna arbetsytan i ett nytt fönster.

gå med i arbetsytan med e-postlänk

Alternativt, klistra in inbjudningslänken i URL-fältet och tryck på Enter för att komma åt arbetsytan. En visningsbild av alla medarbetare i arbetsytan visas bredvid knappen Bjud in. Du kan klicka på den för att se mer information eller växla till fliken de använder.

visa användarinformation i arbetsytan

Som medarbetare kan du använda de flesta webbläsarfunktioner, som att manipulera flikar (pina, gruppera, stänga), komma åt webbläsarhistorik, bjuda in andra och använda Edge-sidofältet.

Du kan gå med i flera arbetsytor samtidigt och använda dem i realtid. Edge låter dig flytta flikar mellan flera öppna arbetsytor och personliga surfsessioner. Antingen dra och släpp en flik eller använd högerklickskontextmenyn för att flytta fliken till en annan öppen arbetsyta eller din personliga surfsession.

Alla användarändringar av en flik (öppning, stängning, fästning, etc.) återspeglas i realtid. Om du stänger en flik flyttar alla medarbetare på den fliken, inklusive du, till en annan flik. Men om du stänger den senast öppna fliken stängs Workspace-sessionen för alla.

Du kan låsa flikar för att förhindra att andra medlemmar av misstag stänger dem. Däremot kan Workspace-ägaren låsa upp valfri flik och sedan stänga den. Samarbetspartner kan fortsätta använda Edge-arbetsytan även efter att arbetsytans ägare eller någon annan har lämnat. Arbetsytans webbhistorik är tillgänglig för varje medarbetare och förblir så tills skaparen tar bort arbetsytan.

Kom ihåg att om du har inaktiverat automatisk uppspelning av videor från att spelas upp i Microsoft Edge, kommer det också att återspeglas i din Workspace-session.

Hur man aktiverar kommentarer i Microsoft Edge Workspaces

Kommentarer är användbara för att kommunicera med andra medarbetare på en flik. Du kan vägleda dem om hur man hanterar en uppgift eller hur man gör ett steg korrekt. Kommentarsfunktionen är inte offentligt tillgänglig ännu, men du kan aktivera den genom att justera en flagga i Microsoft Edge.

Kom ihåg att du måste upprepa den här metoden på alla enheter som är länkade till arbetsytan för att visa kommentarsikonen. Så här gör du:

  1. Skriv edge://flags i URL-fältet och tryck på Retur.
    justera kantflaggor för att aktivera kommentarer
  2. Sök efter flaggan för aktivera arbetsytor för kommentarer.
  3. Välj Aktiverad alternativ.
    aktivera kommentarer på arbetsytan
  4. Klicka på knappen Starta om.
  5. En kommentarsikon visas i menyraden. Klicka på det.
  6. Välj alternativet Lägg till. Skriv kommentaren och tryck på Enter.
    lägg till kommentarer i arbetsytan

När andra medarbetare byter till den fliken kommer de att se kommentaren du lagt till. Det finns inget popup-meddelande eller varningsljud när du lägger till en kommentar.

Hur man lämnar eller tar bort arbetsytor i Microsoft Edge

När ditt arbete är klart kan du lämna arbetsytan. Men din webbhistorik och dina favoriter förblir offentliga för andra deltagare. Så det rekommenderas att ta bort en arbetsyta i Edge när du inte längre behöver den.

    1. Klicka på ikonen Workspaces i verktygsfältet högst upp i Edge.
    2. Välj alternativet Lämna arbetsyta. Om du arbetar med flera arbetsytor kommer de alla att visas här istället. Klicka på menyn med tre punkter bredvid den du vill lämna.
      Lämna en arbetsyta i Microsoft Edge
    3. Klicka på Lämna.
      lämna arbetsytans kant

    Endast arbetsytans skapare kan ta bort den. Denna åtgärd är permanent och kommer att radera all webbhistorik och alla favoriter. Så här gör du:

    1. Klicka på ikonen Workspaces.
    2. Välj knappen med tre punkter bredvid en arbetsyta.
    3. Välj alternativet Ta bort arbetsyta.
      ta bort en arbetsyta i Microsoft Edge
    4. Klicka på Ta bort.
      bekräfta borttagning av arbetsyta i Microsoft Edge

    Samarbeta enkelt med arbetsytor

    Det är enkelt att ställa in arbetsytor i Microsoft Edge. Det gör det enkelt att samarbeta med dina teammedlemmar, vilket kan vara praktiskt när du arbetar med ett projekt. En annan fördel med det här läget är att dina personliga uppgifter, som e-postkontots inloggningsuppgifter, inte delas.

    Om du är en ny Edge-användare kanske du vill lära dig hur du gör Google till standardsökmotor i Microsoft Edge.

    Vanliga frågor

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here