Vad är filtillägget .CRDOWNLOAD och hur öppnar man det?

0
133
Vad är filtillägget .CRDOWNLOAD och hur öppnar man det?
Vad är filtillägget .CRDOWNLOAD och hur öppnar man det?

Nåväl, det råder ingen tvekan om att Google Chrome just nu är den mest använda webbläsaren för skrivbordet. Även om webbläsaren är tillgänglig på alla större plattformar som Windows, macOS, Linux, Android, iOS, etc. är den mer populär på Windows. Vi har redan delat massor av artiklar om Google Chrome, som de bästa Chrome-tilläggen, hur man aktiverar mörkt läge i Chrome, etc.

Vad är filen CRDOWNLOAD?

Vad är filen CRDOWNLOAD?
Vad är filen CRDOWNLOAD?

Idag ska vi prata om en annan spännande Chrome-relaterad sak som kallas CRDOWNLOAD. Så, vad är egentligen CRDOWNLOAD? Tja, det är ett tillfälligt filtillägg som används av Chrome. Det är ett filtillägg som står för Chrome Partial Download files.

Om du ser sådana filer i din nedladdningsmapp eller Chrome-nedladdningar betyder det att en viss fil inte är helt nedladdad.

Hur relaterar CRDOWNLOAD till pågående nedladdningar?

Tja, partiella nedladdningsfiler för Chrome betyder helt enkelt att filen fortfarande laddas ned eller att den avbröts. Så om du ser en CRDOWNLOAD-fil betyder det att det är en ofullständig fil.

Crdownload filtillägg
Crdownload filtillägg

Filtillägget CRDOWNLOAD är begränsat till endast webbläsaren Google Chrome. Det tar automatiskt bort tillägget ‘.crdownload’ när den pågående nedladdningen är klar. Ibland, på grund av internetproblem, avbryts våra nedladdningar, då vill vi öppna filtillägget ‘CRDOWNLOAD’, speciellt om det är en MP3- eller videofil.

Hur man öppnar ett CRDOWNLOAD filtillägg

Hur man öppnar ett CRDOWNLOAD filtillägg
Hur man öppnar ett CRDOWNLOAD filtillägg

Låt oss säga om du laddar ner en video via webbläsaren Chrome. Målmappen skulle visa dig en fil med namnet ‘videofile.mp4.crdownload’. Tillägget av “.crdownload” betyder helt enkelt att videon fortfarande laddas ner.

Men om nedladdningen av någon anledning avbryts, kommer den fortfarande att visa tillägget ‘.crdownload’. Om vi ​​pratar om video och ljud kan de flesta mediespelarappar för Windows inte öppna filen CRDOWNLOAD.

Populära mediaspelare-appar som VLC-mediaspelare kan spela CRDOWNLOAD-filtillägg, men det kommer bara att hända om du har korrekt video-/ljudcodec installerad på din enhet.

Det bästa sättet att öppna filtillägget ‘.crdownload’ är genom att ta bort ‘CRDOWNLOAD’ från filnamnet. Låt oss säga att om en fil har slutat laddas ner, säg en som heter videofile.mp4.crdownload, kan en del av videofilen fortfarande vara spelbar om du bara byter namn på den till videofile.mp4.

Det kommer dock bara att spela den del av filen som redan är nedladdad. VLC-spelaren känner inte igen filtillägget CRDOWNLOAD, men den kan spela upp filtypen. Så om du använder VLC mediaspelare behöver du inte byta namn på någon fil.

Konverterar CRDOWNLOAD-fil

Eftersom CRDOWNLOAD-tillägget aldrig känns igen som en vanlig video- eller ljudfil, kan den inte konverteras. Det spelar ingen roll vilken filtyp du har laddat ner om hela filen inte finns där, den kan inte konverteras.

Men efter att ha bytt namn på filen med rätt filtillägg kan du använda filkonverterare för att konvertera filer till olika format. För en lista över de bästa gratisomvandlarna, kolla in vår artikel – 10 bästa gratis HD-videoomvandlare för Windows

Kan alla mediaspelare spela CRDOWNLOAD-filen?

Nej, CRDOWNLOAD-filen är inte ett vanligt videoformat, och de flesta videospelarappar kan inte spela upp filen. Endast VLC kan spela .crdownload-tillägget.

Kan jag konvertera CRDOWNLOAD-filen?

Nej, du kan inte konvertera filen CRDOWNLOAD eftersom de flesta omvandlarna inte känner igen CRDOWNLOAD-tillägget.

Hur tar man bort CRDOWNLOAD-tillägget?

Tillägget .crdownload kommer automatiskt att tas bort när nedladdningen är klar.

Så den här artikeln handlar om filtillägget CRDOWNLOAD. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela den med dina vänner också. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here