Samsung kan bli det första varumärket som lägger till dammskydd på hopfällbara enheter

0
97
NextPit ära vs händer på gångjärn
© NextPit

Komplexiteten hos hopfällbara telefoner gjorde dessa mer känsliga jämfört med tegelenheter. Oavsett vilket har Samsung lyckats ingjuta vattenbeständighet från och med Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3. Företaget kanske funderar på att lägga till dammskydd med årets Galaxy Z Fold 5 genom att använda ett avancerat gångjärn.

Bland de vikbara tillverkarna är Samsung ett av de stora namnen som ännu inte har använt ett nyare gångjärn. Detta gör att nuvarande Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4 har ett mer uttalat veck. Men de senaste läckorna indikerar att koreanerna äntligen kommer att introducera den till Galaxy Z Fold 5, och möjligen på den mindre Galaxy Z Flip 5.

  • Alla de bästa hopfällbara smartphones jämfört.

Förutom att minska skärmrynkorna kan den mekaniska komponenten också hjälpa till att förvandla enheten tunnare och lättare. Dessutom skulle det tillåta de två panelerna att vara helt plana när de fälls ihop, vilket gör hårdvaran mer motståndskraftig mot damm och skräp. Samsung planerar enligt uppgift att dra nytta av detta.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Skärmens veck är fortfarande mycket synligt på Galaxy Z Fold 4 redan från början. / © NextPit

Dammskydd på Samsungs Galaxy Z Fold 5

Baserat på ett påstående från Twitter-användaren @chunvn8888, skulle det nya gångjärnet på den kommande Galaxy Z Fold 5 tillåta Samsung att lägga till dammskydd på enheten. Läckaren tror dock att planen inte har slutförts. Så det är möjligt att betyget inte skulle certifieras och följaktligen marknadsföras på produktionsenheterna.

Med tanke på hur den helt fällbara Galaxy Z Fold har delat specifikationer med clamshell-sortimentet i flera år nu, är det säkert att säga att det förbättrade dammbeständigheten eller liknande skydd kommer att delas med Galaxy Z Flip 5. Dessutom är flip-smarttelefonen tippas också att komma med en mycket större omslagsskärm.

Skulle du tro att dammbeständighet skulle vara en nyckelfaktor för att köpa en hopfällbar telefon? Vi vill höra dina tankar om detta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here