Topp 15 arbetsmetoder för att hacka Facebook och hur man skyddar

0
213
hur man hackar Facebook-konto 2020
hur man hackar Facebook-konto 2020

Vi kommer att avslöja alla metoder som hackare vanligtvis använder för att enkelt hacka Facebook-kontolösenord. Måste läsa alla dessa metoder, akta dig för alla attacker och skydda ditt facebookkonto från hackare.

Jag kommer att visa ett antal sätt hur hackare hackar Facebook-konto. Säkerhet är första prioritet för många användare, så akta dig för hackare och skydda ditt Facebook-konto från hackare. Vår sida ger säkerhetstips för att skydda ditt Facebook-konto från hackare. Huvudsyftet med att dela dessa metoder är att vara medveten om dig. Måste läsa noggrant alla dessa metoder, akta dig för alla attacker och skydda ditt Facebook-konto från hackare.

Notera:- Det här inlägget är endast av säkerhetsskäl, försök inte med någon olaglig aktivitet och jag har precis delat dessa metoder för att skydda Facebook-konton från dessa typer av hackingattacker.

Topp 15 sätt hur hackare hackar Facebook-konton

Mestadels använder hackare dessa metoder för att hacka ett Facebook-konto, så skydda dig mot hackare. Med andra ord, dessa tekniker används vanligtvis av hackare för att utföra denna illegala aktivitet.

1. Hacka lösenord för Facebook-konto genom nätfiske

Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord
Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord

Nätfiske är fortfarande den mest populära attackvektorn som används för att hacka Facebook-konton. Det finns olika metoder för att utföra en nätfiskeattack. I enkla nätfiskeattacker skapar en hacker en falsk inloggningssida som exakt ser ut som den riktiga Facebook-sidan och ber sedan offret att logga in. När offret loggar in via den falska sidan är offren “E-postadress” och “Lösenord” lagras i en textfil, och hackaren laddar sedan ner textfilen och lägger vantarna på offrets referenser. Alternativt kan du också kontrollera hur man hackar facebook härifrån.

Hur man undviker nätfiskeattacker

 • Logga aldrig in på ditt Facebook-konto på andra enheter
 • Använd Chrome, det identifierar nätfiskesidan.
 • Undvik e-postmeddelanden som ber dig att logga in på ditt facebookkonto

2. Hacka lösenordet för Facebook-kontot genom Keylogging

Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord
Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord

Keylogging är det enklaste sättet att hacka ett Facebook-lösenord. Keylogging kan ibland vara så farligt att även en person med goda datorkunskaper kan falla för det. En Keylogger är i grunden ett litet program som, när det väl är installerat på ett offers dator, kommer att spela in allt som offret skriver på hans/hennes dator. Loggarna skickas sedan tillbaka till angriparen via antingen FTP eller direkt till hackarnas e-postadress.

Hur man undviker Keyloggers

 • Ladda alltid ner programvara från betrodda webbplatser
 • Skanna dina USB-enheter efter virus
 • Att ha bra antivirus- och internetsäkerhet kommer att undvika keyloggers

3. Sparade lösenord från webbläsaren

Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord
Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord

Som vi alla vet, när vi loggar in med ett konto i din webbläsare, ber webbläsaren dig att spara användarnamn och lösenord i en dator. Vem som helst kan hacka dina Facebook-konton från din webbläsares lösenordshanterare.

Du kan besöka den här webbadressen och se användarnamn och lösenord som du sparat i din webbläsare

chrome://inställningar/lösenord

Hur du skyddar dig själv

 • Spara aldrig inloggningsuppgifter i din webbläsare.
 • Använd alltid det starka lösenordet på din dator.

4. Hacka Facebook-kontolösenord genom sessionskapning

Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord
Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord

Sessionskapning kan ofta vara mycket farligt om du använder Facebook på en HTTP (icke-säker) anslutning. I Session Hijacking-attacken stjäl en hackare offrets webbläsarcookie som används för att autentisera användaren på en webbplats och använda den för att komma åt offrets konto. Sessionskapning används ofta på LAN- och WiFi-anslutningar.

5. Sidejacking med eldfår

Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord
Hur hackare kan hacka Facebook-kontolösenord

Sidejacking-attacken blev vanlig i slutet av 2010, men det är fortfarande en populär utloggning. Firesheep används ofta för att utföra sidojackingattacker. Firesheep fungerar bara när angriparen och offret är på samma WiFi-nätverk. En sidejacking-attack är i grunden ett annat namn för kapning av HTTP-sessioner, men det är mer riktat mot WiFi-användare.

Hur du skyddar dig själv

 • Undvik att läcka cookies över HTTP
 • Logga ut webbplatser när du har slutfört uppgifterna
 • Undvik öppna WiFi-nätverk
 • Använd VPN

6. Mobiltelefonhackning

Mobiltelefonhackning
Mobiltelefonhackning

Miljontals Facebook-användare får tillgång till Facebook via sina mobiltelefoner. Om hackaren kan få tillgång till offrets mobiltelefon kan han förmodligen få tillgång till sitt Facebook-konto. Det finns massor av programvara för mobilspionering som används för att övervaka en mobiltelefon. Den mest populära programvaran för mobiltelefonspion är Mobile Spy och Spy Phone Gold.

