Pixel 8 May har våtskärm Adaptive Touch

0
15
nextpit Google Pixel 8 Pro Display
© nextpit

Google Pixel 8 (recension) gav stora skärmuppgraderingar som en ljusare utgång och tuffare skydd. Men hårdvarudelen är bara en sida av ekvationen, eftersom det fanns viktiga tillägg i mjukvara också. Det inkluderar den automatiska upptäckten för skärmskydd som ökar beröringskänsligheten. Google skulle kunna höja detta genom att tillåta ännu mer dynamisk pekrespons baserat på de senaste rönen.

Google har kämpat för att hålla kommande Pixel-funktioner konfidentiella, med outgivna detaljer som ibland läcker. Utvecklaren Mishaal Rahman upptäckte kod i den senaste Android 14 QPR3 (Quarterly Platform Release) Beta 1-uppdatering för utvecklare och testare som tipsar om en uppdaterad version av “Adaptive Touch”-funktionen som för närvarande utvecklas.

Googles Pixel automatiska pekskärmskänslighetsjustering

I programvaran beskrev strängarna läget “kommer automatiskt att anpassa sig till din miljö, aktiviteter och skärmskydd.” Utvecklaren tvingade till och med funktionen att visas, som finns i samma avsnitt som den befintliga adaptiva touchen i skärmens inställningar.

Bortsett från detta finns det inte mycket annat som kan dras från dessa koder och inställningar. Men vi kan föreställa oss att Google gör att den automatiska beröringskänslighetsfunktionen stöder andra förhållanden, som när du har på dig handskar och när skärmen är våt, bland annat. Till exempel kan beröringsresponsen ökas om handskar upptäcks medan våta skärmar kan minska känsligheten för att undvika oavsiktliga beröringar.

Google Pixel 8 (vänster), bredvid den större Google Pixel 8 Pro (höger)

Både Googles Pixel 8 och Pixel 8 Pro kommer med en ljusare skärm som stöder uppdateringsfrekvenser mellan 120 Hz. / © nextpit

Dessa displayfunktioner är inte alls helt nya på Android-smarttelefoner, många tillverkare har länge introducerat lägen som handskar på. När det gäller sökjätten verkar det dock som att de tar det ett snäpp genom att automatisera när funktionen ska aktiveras eller inte, åtminstone på deras Pixel-enheter.

För närvarande är det oklart när funktionen kommer att aktiveras på dessa Pixel-smarttelefoner eller vilka modeller som särskilt får denna nya Adaptive Touch. Vad vi vet är det mycket troligt att detta kommer att stödja Pixel 8 och Pixel 8 Pro (recension) först, med tanke på att funktionen redan är bakad på duon. Det är dock troligt att det nya läget är associerat med vissa hårdvarukomponenter, vilket betyder att äldre modeller kanske inte ens får detta.

Skulle du tycka att den här adaptiva pekfunktionen är användbar och som OEM-tillverkare som inte tillhör Google också bör använda på sina enheter? Låt oss veta dina tankar om detta i kommentarerna.

Källa:
Android Police

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here