Categories
IT-tutorials

Nyfiken iPhone-bugg: Anslut aldrig till detta WLAN!

Nyfiken iPhone-bugg: Anslut aldrig till detta WLAN!

© NextPit

Det finns en bugg i iPhone som kommer att inaktivera smarttelefonens Wi-Fi-inställningar helt. Det obehagliga med detta är att när du väl har anslutit till ett WLAN med ett mycket specifikt SSID, hjälper inte ens omstart av iPhone att rädda situationen. Istället kan ditt WLAN-alternativ aldrig slås på igen.

  • iPhone-bugg orsakar enorma problem med Wi-Fi-funktionen.
  • Ett specifikt SSID, dvs ett nätverksnamn, utlöser felet.
  • För att åtgärda felet måste du ta bort nätverksinställningarna helt.

På Twitter visade användaren Carl Schou vad som händer när du namnger WLAN “%p%s%s%s%n” som dess SSID, följt av att ansluta till just det Wi-Fi-nätverket med din iPhone. Hans Wi-Fi-alternativ stängde automatiskt av sig själv efter det och vägrade slå på. I hans Twitter-tråd har andra bekräftat detta märkliga beteende – vilket skulle anta att de också har provat det.

Att ens gå igenom en omstart eller byta namn på nätverket kunde inte åtgärda situationen eftersom Wi-Fi-alternativet förblev inaktiverat.

Sammantaget bör du inte ansluta till offentliga Wi-Fi-nätverk som bär konstigt klingande namn. Det finns ofta en risk för fara som inte bör underskattas. Oftare än inte tenderar framför allt Wi-Fi-nätverk på kaféer eller barer att vara punkter där inloggningsdata för konton i sociala medier eller internetbanker erhålls av skrupelfria människor. Använd alltid din egen anslutning när det är möjligt, såvida du inte är i en riktigt trång plats.

Om du vill prova det, notera följande. Om du raderar nätverksinställningarna helt efter hela upplevelsen kommer iPhone att fungera som vanligt.

Om någon här är modig nog att byta namn på sitt nätverk i enlighet med detta och testa denna konstiga bugg, låt oss veta hur din upplevelse var i kommentarerna.

Leave a Reply