Svep upp Apple Watch fungerar inte? 6 sätt att fixa det!

0
14

Apple Watch har fantastiska funktioner som falldetektering, pulsmätare, EKG och många andra. Men det kommer inte till någon nytta om du inte kan svepa uppåt på det. Det finns flera anledningar till varför du inte kan svepa uppåt på Apple Watch, men först skulle jag föreslå att du rengör skärmen och kanterna, tar bort skärmskyddet och sveper uppåt med rena händer.

Om detta inte hjälper, gå vidare till korrigeringarna som anges i den här artikeln.

Så här fixar du Apple Watch som inte sveper uppåt eller nedåt

  1. Starta om Apple Watch
  2. Prova långsamma svep
  3. Koppla bort och koppla om Apple Watch
  4. Byt urtavla
  5. Kontrollera om det finns sprickor på skärmen
  6. Kontakta Apples support

1. Starta om Apple Watch

Omstart är den magiska besvärjelsen vi alltid litar på när en gadget fryser eller inte svarar ordentligt. Eftersom din Apple Watch inte låter dig svepa föreslår jag att du startar om din Apple Watch. Men om det inte hjälper, eller om din Apple Watch inte svarar, är det näst bästa sättet att starta om den.

2. Prova långsamma svep

Eftersom du inte kan svepa på din Apple Watch som vanligt rekommenderar jag att du försöker göra detsamma lite långsammare. Det kan vara ett programvarufel som hindrar watchOS från att upptäcka de normala sveparna, och tills en fixuppdatering har tryckts kan du prova långsamma svep.

Men om detta inte löser problemet, gå vidare till följande korrigeringar.

3. Koppla bort och koppla om Apple Watch

Den näst bästa lösningen är att koppla bort Apple Watch och para ihop den igen. Men innan dess rekommenderar jag starkt att du tar en säkerhetskopia av din Apple Watch så att du kan återställa den senare.

4. Byt urtavla

Ibland är det inte ett mjukvaru- eller hårdvaruproblem utan en urtavla som hindrar din Apple Watch från att registrera svepgester. Så försök att byta urtavla på din Apple Watch och se om det hjälper.

Lyft handleden för att lysa upp skärmen. Du kan också trycka en gång. Svep horisontellt från vänster eller höger kant för att enkelt växla mellan olika urtavlor.

5. Kontrollera om det finns sprickor på skärmen

Eftersom Apple Watch vilar på våra händer är det lätt att få repor eller små sprickor runt ramarna och hörnen, vilket påverkar de områden där du sveper. Kontrollera om det finns repor eller sprickor; Om du märker något är det dags att besöka Apples support.

6. Kontakta Apples support

Om du har märkt repor eller sprickor på din Apple Watch eller inte kunde hitta en lösning genom alla dessa korrigeringar, är chansen stor att det är ett maskinvaruproblem. Din sista utväg är att kontakta Apple Support och informera dem om problemet. Jag hoppas att du kan lösa problemet därifrån.

F. Varför kan jag inte svepa nedåt på den röda pricken på min Apple Watch?

Den röda pricken i din Apple Watch indikerar olästa aviseringar, men om du inte kan svepa dem på din Apple Watch, starta om enheten och se om det hjälper. Om det fortfarande inte löser sig, tvinga omstart och kontrollera igen.

F. Varför svarar inte min Apple Watch?

Om din Apple Watch inte svarar korrekt, tvinga omstart och se om det löser problemet.

Det är allt!

Eftersom svepgesten är ett viktigt sätt att styra din Apple Watch, förlorar dess produktivitet avsevärt om den inte fungerar. Det är därför jag har försökt ge dig de beprövade korrigeringarna. Kunde du åtgärda problemen? Låt mig veta i kommentarerna nedan.

Läs mer Apple Watch-fixar och tips:

  • 8 saker du kan göra på Apple Watch utan iPhone
  • Apple Watch svarar inte eller slås inte på? 8 Fixar för att lösa det
  • Får inte Apple Watch aviseringar? Hur man fixar det

Läsare som du hjälper till att stödja iGeeksBlog. När du gör ett köp med hjälp av länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate-provision. Läs ansvarsfriskrivning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here