Smart Ring Showdown: Oura vs. Ultrahuman i Legal Battle

0
42
oura horizon smart ring 03
© Oura

Samsung, den ledande smartphonetillverkaren, planerar att lansera sin Galaxy Ring-enhet tillsammans med Galaxy S24-trion i januari 2024. Samtidigt har Oura och Ultrahuman introducerat sina smarta ringtillbehör och har redan börjat sälja. Nu har framväxten av denna nya marknad väckt både intresse och juridiska strider mellan de två företagen.

Oura stämmer Ultrahuman

I antikens Rom kan tvister som den mellan dagens ledande smarta ring- och hälsoteknikföretag ha börjat med “Låt spelen börja!” För närvarande stämmer det finska företaget Oura det indiska företaget Ultrahuman i en domstol i Texas. Oura, som ursprungligen finansierades med 2,3 miljoner dollar av Lifeline Ventures, anklagar Ultrahuman för att kopiera deras smarta ringteknologi och använda tidigare Oura-anställda för att få tillgång till konfidentiell information.

  • Relaterat ämne: Kannibaliserar smartklockor och smarta ringar träningsspårare?
Människor som använder Ultrahuman Smart Ring i sina händer

Ultrahuman Ring spårar olika sömnfaser och MET-aktiviteter. / © Ultrahuman

Ultrahumans påstådda tjänstefel inkluderar att anställa ex-Oura-personal, försöka rekrytera nuvarande ingenjörer och möjligen använda nyckelinvesterare för att komma åt Ouras hemligheter innan de lanserar sin egen ring. Ouras stämningsansökan pekar på slående likheter i marknadsföringsstrategier, mjukvara, PPG-sensorer, titananvändning och till och med batteriets tillverkare.

  • Läs också: Ultrahuman M1 recension
Pressbilder av båtens smarta ring som framhäver dess huvudfunktioner

Nästa smarta ring är på väg att förskjuta fitnesstrackers! / © boAt

I likhet med en fitnesstracker registrerar båda smarta ringarna hälsodata som puls, syrenivåer i blodet, allmänna träningsaktiviteter, menstruationscykel och sömnmönster.

Förutom Oura och Ultrahuman har Samsung redan meddelat att de kommer att presentera sin egen smarta ring, Galaxy Ring, tillsammans med Samsung Galaxy S24-serien. Dessutom är boAt en annan kandidat som redan är aktuell. Det ska definitivt bli spännande att se vem som kommer ut i toppen till slut. Oura har redan vunnit över kändisfans som Jennifer Aniston och Kim Kardashian.

Vad tycker du om Ouras stämningsansökan? Tror du att de kommer att vinna sin sak? Vi är också nyfikna på att veta hur många av er som funderar på att köpa en smart ring. Dela dina tankar och planer i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here