Hur du skyddar dig själv

 • Använd ett pålitligt mobilt säkerhets- och antivirusprogram på din mobiltelefon.
 • Installera aldrig appar från okända källor
 • Avinstallera misstänkta appar när du märker det

7. DNS-spoofing

DNS-spoofing
DNS-spoofing

Om både offret och angriparen är på samma nätverk kan en angripare använda en DNS-spoofingattack och ändra den ursprungliga Facebook-sidan till sin egen falska sida och därmed få tillgång till offrens Facebook-konto.

Hur du skyddar dig själv

 • Konfigurera den så att den är så säker som möjligt mot cacheförgiftning.
 • Hantera dina DNS-servrar säkert
 • Bli inte fångad av kända sårbarheter
 • Separera den auktoritativa funktionen från lösningsfunktionen med hjälp av olika servrar.

8. USB-hackning

USB-hackning
USB-hackning

Om en angripare har fysisk åtkomst till din dator kan han bara sätta in en USB programmerad med en funktion för att automatiskt extrahera sparade lösenord i webbläsaren.

Hur du skyddar dig själv

 • Sätt i betrodda USB-enheter i din dator.
 • Köp inte begagnade USB-enheter
 • Sök efter USB-enheter när du anslutit

9. Man i mitten attackerar

Man i mitten attackerar
Man i mitten attackerar

Om offret och angriparen är på samma LAN och på ett switchbaserat nätverk kan en hackare placera sig mellan klienten och servern, eller så kan han fungera som en standardgateway och därmed fånga upp all trafik däremellan.

Hur du skyddar dig själv

 • Använd VPN-tjänster
 • Använd proxyserver för att komma åt internet
 • Använd ett antivirusprogram som ger de bästa brandväggsalternativen

10. Botnät

Botnät
Botnät

Botnät används inte ofta för att hacka Facebook-konton på grund av dess höga installationskostnader. De används för att utföra mer avancerade attacker. Ett botnät är i grunden en samling av komprometterade datorer. Infektionsprocessen är densamma som tangentloggningen, men ett Botnet ger dig ytterligare alternativ för att utföra attacker på den komprometterade datorn. Några av de mest populära botnäten inkluderar Spyeye och Zeus.

Installera antivirus- och antispionprogram från en pålitlig källa. Anti-malware-program skannar och övervakar din dator efter kända virus och spionprogram.

Hur du skyddar dig själv

 • Håll all programvara uppdaterad.
 • Använd starka lösenord och håll dem hemliga.
 • Stäng aldrig av din brandvägg.
 • Använd flash-enheter försiktigt.

11. Social ingenjörskonst

Social ingenjörskonst
Social ingenjörskonst

Detta är den enkla metoden som hackaren använder för att samla information om offer så mycket han kan få från alla möjliga metoder. Om något offer använder enkla lösenord som mobilnummer, DOB etc., då kan vilken bra hackare som helst utan ansträngning gissa lösenordet och hacka sig in på ditt konto.

Hur du skyddar dig själv

 • Dela aldrig personlig information via e-post, chattmeddelande, telefon
 • Undvik länkar från okända eller misstänkta webbplatser
 • Blockera USB-enheter för att undvika risken för bete

12. Hackning av e-post-ID

Hacking av e-post-ID
Hacking av e-post-ID

Detta är det vintergröna sättet att hacka Facebook-konto. Hackaren behöver bara komma åt det anslutna e-post-ID:t för vilket Facebook-konto som helst och kan manuellt återställa ditt Facebook-lösenord

Hur du skyddar dig själv

 • Aktivera tvåstegsautentisering i ditt Gmail-konto
 • Använd starka lösenord för ditt e-postkonto
 • Ange aldrig e-postkonto på onödiga webbplatser

13. Visa maskerade lösenord

Visa maskerade lösenord
Visa maskerade lösenord

Om din webbläsare har sparat dina Facebook-inloggningsuppgifter kan någon hackare se dina maskerade lösenord (****). Hacker behöver bara ändra några ändringar från inspekteringselementet i din webbläsare. Lämna därför aldrig din dator när den är på registreringssidan. För att förhindra det får du aldrig spara dina Facebook-uppgifter eller andra inloggningsuppgifter i din webbläsare

14. Hacka WiFi-nätverk

Hacka WiFi-nätverk
Hacka WiFi-nätverk

Det fanns massor av tutorials om hur man hackar WiFi-nätverket. Om du är en av dem som använder ett svagt lösenord för att ställa in routersäkerhet. Då kan vilken hackare som helst hacka ditt WiFi-nätverk och kapa all din internettrafik vilket kan låta hackare hacka ett Facebook-konto.

Hur du skyddar dig själv

 • Använd inte gratis wifi eller offentligt wifi
 • Om du använder Public wifi, använd alltid VPN
 • Byt ditt wifi-lösenord regelbundet

15. Logga ut

Logga ut
Logga ut

Vanligtvis loggar användare aldrig ut Facebook-kontot från sin dator. Det tar bara några sekunder att trycka på utloggningsknappen. Vem som helst kan komma åt ditt Facebook-konto om du lämnar din dator medan ditt Facebook-konto är inloggat. Se därför till att logga ut varje gång du loggar in

För det mesta använder hackare dessa metoder för att hacka lösenordet till Facebook-kontot, vi delade dessa sätt i säkerhetssyfte. Vi får många e-postmeddelanden dagligen som frågar oss hur man hackar en väns Facebook- eller e-postkonton. Om din e-post faller inom någon av ovanstående kategorier hjälper vi dig inte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here