Samsung Galaxy S24 Ultra kan få en nedslående kamerainställning

0
111
NextPit samsung galaxy s23 ultra hand cmd7
© nextpit

De senaste veckorna sågs ett par rykten om den möjliga hopfällda periskopkameran på Galaxy S24 Ultra och uppgraderat telefoto för trion. Nu indikerar en ny och motsatt rapport att den avancerade Ultra-modellen kommer med nästan försumbara till mindre förbättringar av sina bakre snappers.

  • Läs också: Det här är de bästa kameratelefonerna att köpa 2023.

Tråkiga kamerauppdateringar för Samsung Galaxy S24 Ultra

Enligt frekvent läckare Isuniversum, som twittrade en bild som påstås komma från sydkoreanska källor, tyder på att det är mycket små förändringar planerade för Samsung Galaxy S24 Ultras bakre sensorer. Som framgår av materialet kommer den nuvarande 200 MP ISOCELL HP2 av Galaxy S23 Ultra (recension) att behållas tillsammans med årets 10 MP (beskuren från 12 MP) med 3x telezoom och 12 MP ultrawide.

Den enda märkbara iterationen som hittas är på 10 MP periskopet med 10x optisk zoomfunktion, som tros vara en IMX 754+ sensor. Det är dock fortfarande oklart vilka framsteg detta kommer att tillföra bordet jämfört med standard IMX 754. Samtidigt nämndes det inte om selfieskytten kommer att få någon förändring alls.

Samsung Galaxy S23 Ultra kameramodul

Isocell HP2 200 MP huvudobjektiv är DEN stora nyheten om Galaxy S23 Ultra / © NextPit

Om alla dessa detaljer förverkligas, skulle det innebära att Samsung håller samma 12 MP ultrawide fyra år i rad från Galaxy S21. Å andra sidan kommer både 10 MP-telefoto- och periskopkamerorna också att vara oförändrade i tre år från och med Galaxy S22 och går till Galaxy S24.

Google och Apple är bättre på att uppdatera sina kameratelefoners hårdvara

Som kontrast gör detta att Samsung återvinner ganska mycket av sina Galaxy-kamerakomponenter längre än något märke. Till exempel rapporteras Google att introducera nya kameror och termometer på Pixel 8 Pro. Samtidigt har Apple alltid uppgraderat den primära sensorn på sin iPhone-serie varje år, vilket är uppenbart på iPhone 14 Pro med en ny 48 MP snapper.

Utöver kameran väntas Samsung Galaxy S24 (Plus) och Galaxy S24 Ultra lanseras i början av 2024. Trion kan utrustas med den snabbare och mer effektiva Snapdragon 8 Gen 3-chipset och telefonerna kommer troligen att köras på Android 14 OS utanför lådan.

Vad tycker du om att Samsung möjligen kan erbjuda små förbättringar av Galaxy S24 Ultras kameror? Skulle du tänka dig att köpa en nästa år? Dela din åsikt till oss.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here