Säkerhetsforskare upptäcker sårbarhet i Apples Vision Pro

0
18

Apple lanserade sitt mest omtalade mixed reality-headset, Apple Vision Pro, den 2 februari 2024 i USA

Men bara ett dygn efter lanseringen av produkten hackades headsetet av en säkerhetsforskare.

Säkerhetsforskare upptäcker sårbarhet i Apples Vision Pro

Apple Vision Pro hackade inom en dag efter lanseringen

Joseph Ravichandran (@0xjprx), en doktorand vid MIT Microarchitectural Security, tillkännagav sin prestation på ett sent Fredags tweet på X, där han påstod sig ha upptäckt världens första kritiska kärnfel i visionOS – operativsystemet som driver Apples Vision Pro – vilket potentiellt skulle kunna underlätta jailbreaks och attacker med skadlig programvara.

I inlägget delade Ravichandran bilder för att visa hur Apple Vision Pro Vision reagerade på ett försök till kärnexploatering. Han har delat en ögonblicksbild av en anpassad applikation som heter “Vision Pro Crasher”, komplett med en skalle som bär ett headset och en knapp som heter “Crash My Vision Pro.” När du trycker på kraschar Vision Pro.

När den kommer upp igen går enheten in i “perspektivläge” och visar en varning till användaren att ta bort enheten inom 30 sekunder så att den kan starta om. Ytterligare en annan bild visar en paniklogg för headsetet efter att enheten startat om, vilket indikerar en kärnkrasch.

Det måste klargöras om Ravichandran har rapporterat sina resultat till Apple eller redan har lämnat in dem. Med tanke på Apples historia av att snabbt åtgärda säkerhetsbrister, särskilt med högprofilerade produkter som Vision Pro, är det troligt att Apple kommer att släppa en uppdatering för att åtgärda problemet.

Apples Vision Pro-headset är nu tillgängligt i amerikanska butiker för $3 499, med en extra avgift på $149 för receptbelagda linser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here