Spela offline: YouTube Music lägger till automatisk nedladdning för nyligen spelade låtar

0
84
YouTube Music Premium Hero
© Google

Google rullar nu ut en ny funktion och ett par korrigeringar i YouTube Music-appen. “Nyligen spelade låtar” är en tillagd växel i avsnittet Nedladdningar. När den är aktiverad kommer den automatiskt att ladda ner upp till 200 spår, vilket ger fler offlineval utöver smarta nedladdningar.

Åtminstone för YouTube Music Premium-prenumeranter kan “Nyligen spelade låtar” slås på eller av under alternativet Smarta nedladdningar i samma nedladdnings- och lagringsinställningar. Funktionen tillkännagavs i februari, men den har precis levererats i början av denna månad som upptäckts av 9to5Google.

  • Missa inte detta: Apple lanserar Karaoke-funktionen i Musik.

Upp till 200 spår laddas ned automatiskt

Till skillnad från smarta nedladdningar som stöder upp till 500 låtar, låter nyligen spelade låtar dig lagra upp till 200 spår. Dessutom finns det ingen dedikerad sektion eller spellista för att komma åt dessa nedladdade nyligen spelade objekt. Man kan anta att det bara fungerar genom att låta dig komma åt de senaste spåren genom nästa/framåt-kontrollerna på spelaren när du är offline eller har fläckigt internet.

Samtidigt fixar Google också hur Smart Downloads rekommenderar att musik sparas. Till exempel, om du raderade en spellista från Smart Downloads, kommer funktionen nu inte att rekommendera några spår som finns i den här spellistan. När det gäller radio effektiviserar sökjätten mixarna genom att minska långvariga musikvideor. Den hävdar att det nu finns färre musikvideor med 15 minuters varaktighet.

Som noterat av Google har de nyligen spelade låtarna och fixen till smarta nedladdningar tillämpats på Android-appen. Det är fortfarande oklart när iOS-versionen för iPhones kommer att få liknande funktioner och ändringar, om någonsin.

Vilken musikabonnemangstjänst använder du på din telefon? Vi skulle vilja veta om du tycker att dessa nya offlinefunktioner i YouTube Music är värda att prenumerera på.

Källa:
Google

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here